icon

Meno Malvína

12. jún 2022

Vždy som chcela mať dcéru Miu, lenže o tej manžel nechce ani len počuť kvôli tomu, že sa tak volá jeho bývalej dcéra, tak teda navrhol meno Malvína. Páči sa mi to meno, ale keď som to oznámila rodičom, tak vraj to je meno ako pre alkoholičku 🤦🏽‍♀️ Snažila som sa manžela presvedčiť, že tak dajme meno Martina, ale to meno tiež nechce, pretože jeho spolužiačka sa tak volala..
Fakt neviem. Určite chceme meno na M, pretože to je začiatočné písmenko aj našich mien..
Čo si myslíte o tomto mene? Poznáte nejakú? Ja som sa ešte nikto so žiadnou Malvínou nestretla a ani neviem, že či vôbec existuje nejaká zdrobnenina z tohto mena okrem Malvínka...

eeffka
12. jún 2022

Ok ,takze moja dcera je alkobolicka? 🤣 ty vole... to je uz aka obmedzenost

oblecenie99
12. jún 2022

Muzova babka bola Malvína. Podľa mňa pekne meno. Nie,nemala z toho traumu.
Mám pocit,že asi nikde inde vo svete sa toľko neriešia krstné mená,ako na Slovensku. Tu keď sa dieťa nevola Peter,Tomas,Jakub,Matej,Matúš či Ema,Janka,Vierka,tak automaticky sa v ľuďoch prebúdza nejaký gen,analyzujúci konkrétne meno. Až choré.

marianarem
12. jún 2022

Ked sa vam paci, tak dajte. Ked ju babka uvidi nazivo, bude namakko a zabudne na alkoholicku 🙂 Zdrobneliny a prezyvky krystalizuju priebezne, ked uz dieta vidis a zazivas s nim vselijake situacie, to by som neriesila vopred. Jedine ak by zdrobnelina bola nieco smiesne, hanlive alebo tak.

zuz987123
12. jún 2022

Mne sa páči Mili 🙂

fineta
12. jún 2022

Mária, Mila

juliet86
12. jún 2022

akoze viem ze chcete na M.... ale... co tak Amélia?

karolinakr
12. jún 2022

Tetaz som videla v novorodencoch meno Karolina Meszarošova - 9 slabík .K tej už by sa hodila Marina Meszarošová skôr

jana_eyre_2
12. jún 2022

Malvina je nádherné meno, znamená "spravodlivá" podľa mňa krásny význam.. nechápem ako môže niekomu evokovať meno niečo tak negatívne ako alkoholizmus.. dajte meno aké sa vám páči a ostatní si môžu...

svetlonos
12. jún 2022

@dadka_bb to bola Marína v tej pesnicke 😁 nie Malvina

miruska951
12. jún 2022
h2
12. jún 2022

Moja sestra má dcéru Malvínu. V živote nikoho z nás nenapadlo, že je to meno pre alkoholičku. Hoci pesničku Nalej mi vína, Malvína" poznáme. Je to veľmi pekné meno, voláme ju Malvínka, alebo už aj normálne Malvína (má 13 rokov, tak už veľmi nechce byť Malvínka).

ankare
12. jún 2022

Margaretka

sanen
12. jún 2022

pekné meno na M je aj Margaréta. 🍀

marca12
12. jún 2022

Poznam jednu Malvinu a teda je prepita riadne. Hrozne ako sa nam spajaju mena s ludmi,ktorych pozname. Ak sa vam paci,tak kaslat na predsudky

autor
12. jún 2022

@karolinakr Kde to pozeráš? Tiež by som sa rada pozrela na nejakú stránku, kde sú novorodenci a ich mená ☺️

gabika42252
12. jún 2022

Ak sa Ti to meno paci, tak bude Malvinka 😊, a o skratky by som sa nebala, ja mam Barboru a ked som povedala, ze bude Barbora tak hned vsetci Heej "Barby"... Nakoniec som jej vymyslela uz asi 10 skratiek a ani jedna nie je Barby a nikto ju tak nevola... Je Baska, Bara, Barca, Barb, Basenka, Barunka, Borka... A este nvm co kedy mi napadne... 😊 Tak smelo do mena, ktoré chceš a okolie si zvykne... 😊

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
travelllerka
13. jún 2022

Ja som chcela dat meno Malvina, je pravda, že mám rada víno :D mne sa paci

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
ola101
13. jún 2022

Mala som spolužiaka na strednej ktorý mál sestru Malvínu - och hrozne ju volal že Malva... Tak sa k tomu asi neviem vyjadriť lebo takto sa mi nepáči.

barbie1981
13. jún 2022

Za mňa radšej Marína

alexka89
13. jún 2022

Tá neviem ale väčšinou sa to meno dáva krávam....alkoholicku barmanku mi to nepripomina

tojada
13. jún 2022

Marion

karolinakr
13. jún 2022

Tento tyzden sa v tej Trnave narodili

Oliver, Šimon, Adam, Eliška a Karolina
a jeden čas frčala Hana a Agáta

svetlonos
13. jún 2022

@miruska951 dakujem 😂 zas som o nieco mudrejsia, prepac mi za falosne opravovsnie 🙂

karolinakr
13. jún 2022

Mne sa páči Mariana

karolinakr
13. jún 2022

Alebo Mahuliena? To zaručene nikto nebude mat

autor
13. jún 2022

@eeffka Tvoja dcérka je Malvína?

nell77
13. jún 2022

Maia

autor
13. jún 2022

@ola101 Práve to povedal včera manžel, že by ju volal aj presne touto prezývkou 😅