icon

Meno pre dievčatko - Adriána alebo Kristína

13. okt 2020

O týždeň mám termín pôrodu a ja stále neviem ako sa naše dievčatko bude volať. Tuctové mená, ktorých sú teraz plné ihriská a škôlky sme vyradili hneď na začiatku, skôr sme za klasiku. Zostali nám tieto dve. Viem, že je to individuálne a je to hlavne na nás rodičoch, ale ktoré sa vám páči viac?

ateragram
13. okt 2020

@tinkag aj ja som Margaréta a volaju ma Margaret alebo Margarétka ale aj Megy

jarka212
13. okt 2020

Ja mám Kristínku, a nikdy som jej nepovedala Kika, to sa ani mne nepáči, veľa ju volám Kristy. Mne sa napr. zas nepáči Adriána, ani keď povedia Adina alebo Aďa, takže vždy je to len o tom našom pocite, každému sa páči niečo iné

pseudomonas87
13. okt 2020

Ja som za Adrianku.

sofia1
13. okt 2020

Ani jedno.

asia83
13. okt 2020
veronickasl
13. okt 2020

Adriana 🙂 videla som v kalendári aj alternatívu Adriany- Adriena

roxy2
13. okt 2020

Mám Adriánu, ona je so svojim menom spokojná, voláme ju Aďka, Adi, kamoši Aďa, niekto Adri.

krokodil_901
13. okt 2020

Za mna Kristinka

queen_el
13. okt 2020

Kristína je krajšie meno
Len tak na margo, aj tieto mená sú tuctové, len v iných vekových kategóriách. Kristína bola dlhé roky v topke a to až tak dávno nebolo.

adkka_
13. okt 2020

Nakolko som nositelkou mena Adriána :D z vlastnej skusenosti hovorim, paci sa mi moje meno, rodicia ho skracovali len niekedy, nikto ma nijako neprezival, tazko k takemu menu 😁 ale take male negativum je ze vsade na uradoch alebo niekde kde potrebuju moje meno tak ho napisu s kratkym A - Adriana ale v rodnom liste a vo vsetkej dokumentacii sa po spravnosti pise - Adriána. Mala som z toho raz zbytocny problem, kedze meno nesedelo podla obcianskeho -_- pre jeden dlzen -_- ale inak super 🙂

h2
13. okt 2020

AdriÁna určite nie. Keď, tak Adriana (s krátkym a). Ináč sú obe mená pekné, ale o niečo viac sa mi páči Kristína.

ave17
13. okt 2020

Prepáč, ale keď ste hneď na začiatku vyradili tuctove mena, tak ta Kristina sa vám tu ako ocitla?? 🙂 ved to je jedno z "najohukanejsich" mien posledných rokov :=) Jednoznačne Adriana.

anjelik2019
13. okt 2020

@marcellka32 tak isto ako u nás 😁🤦‍♀️🤭

ajsha123
13. okt 2020

My máme Adriánu. Ma 3 roky a na matrike nam vtedy povedali, že už 7 rokov to meno nezapisali ☺️ Okres DS. Vôbec neľutujem to meno. Našej sa mimoriadne hodí. A voláme ju Adriánka, Aďka... Ako príde, ja si nepotrpim na tom, že to nik nemôže skrátiť...

sazumak
13. okt 2020

Mne sa viac páči Kristína 🙂 Ale poznám ich kopec medzi 10-20 rokov.

miaumiauxc
13. okt 2020

Podľa mňa si malá slečna prinesie meno sama .. pozriete sa na ňu a uvidíte čo Vám prvé napadne... 🙂

0silvia0
14. okt 2020

@adkka_ s tymi dlznami ma problem viac mien (beata/beáta, marian/marián) Kedysi sa pisali s kratkymi pismenami, potom neskor sa pridal dlzen.

adkka_
14. okt 2020

@0silvia0 jasne, viem ze moje meno nie je jedine, ale v tomto prispevku sa bavime prave o nom ☺️

23nika93
14. okt 2020

Ja mam Kristínku... Tých mien bolo veľa pred 10 rokmi teraz je skôr na ústupe... Ked som prišla do pôrodnice tak sestrička sa čudovala že aké meno dávame že už dlho ho nikto nedal u nich

autor
14. okt 2020

@23nika93 áno, čo som si pozerala štatistiky, tak pred 10 rokmi bolo jedno z top mien, odvtedy sa mi zdá že len v roku 2015 bolo v prvej 10tke. Teraz ho už tak často nepočujem. Len same Niny, Nely, Sofie.... Mňa to viac ťahá ku Kristínke, mala som ju vybranú už pri prvom synovi, manžela zasa k Adrianke.

autor
14. okt 2020

@ave17 ani nie, za posledný 10 rokov bola len raz v top 10 a to v roku 2015. Skôr je toto meno na ústupe posledné roky

autor
14. okt 2020

@sofia1 na to som sa nepýtala 😉

23nika93
14. okt 2020

Napríklad druhu mame Katarínu a to je meno co som nepočula u malého dievčatka už strašne dlho... To meno keď sme dali do papierov ako voľba pre dievcatko tak sestričky šťastné že take krásne meno už nebolo hádam aj 5 rokov co zapisuju

ivapiva11
14. okt 2020

Adriana. Mam jednu doma. Volame ju Adka, Ada , Adulik (aj v skole ju spoluziaci volaju Ada, Adka) a ked neposlucha, tak ju volame Adriana🙂

ada85
14. okt 2020

Obidve sú to pekné mená ale aj mňa volajú Aďa, Aďka a Adka... a som Andrea ale nezakladajú si na tom

pseudomonas87
15. okt 2020

Napíš potom, ak budeš teda chcieť ako ste sa rozhodli 🙂

autor
15. okt 2020

@pseudomonas87 jasné, napíšem 🙂

pseudomonas87
15. okt 2020

A držím palce pri pôrode, nech všetko dobre dopadne 😘

kristina0909
15. okt 2020

Za mňa Kristína 👍👍😍 aj ja sa tak volám a som s menom spokojná🙂

huginko
15. okt 2020

Adriána. V našej rodine sa pred tromi mesiacmi narodila...