icon

Meno pre dcéru: Tereza, Daniela, Lenka

7. okt 2022

Ahojte. Nevieme sa rozhodnúť. Ktoré by ste vybrali spomedzi:
Tereza (páči sa nám najviac ale nie je moc "tvrdé"?)
Daniela
Lenka?
Priezvisko slovenské klasické, hodí sa ku všetkým 3. Vďaka za názory, pomôže to.

44janica44
9. okt 2022

Mám ročnú Terezu. Terézia som nechcela - ako Mária Terézia - to sa mi nepaci. Všade kde prídeme nám meno chvália, nie iba štýlom, že pekne ( nikto ti nepovie že otrasné meno) ale štýlom že jeej aké krásne meno, konečne niečo normálne klasické čo si človek zapamätá, dokonca manželovi v práci kolegovia chválili a pýtali sa či to bol môj alebo jeho nápad že ozaj pekne - v okolí je to sama Nela, Nina, Mia, Ema a úplne najhoršie Lilly a podobne ( + tieto mená často počujem pri prechádzke su veľmi populárne aj medzi psíčkarmi) Ešte som nestretla nikoho s takým menom v jej veku poznám 2 takmer 30-tnicky. A je to meno aj pre dieťa aj pre dospelú ženu. A áno niekomu môže znieť tvrdo ale ja mám také mená rada, vzdy treba vyberať meno pre dospelého človeka pretože dieťaťom je iba pár rokov, roztomilé meno je ok pre 5 ročné dievčatko nie pre dospelú ženu.

marianeta
9. okt 2022

Mne sa najviac z týchto 3 páči Daniela, ale iba ak je povedané v pôvodnom tvare alebo zdrobneninou Danielka..Dana a Danka už tak pekne neznie..

tamichloe
9. okt 2022

Tereza 👍, ale poradím ti Tea,to ma kolegyniam dcéru a veľmi pekne meno a nemá ho takmer nik

arvven
9. okt 2022

Volam sa Lenka a mam dcerku Terezu 😍 Takze za mna obidve krasne mena 😀

autor
9. okt 2022

@44janica44 wuau super. Mám podobný názor, Nela atď sú pre mňa žiaľ mena vhodné tak pre psíka 🙄 a Ema je veľmi otrepané už. Nechcem nikoho uraziť, len môj názor. Áno Terézia je ako z 18. storočia...

autor
9. okt 2022

@ufoonka som nevedela že aj zdrobneniny môžu byť ako oficiálne meno 👍

jarmila1977
9. okt 2022

Mne je uz smiesno z takychto otazok....preco by mal niekto iny vyberat meno? Ale poviem ti,ako sme vyberali mena my...kedze ja mam meniny v aprili a narodeniny v maji,tak som raz-dva dostala darceky a potom 10 mesiacov nic...teda okrem Vianoc....ako dietatu mi to bolo velmi luto....tak ja ked som syna cakala v septembri,tak sme vyberali meno z februara-marca...a mame Viktora...dcera Lucia je julova a syn Matus aprilovy.

lucopeda
9. okt 2022

@gladys_07 presne aj ja s tym mam problem 😉

lucopeda
9. okt 2022

Za mna Terezia

ilianalu
9. okt 2022

Ak sa ti Tereza zda tvrde, daj Terezia, to je podla mna este krajsie

1011990
9. okt 2022

Urcite Lenka 🙂

evaachesa
9. okt 2022

Z týchto sa mi páči Daniela, Danka.
Tereza je celkom ok, no osobne by som nad ním neuvažovala... nepáči sa mi keď sa zdrobňuje na Terka.

vcielkamaja
9. okt 2022

Lenka...dcera sa tak vola 💕💞💗

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
laurika999
9. okt 2022

@matinaa Všetky sú pekné. Ale najviac sa mi páči Lenka.

canis_lupus
9. okt 2022

Ja som Terézia a vybrala by som Terezu 😃 Radšej by som bola Tereza ofiko, ale v zásade je to jedno. Volajú ma Terka, Tery, Terezka. Ja som so svojím menom mega spokojná a iné by som nechcela, a to ja nie som nikdy s ničím spokojná 😅 Inú Terezu ani nepoznám, zato Leniek a Daniek dosť. A práveže mi príde pre dieťa oveľa krajšie Terezka ako Danka alebo Lenka.

loyda
9. okt 2022

Za mňa Tereza. Leniek je okolo mňa dosť, na ihrisku u nás je to Lenka sem Lenka tam. A mne osobne sa to meno nepáči (aj keď je pravda, že sa mi spája s konkrétnymi Lenkami).

queen_el
9. okt 2022

Daniela

labkosuch
9. okt 2022

Terezu by som napisala prvoplanovo no po premysleni Daniela 🌷

edien
9. okt 2022

Tereza jednoznačne 😍

zoja31
9. okt 2022

Mne sa páči Tereza také nezvyčajné , ale zas Terka sa mi nepáči ako zdrobnenina 😂 Za mňa Lenka -lenočka je pekne

lienkalienocka
9. okt 2022

Som Lena, volajú ma Lenka. Na úradoch, u dr že nie ste Elena? Tak vysvetľujem že nie. A že prečo mi to meno dali. Mame sa páčilo 😀 z týchto by som dala Daniela, ale nie Dana a Danka aby sa jej hovorilo

sonnenshein
9. okt 2022

Mam Danielu, aktualne ma 14, a je nesmierne spokojna. Malicke deti (napr jej sestra, neterky, a synovec) jej hovoria Dada, v skole Daniela. Je to krasne, velmi malo sa vyskytujuce, a univerzalne meno. Nielenze sa hodi naozaj dietatu, aj dospelacke, ale aj v zahranici je lahko vyslovitelne, a hodi sa ku kazdemu priezvisku.

lenkaza
9. okt 2022

Som Lenka a som spokojná s menom 🤗🌞

ivanka33
9. okt 2022

Daniela ♥️ je krásne a elegantné ... hodí sa aj keď bude dospelá...

helimama
9. okt 2022

Daniela 👍

lietajucikoberec
9. okt 2022

Daniela

13072018
9. okt 2022

Mam sestry Terezu a Lenku. Obe mena su krasne. A kamaratku Danielu. Ta cely zivot opravuje ludi ze nie je Danka ale Daniela 🙂

akvi
9. okt 2022

Mne sa páčia všetky tri, najviac Daniela. S tým, že od malička treba dieťa volať Daniela, Danielka a nie Danka, Dana. Pre mňa Danka a Dana sú úplne iné mená a vlastne aj v kalendári majú meniny aj Daniela aj Dana a tak to má byť. Ja nerozumiem tej potrebe Slovákov všetky mená skomolit. Ale dá sa naučiť aj okolie, aby volali dieťa jeho menom, náš syn tiež každého opravoval, kto mal potrebu volať ho skomoleninou.

kris_tin257
9. okt 2022

Konečne nejaké normálne pekné mena 😍 krásne sú všetky, ja by som vybrala Lenku ale iba kvôli nositelkam týchto mien v mojom okolí 😊