icon

Meno Lukrécia

11. dec 2021

Viem že je tu tém s menami vela ale poznáte niekoho stým menom?Príde mi velmi vznesene

Strana
z2
marica61
11. dec 2021

Ja poznám len Lukreciu Borgia, z historického filmu.
Je známa tým, že bola veľká intriganka a bez hanbu a žila v incestnom vzťahu so svojím bratom Cesarem. T
aké meno by som svojej dcére nedala.

nikpa
11. dec 2021

Niečo podobné ako Cyrila 🙈 neviem či si tu dnes tú tému postrehla ... Inak Lukreciu poznám tak z filmu.

danulicek
11. dec 2021

V meste mame taký Obdarovaci stromček, kde cudzí ľudia darujú deťom zo sociálne slabších rodín vianocne darčeky. Tento rok som si vybrala dievčatko, 3,5rocne a vola sa Lukrécia. Nikdy predtym som sa s tým menom nestretla, ale úplne si ju od začiatku predstavujem ako princeznú 😊 presne to robí to vznesene meno. Ja by som ho ale napr svojej dcére nedala, lebo preferujem iné. Ja len že aj malé dievčatka take meno majú 😊

eikenella
11. dec 2021

samotne meno je pekne, len neviem, ci potrebuje celý život pocuvat spojenie lukrecia borgia. to je ako Loriana, mne sa to meno velmi paci, lenze je rozpravka Zloriana a som nechcela, aby si ju deti doberali. inak dietatko s takym meno osobne nepoznam

paulinka17
11. dec 2021

Nepoznam nikoho a ak nad tým menom uvažuješ pre dcéru tak myslim že nebude moc vďačná. Teda aspoň ja by som nebola. Poznam napr jednu Hyacintu (trochu odveci, ale tiež nezvyčajne meno) a veľmi nema rada to meno a vyčíta vyber jej mame

h2
11. dec 2021

@nikpa Podľa mňa ju nie, že postrehla, ale rovno založila. Rovnako, ako tú s menom Samuela. 🙄

belllinka
11. dec 2021

Dnes to tu “fici” s tymi debilnymi menami 🙂 Niekto sa asi boji, ze bude mat uplne obycajne dieta, tak aspon musi dat “zaujimave” meno, aby sa zviditelnil 😂

h2
11. dec 2021

@belllinka Už pred cca pol rokom sa tu zrejme táto istá osoba zabávala týmto spôsobom. Tipujem, že aj dnes bude tých mien ešte viac.

elementissa
11. dec 2021

@h2 no pozor, jedna Samuela so mnou chodila do ročníka na VŠ ;) šikovná mladá baba, hovorili sme jaj Sam.

Iná Lukrecia je krásne 😊😊😊 nevšímaj si že Lukrecia Borgia bla bla.... Nie každý sa zaujíma o históriu a už určite nie o dáke akože "historické" filmy založené na povere. Dúfam, že žiadna z tých žien nemá doma Alžbetu. Preboha, Bathorycka, to by som svojmu dieťaťu v živote nedala. Otrasné meno 🤣🤣🤣 len na margo toho. Jedným uchom dnu a druhým von. Lukrecia je fakt krásne meno

delphineta
11. dec 2021

Poznam,ma vyše 40 a odjakživa ju volame Greťaa😊

10zabka
11. dec 2021

Dnes si sa už pýtala na mená: Cyrila, Esma, Samuela, Lukrécia... vieš čo? Krásne meno je aj Školastika alebo Kunigunda. Pouvažuj nad nimi. Dnes ti ide karta 😂

maminkasisa
11. dec 2021

Nechcem sa nikoho dotknut, ale mne to meno evokuje nejaku mnisku, alebo svatu zenu....

h2
11. dec 2021

@elementissa Ja netvrdím, že meno Samuela neexistuje. Ja poznám aj Milanu a Dušanu. Len vzhľadom k tomu, že už tu je diskusia o Cyrile, si myslím, že sa tu zase baví tá istá osoba, ktorá tu zakladala presne rovnaké témy niekedy v apríli.

lauristrk
Odpoveď bola odstránená
h2
11. dec 2021

@10zabka Aj tú tu už riešila. Som presvedčená, že je to tá istá osoba.

10zabka
11. dec 2021

@h2 určite tá istá. Toto mi uniklo 😀

10zabka
11. dec 2021

@lauristrk meniny má 3. marca 😉

luci310
11. dec 2021

My sme mali jednu v škole 🙂

sarahh09
11. dec 2021

Pre mňa krásne, Lukrecia, Viktória pekne

luci310
11. dec 2021

A inak tomu dievčaťu to meno seklo, všetci ju volali len Lukrécia, inak nie a mi príde take normálne, nie ako Kunigunda alebo Čumalanda či ako to bolo:D

yanni
11. dec 2021

Poznam. Sesternicina dcera. Uz je dospela.

viertom
11. dec 2021

Áno poznám. Krásne 2 roc.dievčatko. Volaju ju Lulu, Lukretka... Veľmi pekné a nezvyčajné meno

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
aniele
11. dec 2021

Cnostná bola Lukrécia, kvôli ktorej starovekí Rimania zvrhli siedmeho kráľa a založili republiku. Kráľov syn ju znásilnil a ona spáchala samovraždu, aby ukázala, že takú pohanu nemožno prežiť (nepoznala dnešné psychologické ponaučenia). Takže nielen Lukrécia Borgia (ktorá asi aj tak bola skôr obeťou svojho otca, pápeža Alexandra VI. a brata Cesareho, jedného z jeho ďalších troch uznaných synov, než ozajstnou potvorou), ale aj táto sa nám môže vynoriť pred našimi očami.

kitycat
11. dec 2021

ZAKAZAT ANONYMNE TEMY 🤷‍♀️

janetinka27
11. dec 2021

lukrecia calderon abo tak nejak sa vola herecka,co hrala esmeraldu

oblecenie99
11. dec 2021

@janetinka27 tuším leticia bola 🙂

tomikejt
11. dec 2021

Poznám 2 Lukrecie, už dospele. Jednu volajú Lucka 😄

ukulela
11. dec 2021

@luci310 kunikunda je stare meno. Neviem, ci polske, ci madarske, ale u nich normalne meno. Akurat u nas s vulgarnou castou....

mariska1989
11. dec 2021

@maminkasisa mne zas ako keby to meno bolo pre ježibabu ,🙈

Strana
z2