Meno Malvína
Vždy som chcela mať dcéru Miu, lenže o tej manžel nechce ani len počuť kvôli tomu, že sa tak volá jeho bývalej dcéra, tak teda navrhol meno Malvína. Páči sa mi to meno, ale keď som to oznámila rodičom, tak vraj to je meno ako pre alkoholičku 🤦🏽♀️ Snažila som sa manžela presvedčiť, že tak dajme meno Martina, ale to meno tiež nechce, pretože jeho spolužiačka sa tak volala..
Fakt neviem. Určite chceme meno na M, pretože to je začiatočné písmenko aj našich mien..
Čo si myslíte o tomto mene? Poznáte nejakú? Ja som sa ešte nikto so žiadnou Malvínou nestretla a ani neviem, že či vôbec existuje nejaká zdrobnenina z tohto mena okrem Malvínka...
Muzova babka bola Malvína. Podľa mňa pekne meno. Nie,nemala z toho traumu.
Mám pocit,že asi nikde inde vo svete sa toľko neriešia krstné mená,ako na Slovensku. Tu keď sa dieťa nevola Peter,Tomas,Jakub,Matej,Matúš či Ema,Janka,Vierka,tak automaticky sa v ľuďoch prebúdza nejaký gen,analyzujúci konkrétne meno. Až choré.
Ked sa vam paci, tak dajte. Ked ju babka uvidi nazivo, bude namakko a zabudne na alkoholicku 🙂 Zdrobneliny a prezyvky krystalizuju priebezne, ked uz dieta vidis a zazivas s nim vselijake situacie, to by som neriesila vopred. Jedine ak by zdrobnelina bola nieco smiesne, hanlive alebo tak.
Mne sa páči Mili 🙂
Mária, Mila
akoze viem ze chcete na M.... ale... co tak Amélia?
Tetaz som videla v novorodencoch meno Karolina Meszarošova - 9 slabík .K tej už by sa hodila Marina Meszarošová skôr
Malvina je nádherné meno, znamená "spravodlivá" podľa mňa krásny význam.. nechápem ako môže niekomu evokovať meno niečo tak negatívne ako alkoholizmus.. dajte meno aké sa vám páči a ostatní si môžu...
Moja sestra má dcéru Malvínu. V živote nikoho z nás nenapadlo, že je to meno pre alkoholičku. Hoci pesničku Nalej mi vína, Malvína" poznáme. Je to veľmi pekné meno, voláme ju Malvínka, alebo už aj normálne Malvína (má 13 rokov, tak už veľmi nechce byť Malvínka).
Margaretka
pekné meno na M je aj Margaréta. 🍀
Poznam jednu Malvinu a teda je prepita riadne. Hrozne ako sa nam spajaju mena s ludmi,ktorych pozname. Ak sa vam paci,tak kaslat na predsudky
@karolinakr Kde to pozeráš? Tiež by som sa rada pozrela na nejakú stránku, kde sú novorodenci a ich mená ☺️
Ak sa Ti to meno paci, tak bude Malvinka 😊, a o skratky by som sa nebala, ja mam Barboru a ked som povedala, ze bude Barbora tak hned vsetci Heej "Barby"... Nakoniec som jej vymyslela uz asi 10 skratiek a ani jedna nie je Barby a nikto ju tak nevola... Je Baska, Bara, Barca, Barb, Basenka, Barunka, Borka... A este nvm co kedy mi napadne... 😊 Tak smelo do mena, ktoré chceš a okolie si zvykne... 😊
Ja som chcela dat meno Malvina, je pravda, že mám rada víno :D mne sa paci
Mala som spolužiaka na strednej ktorý mál sestru Malvínu - och hrozne ju volal že Malva... Tak sa k tomu asi neviem vyjadriť lebo takto sa mi nepáči.
Za mňa radšej Marína
Tá neviem ale väčšinou sa to meno dáva krávam....alkoholicku barmanku mi to nepripomina
Marion
Tento tyzden sa v tej Trnave narodili
Oliver, Šimon, Adam, Eliška a Karolina
a jeden čas frčala Hana a Agáta
@miruska951 dakujem 😂 zas som o nieco mudrejsia, prepac mi za falosne opravovsnie 🙂
Mne sa páči Mariana
Alebo Mahuliena? To zaručene nikto nebude mat
@eeffka Tvoja dcérka je Malvína?
Maia
@ola101 Práve to povedal včera manžel, že by ju volal aj presne touto prezývkou 😅

Ok ,takze moja dcera je alkobolicka? 🤣 ty vole... to je uz aka obmedzenost