Meno Lukrécia
Viem že je tu tém s menami vela ale poznáte niekoho stým menom?Príde mi velmi vznesene
Niečo podobné ako Cyrila 🙈 neviem či si tu dnes tú tému postrehla ... Inak Lukreciu poznám tak z filmu.
V meste mame taký Obdarovaci stromček, kde cudzí ľudia darujú deťom zo sociálne slabších rodín vianocne darčeky. Tento rok som si vybrala dievčatko, 3,5rocne a vola sa Lukrécia. Nikdy predtym som sa s tým menom nestretla, ale úplne si ju od začiatku predstavujem ako princeznú 😊 presne to robí to vznesene meno. Ja by som ho ale napr svojej dcére nedala, lebo preferujem iné. Ja len že aj malé dievčatka take meno majú 😊
samotne meno je pekne, len neviem, ci potrebuje celý život pocuvat spojenie lukrecia borgia. to je ako Loriana, mne sa to meno velmi paci, lenze je rozpravka Zloriana a som nechcela, aby si ju deti doberali. inak dietatko s takym meno osobne nepoznam
Nepoznam nikoho a ak nad tým menom uvažuješ pre dcéru tak myslim že nebude moc vďačná. Teda aspoň ja by som nebola. Poznam napr jednu Hyacintu (trochu odveci, ale tiež nezvyčajne meno) a veľmi nema rada to meno a vyčíta vyber jej mame
Dnes to tu “fici” s tymi debilnymi menami 🙂 Niekto sa asi boji, ze bude mat uplne obycajne dieta, tak aspon musi dat “zaujimave” meno, aby sa zviditelnil 😂
@h2 no pozor, jedna Samuela so mnou chodila do ročníka na VŠ ;) šikovná mladá baba, hovorili sme jaj Sam.
Iná Lukrecia je krásne 😊😊😊 nevšímaj si že Lukrecia Borgia bla bla.... Nie každý sa zaujíma o históriu a už určite nie o dáke akože "historické" filmy založené na povere. Dúfam, že žiadna z tých žien nemá doma Alžbetu. Preboha, Bathorycka, to by som svojmu dieťaťu v živote nedala. Otrasné meno 🤣🤣🤣 len na margo toho. Jedným uchom dnu a druhým von. Lukrecia je fakt krásne meno
Poznam,ma vyše 40 a odjakživa ju volame Greťaa😊
Dnes si sa už pýtala na mená: Cyrila, Esma, Samuela, Lukrécia... vieš čo? Krásne meno je aj Školastika alebo Kunigunda. Pouvažuj nad nimi. Dnes ti ide karta 😂
Nechcem sa nikoho dotknut, ale mne to meno evokuje nejaku mnisku, alebo svatu zenu....
@elementissa Ja netvrdím, že meno Samuela neexistuje. Ja poznám aj Milanu a Dušanu. Len vzhľadom k tomu, že už tu je diskusia o Cyrile, si myslím, že sa tu zase baví tá istá osoba, ktorá tu zakladala presne rovnaké témy niekedy v apríli.
My sme mali jednu v škole 🙂
Pre mňa krásne, Lukrecia, Viktória pekne
A inak tomu dievčaťu to meno seklo, všetci ju volali len Lukrécia, inak nie a mi príde take normálne, nie ako Kunigunda alebo Čumalanda či ako to bolo:D
Poznam. Sesternicina dcera. Uz je dospela.
Áno poznám. Krásne 2 roc.dievčatko. Volaju ju Lulu, Lukretka... Veľmi pekné a nezvyčajné meno
Cnostná bola Lukrécia, kvôli ktorej starovekí Rimania zvrhli siedmeho kráľa a založili republiku. Kráľov syn ju znásilnil a ona spáchala samovraždu, aby ukázala, že takú pohanu nemožno prežiť (nepoznala dnešné psychologické ponaučenia). Takže nielen Lukrécia Borgia (ktorá asi aj tak bola skôr obeťou svojho otca, pápeža Alexandra VI. a brata Cesareho, jedného z jeho ďalších troch uznaných synov, než ozajstnou potvorou), ale aj táto sa nám môže vynoriť pred našimi očami.
ZAKAZAT ANONYMNE TEMY 🤷♀️
lukrecia calderon abo tak nejak sa vola herecka,co hrala esmeraldu
@janetinka27 tuším leticia bola 🙂
Poznám 2 Lukrecie, už dospele. Jednu volajú Lucka 😄
@maminkasisa mne zas ako keby to meno bolo pre ježibabu ,🙈

Ja poznám len Lukreciu Borgia, z historického filmu.
Je známa tým, že bola veľká intriganka a bez hanbu a žila v incestnom vzťahu so svojím bratom Cesarem. T
aké meno by som svojej dcére nedala.