icon

Meno, ktoré nie je v kalendári

kvoli
8. mar 2023

Ahojte ako zaujímavé mená majú vaše detičky, tie netradičné alebo tie na ktoré sme už zabudli 😊 nehľadám pre deti, tie už svoje majú len som nedávno kdesi čítala meno Kian a napadlo mi, aké "iné" mená na Slovensku máme 🙂

valeri80
11. mar 2023

@kvoli mám 3 synov, volaju sa Preston, Roland a Noel

magimary
11. mar 2023

Moja prababka sa volala Cecília,
taká staršia pani učiteľka v škole bola Matilda (kolegyne ju volali Matilka),
chlapček v domove Zeus (a tam boli aj iné perly-Sandokani, Esmeraldy, Rosalindy a pod.)

happymia
11. mar 2023

Tak my mame doma Charlotte (volame ju Lotty,aj v skolke vsade proste uplne jej prischlo tak,ze keby teraz asi jej ho tak dam zapisat) a mladsia je Elizabeth(Eli,Elizka ) zatial som sa snejakou kritikou nestretla a keby aj je mi to jedno ,moje vysnene 😍obidve
Mame kamosku Abby (nepoznam okrem nej ziadnu)

ssiinnkkaa
11. mar 2023

Ja mám Chantall a Scarlett v rodine mame meno Zoya, Melissa

aaadkaaa
11. mar 2023

Moje dcerky su Nelly a Noemi, ale v rozsirenom kalendari uz su 🙂

lolitka25
11. mar 2023

@kvoli my mame Noemka. Meno Noe v kalendarii nie je

mimi16
11. mar 2023

My máme Liu. Tiež nie je v našom kalendári.

leeshka
11. mar 2023

@kvoli ak by mam dalsieho syn (co dufam ze uz nebudem mat dalsie dieta😂) tak by bol Otis 💪

lucinka7788
11. mar 2023

@kvoli naša najstaršia dcérka sa volá Natally Vivien

lenkatt2
11. mar 2023

Z tych historickych mame v rodine Emerencia, Imriska, Bernadeta

evme0301
11. mar 2023

Moja mamka Evlália, poznám Adelínu, Iboju, Hektora, Maximus, Marcus Aurelius, Maddow

simonecka008
11. mar 2023

Moj mesacni chlapcek dostal meno Matteo..

lucinkak87
11. mar 2023

Známeho žena sa volala Genoveva, a syna mali Sandyho 🤣

tanusa1986
11. mar 2023

Amy a Naomi ☺️

cajomila
11. mar 2023

@lauriik Meda je originál či myslíte Meliata? Máme susedu Melitu .

cajomila
11. mar 2023

@lenkahavrilova Inak tiež som nad týmto menom chvíľu rozmýšľala, páčilo sa mi ...ale nakoniec som uvážila, že predsa len na slovenské končiny je dosť odvážne.
A to nehovorím, aké všelijaké mena napádali môjho muža...napr. Matrika ( bohyňa slová v Indii).

zarin
11. mar 2023

@saxana000 aj mojaaa🙂

cajomila
11. mar 2023

@karolinakr Nenapunaj nás už toľko...sme zvedavé na tú vašu strelenú rodinu 😁

cajomila
11. mar 2023

@rik01lulaka Aj my máme Jasnu😉. Aká je stará? Je v pohode so svojím menom?
Naša keď bola mladšia trochu šomrala, že nikto iný sa tak nevolá...ale teraz je už spokojná.

zarin
11. mar 2023

Moj syn ma spoluziacku Severku

lavender273
12. mar 2023

Ked som chodila do skolky jeden chlapcek sa volal Belko. Neviem ci to bolo odvodene od niecoho. Ale pacilo sa mi to meno. A dalsi sa volal Marcinol.

lenkahavrilova
12. mar 2023

@cajomila presne ako vravíte. Zároveň paradoxne ja mám vyštudovaný slovensky jazyk a meno Umka bolo v našich knihách už v 18.-19. storočí. Spisovatelia vzyvali múzu - Umku, bolo to pre nich niečo nádherné, dokonalé, bohyňa 😇 kto maturoval zo slovenčiny sa s týmto menom musel stretnúť napríklad aj v diele Svätopluk, čo je celkom zvučné, len ľudia nečítajú a nevedia 😊

cicuca
12. mar 2023

@kvoli moja Noika je Ayala Noa a kamarátka má doma malého Ashi-ho

cajomila
12. mar 2023

Tak ja poznám dosť ľudí, ktorí dali svojim deťom v dnešnej dobe netypické alebo statosvätské mená: Malvína, Matilda, Vincent, Zuna, Bystrík, Jerguš, Krištof, Lada, Metoděj, Mikuláš, Bohumila, Dobroľuba, Ľudmila, Jasna, Zora, Zita,Svätopluk, Gorazda, Ida.
Susedy Melita, Gizela, Pelargónia.
No určite som na kadekoho ešte zabudla.

lauriik
12. mar 2023

@cajomila iba Meda. V CR to bola napriklad Meda Mladkova.

rik01lulaka
12. mar 2023

@cajomila ahoj, má 4 a úplne v pohode...nikdy žiadne narážky, že nie pekne meno alebo podobné...pýtala sa často staršia, že prečo sa nikto tak ako ona nevolá a, že prečo sme jej dali také meno, vysvetlili sme a v pohode...dokonca odvtedy pribudla priamo u nás v dedine ďalšia Lada 😁

dismonika
12. mar 2023

Ja učím už 15 rokov a za svoju prax som sa stretla s menami ako napr.: Ariadna, Edina, Bystrík, Cyril, Eliana, Tykhon, Hlib, Melissa, Karmen, Stella, Noemi, Naomi, Ester, Gerard, Frederik, Ruth, Rachel, Darius, Krištof, Nataly, Ramon, Armand, Tina, Platon, Darci, Daria, Heorhii, Áron, Henrik, Tarja, Benedika, Jozefa, Jacob, Ellen, Lev, Cylestín, Cyprian, Mia, Lia, Liana, Tobiáš, Lejla, Gizela, Matteo, Nikita, Zina, Markus, Zoran, Hannah, Goran, Cyril, Kiril, Hugo, Krasava, Jasna, Anita, Adalbert, Elissa, Lesia, Jasmin, a mnoho mnoho ďalších....

ewita31
12. mar 2023

@kvoli my máme syna menom NIKOLAJ a dcéra dostala meno MELINDA 🤗

alexka89
12. mar 2023

Ešte v okolí máme Cynthiu a Chiaru, Vanessa,Zaru a Melissu,Miu

cajomila
12. mar 2023

Ešte som si spomenula na Elianu a Hajal, Kay.