icon

Meno, ktoré nie je v kalendári

kvoli
8. mar 2023

Ahojte ako zaujímavé mená majú vaše detičky, tie netradičné alebo tie na ktoré sme už zabudli 😊 nehľadám pre deti, tie už svoje majú len som nedávno kdesi čítala meno Kian a napadlo mi, aké "iné" mená na Slovensku máme 🙂

Strana
z5
zarin
12. mar 2023

@lenkahavrilova Uma bola aj v knihe Anna zo zeleneho domu, v tych posledych dieloch o jej detoch,mne sa to meno paci,aj Zina,Zuna,Meda...,poznam tie mena z knih este zo skolskych cias...nepridu mi az tak nezname,sama mam na dobu mojho detstva malo frekventovane meno a mne sa to pacilo ze nikto iny take nemal 🙂

bzrkula1986
13. mar 2023

Môj otec sa volá Kornel. Má troch súrodencov a ich mama dala každému meno začínajúce na K.

lenkahavrilova
13. mar 2023

@zarin potešili ste ma, teší ma každý kto na to meno zareaguje kladne 😊 Zina, Zuna, Zoja, Zoe, Zara - moja top 5 na Z 😀 páči sa mi aj Lana a Luna

alexka89
13. mar 2023

@bzrkula1986 a bratov Karola a Kamila nemá?... mne sa tieto mená veľmi pacia

mimi16
13. mar 2023

@lenkahavrilova my máme Zojku 😊

kristinapetronela
15. mar 2023

Mne sa veľmi páči meno Prea

annm81
15. mar 2023

@kikiballa Zaujímavé meno, najmä v našich končinách, kde more široko-ďaleko nie je. Ak sa smiem spýtať, kedy zhruba sa prababka narodila?

kvoli
autor
15. mar 2023

@lenkahavrilova Uma je krásne 🥰

kvoli
autor
15. mar 2023

@jess31 a vyslovuje sa to "Žaklin"? Nádherné 🥰

kikiballa
15. mar 2023

@annm81 fuuuu tak teraz si ma dostala. Myslím,že v roku 1921. Môj dedko sa narodil v 1939. Veľmi zvláštne meno. Nikdy predtým ani potom som ho nepočula. Ani na cintoríne nikto s takým menom nie je. A to sú tam fakt staré hroby.

jess31
15. mar 2023

@kvoli Áno presne ako píšeš 🥰 .A ďakujem ti.Ja mám 44 rokov a v mojej mladosti to bolo úplne, že nezvyčajne .😉

mk1111111111
15. mar 2023

Karla, krasne meno

evme0301
25. mar 2023

Mužova sesternica Palmíra, kamarát Dejan číta sa Dean, jeho sestra Dalita, Deana poznám Heidy, Eliasa, Elke, Frídu. Frederik za slobodna pekne so zahraničným priezviskom, vydatá Kapustová, druhý krát si vzala Červíka. Frederika Červíková je super ;) Škoda, že aj na to rodičia nemyslia že sa môže vydať a potom sa už predtým špeci meno úplne zhovadí. Poznám tiež Milanu, Rasťu, Bogdana, Marietu, Dmitrij, Niklas, Paulo

maminkadeticiek
25. mar 2023

Beňadik

sandra811
26. mar 2023

Dnes som bola v kostole a bola omša za pána menom Pius

evme0301
27. mar 2023

Teraz ma ešte napadla Milota, Dušana. Poznám dieťa je Hugo, nič nezvyčajné ale rodičia ho volajú Huguško a ostatný všetci Gogi. Mne to neznie. Tiež poznám chalana Bruna a volajú ho Brumík, Brumko dokonca BrumBrum... V škôlke majú deti z anglického lúka myslím, číta sa to Medov a volajú ju Medovka, Medík. Takisto Haliliho a ten si dal zmeniť meno. V rodine máme Velu a známy Tiu, Vladimíru volajú ju Laďka, Vlaďka a Ladislavu volajú známy Lada, Disa, Slava

interneta
11. dec 2023

@bzrkula1986 ako ho doma volali? Pouzivala sa nejaka skratka? Vdaka

danusskaaa
11. dec 2023

@kvoli mám žiaka s menom Pascal. Taktiež Kvido a Adel (chalan). Dievčenské Yeliza

slovakboy
11. dec 2023

@kvoli Zvonimír, Zvono, Zvonko

bzrkula1986
11. dec 2023

@interneta volali ho familiárne bubko a kamaráti Maťo neviem prečo ale asi za celý život ho nik nevolal jeho pravým menom.

interneta
11. dec 2023

@bzrkula1986 tak to ste mi velmi nepomohli :D bola som zvedava na skratku tohto mena 🙂

evme0301
12. dec 2023

@interneta ak sa pýtate na Kornel, toho čo poznám volajú Kory, Korny a starkí zdrobnele Kornelko, Nelko, Koko

modrykolibrik
12. dec 2023

Mne dala mama meno Siana 😄 neviem o nikom kto by ho na SK mal

babetto
6. jan 2024

My sme vybrali meno Libuša 🙂

Strana
z5