icon

Meno Levi pre chlapca

17. máj 2025

Ahojte.. premyslame nad menom pre chlapca a velmi sa mi pacia mena kratke, tak 4-5 pismen (nieco ako Nela, Nina u dievcat), ale pride mi, ze u chlapcov takych mien nie je az tolko a hlavne nie take, co by sa nam pacili... Narazili sme ale na meno Levi. Nehovorim, ze ho ideme dat, no co ma pri nom zaujalo, nikdy som nikoho takeho s takym menom nepoznala. Preto sa chcem spytat, mate tu niekto chlapca s takym menom? Ako sa spatne pozerate na vyber? Dali by ste opat alebo radsej nie?

Strana
z3
tairyx
17. máj 2025

Nestretla som sa ešte s takým menom ale za mňa nie.. už skôr by som dala Leo, alebo Teo, keď chcete krátke. Mohlo by byť aj Ben (ako Benjamín, ale dali by ste len Ben), alebo Tim..

thereisabear
17. máj 2025

A ako to chcete vyslovovať?

hedviga2
17. máj 2025

U nás v susedstve maju. Má uz 10 rokov. Fakt stále premýšľam ako mohli dať takéto meno tomu chlapčekovi.

stellarstar
17. máj 2025

Poznám Levi, maďarské meno je to pekné ale daj radsej Leo

pe_mi
17. máj 2025

Poznám chlapca s menom LEVI jedného
Je to jednoznačne menej používané meno

tulipanik12
17. máj 2025

Myslíš ako tie rifle Levi's ?

vanilkovazmrzka
17. máj 2025

Prad par dnami som videla rodinu so synom Levim. Ale jeden z rodicov nebol slovak. Oslovovali ho Levi ale povedala by som ze sa to pise inak.

beata_k
17. máj 2025

Len pozor na mozne skomoleniny a skratky....Levo

ariannazara
17. máj 2025

Kamilasikl na instagrame ma synčeka Levi

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
tinkavvv
17. máj 2025

V anglictine sa to vysluvuje aj "Lívaj". Je hebrejskeho povodu. Ako ho chces vyslovovat?

barka1
17. máj 2025

Je to staré tradicne židovské meno, kedze nie som Zidovka, toto meno by som nedala. Rovnako ako Debora, Rachel či Aron.
Ked chcete krátke meno, tak malých chlapcov s menom Ivo, Ivan, Emil, Igor či Oto teraz velmi nenajdeš.

bielasovicka
17. máj 2025

A keď je malý tak ho volajú Levinko, Levicek?

jvasenka
17. máj 2025

mne sa páči🙂 krátke meno máš aj Nino, Luka, Niko

vevesh
17. máj 2025

Levi je zvacsa hebrejske meno, teda naznacuje hebrejsky povod. A ano, u nas mame ojedinele, ale mame takych v okoli. Len u nas sa mena neriesia, nech sa dieta a vola aj dzihad ci adolf🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

mk1111111111
17. máj 2025

@bielasovicka este Levicatko 🦁by sa dalo

bielasovicka
17. máj 2025
@mk1111111111

@bielasovicka este Levicatko 🦁by sa dalo

ysseba
17. máj 2025

Malý Levik

annm81
17. máj 2025

V globálnom merítku je to vcelku časté meno. Ľudia budú na základe neho často predpokladať, že ste židia. Ak ti to neprekáža, žiješ v spoločnosti normálnych slušných ľudí a meno sa ti páči, nie je dôvod ho dieťaťu nedať.

rejka7
17. máj 2025

V škôlke a škole ho budú volať Levík, Leviček, alebo Lev XIV.🥴

cuci22
17. máj 2025

Mne osobne sa to meno nepáči ☺️

veve889
17. máj 2025

Susedia maju dvoch chlapcov, Levin a Emil, ale ja zijem v Rakusku. A inak neznasam otazku, ze ako ho budete volat. Ved tak ako sa vola. Susedia volaju syna Levin. To len na Slovensku sa musi kazde meno "menit".

sendy1977
17. máj 2025

meno je pekné, ale pokiaľ nie ste Židia tak hľadaj niečo iné 😉

ankare
17. máj 2025

Radšej daj Leo. Ak máte slovenské priezvisko a žijete na SK, nehodi sa to.

gladys_07
17. máj 2025

Zijem v DE, tu je to meno uplne bezne. Aj kolegyna akurat porodila a zvolila toto meno. Mne sa velmi paci, ale chapem ze slovenskym usiam evokuje Leva, ved vidis v tejto diskusii. Ak zijete na SVK, asi by som ho nedavala.

cukroska
17. máj 2025

Haha mužovho kolegu prezývajú Levi 😂 Pobavilo

talia16
17. máj 2025

Meno Levi by som nedala, ale páči sa mi meno Leon

sovica
17. máj 2025
@gladys_07

Zijem v DE, tu je to meno uplne bezne. Aj kolegyna akurat porodila a zvolila toto meno. Mne sa velmi paci, ale chapem ze slovenskym usiam evokuje Leva, ved vidis v tejto diskusii. Ak zijete na SVK, asi by som ho nedavala.

@gladys_07 Akurát som išla napísať, že žijeme v DE a syn mal spolužiaka s menom Levi. Mne sa to meno páči. Ale mne sa páči veľa mien, ktoré by ženy na MK hneď zhejtovali. Mne príde divné, že ľudia na SK stále riešia mená iných ľudí, zosmiešňujú, hľadajú neadvekvátne prirovnania a prezývky, hovoria, že "to" meno je hrozné, meno pre psa, meno pre potraviny...a proste rôzne lahôdky som tu už čítala. Pokým budú dospelé ženy takto uvažovať, nemôžeme sa diviť, že deti v škole budú vymýšľať pre spolužiakov hanlivé prezývky, šikanovať alebo sa budú "len" vysmievať, prvý impulz ide totiž od rodičov.
V DE som to naozaj nezažila.

luccija
17. máj 2025

Poznám...majú dvoch synov aj druhý má netypické meno.Volaju ho Levko nepáči sa mi to meno.

leveta
17. máj 2025

Maďari majú Lévi aj Levente,a volajú ich Levi.
Podľa mňa je to pekné meno.kludne by som do toho išla..
Ako pri tých menách čo tu občas zazriem, ja chválim pekne meno konečne z menej častých

Strana
z3