icon

Meno Ružena alebo Perla?

3. máj 2021

Vďaka za nazori

27dianka
4. máj 2021

Ak len teda z týchto dvoch, tak teda radšj Ruženka

aniele
4. máj 2021

Meno Ružena bývalo v minulosti dosť časté, vo svete aj teraz, samozrejme v iných tvaroch (Rose...), obľúbené kvetinové meno. Mne sa páči. A Perlu som poznala v detstve len jednu, Perlu Bžochovú (https://sk.wikipedia.org/wiki/Perla_Bžochová). Opäť je to slovenská verzia mena Margarita, Margita. Každé meno je pekné, ak sa nepotvorí. A spotvoriť sa dá každé, to však nič nevypovedá o mene samotnom.

queen_el
4. máj 2021

Perla je podľa mňa celkom fajn. Škoda, že je to aj maslo a človek má hneď také asociácie. Ale teda radšej Perla ako Ružena. To sa mi vôbec nepáči.

lubmar
4. máj 2021

Velmi netradicne mena v dnesnej dobe😒, jedinou vyhodou by bolo, ze urcite budu v triede jedine s takym menom.. Neviem, ako by si volala Perlu ked bude malicka? Perlicka?Perka?😒 trochu divne asi😒

ajuga
4. máj 2021

Ja sa ani necudujem, ze deti v skole sa inym detom kvoli menu vysmievaju, ked matky tych deti su takisto sproste. Akoze komentare typu rama.. Maslova.. Fakt zeny, toto svedci o vasej inteligencii, viac sa uz zhovadit nemôžete ako takymi primitivnymi komentarmi tu na mk.
Za mna Ruzenka 🙂

nika523
4. máj 2021

@ajuga no vidíš keď sa dospelé ženy vysmievajú tak čo budú robiť deti v škôlke v škole....to dieťa bude tým menom trpieť len preto že rodičia si zmysleli a dali také meno a radšej nech sa tu ženy posmejú a rodičia si uvedomia ako neskôr by malo trpieť dieťa a viem o čom hovorím môj brat celé detstvo trpel kôli menu lebo môj otec si zmyslel že sa musí volať po jeho dedovi.

nika523
4. máj 2021

Tie mená sú hrozné, jedno lepšie ako druhé 🤦 prosím nerobte to tomu dieťaťu vy to meno nebudete nosiť ale ono

miadi
4. máj 2021

@elementissa Ja som ani nevedela ze na Svk je Perla znacka masla .. to nebolo volakedy aspon Moja mama to nekupovala. Ona kupovala klasicke maslo a Floru. A vobec by ma nenapadlo spojovat to s nejakou znackou Mne sa prve vybavi normalna perla z ustrice. Moze jej hovorit ty si Moj poklad Moja Perla. Maslo nie je nic zle. Horsie je trebars Denis penis. U nas toto uz davno nie je deti si nerobia srandu z mena Ved to je bully move. Ale ani toto nepochopim pytat sa na nete ze ktore meno Je krajsie Ved to je tak subjektivne. Ta Perla is growing on me. Urobila by som jej izbu v teme under the sea.Alebo Nautic .

almia
Autor odpoveď zmazal
almia
Autor odpoveď zmazal
oblecenie99
4. máj 2021

Asi budem sama, ale mne sa ta Perla aj paci, hneď som si predstavila perlu z mušle, na maslo som si ani nespomenula.. No a tie zvieracie mena, my sme mali aj kocúrov Karola a Štefana, tak týmto by som sa neriadila, že kto ako po menuje svoje domáce zvieratá.. Existujú uletené mena, ale tak tieto zrovna by som za úlet neoznačila..

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
maminkadeticiek
4. máj 2021

Ak uz sa pytas na nazor tak moj znie,aby si este skusila tie mena prehodnotit.Meno je plne na vas,rodicoch,na tom co sa vam paci,to je jasne,a vkus mame kazdy iny,ale toto je jedna z veci kde plati ze menej je viac.

miadi
4. máj 2021

@oblecenie99 haha vasi kocuri mali ludske mena nie naopak. 😃

miadi
4. máj 2021

@nikolka1986 a sto kilova Nikolka je lepšie? 😃

oblecenie99
4. máj 2021

@miadi Áno, bola to taká tradícia u nás v rodine, že zvieratá, najmä mačky, dostali ľudské mena 😀

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
miadi
4. máj 2021

@nikolka1986 Ved nemusia. No Ta vaha s menom dako nesuvisi . Jedine ze by to meno bolo Drobjena. 😃

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
miadi
4. máj 2021

@nikolka1986 da sa aj schudnut. Snad si ludia pri vybere mena pre svoje dieta nezvažuju ako to bude vyzerat ked raz bude obèzne. Meno nie je problem obezita je.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
delphineta
4. máj 2021

Ruženu mam susedu a Perlu ma kámoška dceru.Volá ju Perla alebo Perluška.Ani pri jednom ma nenapada nič škaredé,ani žiadne asociacie.Za mňa netradične ale nijako zvláštne mena.A inač súhlasim s názorom,že dospelé ženy vravia o mene ako o masle.Tskisto existuje pašteka Majka,krava Milka,sušienky Zuzanky či kedysi Marina

derdia
4. máj 2021

@bambulienka25 😂😂😂😂😂👏👏👏👏👍👍👍👍

janulka1802
4. máj 2021

Perla

ajuga
4. máj 2021

@nika523 ale akoze rodicia su na vine? Ze daju meno take ake sa im paci? S takym zmyslanim ako tu zeny prezentuju, ze fuj, co to za mena, sa nikdy nezbavime posmeskov. Meno treba brat take, ake je. Dcerka prisla zo skolky s tym, ze maju novu pani upratovacku cilku. Mne sa hned pred ocami premietla susedova krava cilka. No dcerka mi vravi.. Mami, a vies aka je teta cilka mila? Pomohla mi obliect sa.... Proste pre dcerku to bola teta cilka a bodka. Meno ako kazde ine.
Za to, ze mne sa teraz nepaci meno Mia ci sofia,mam dcerke hovorit, ze su to mena ako pre zvieratka? Urcite nie... Kazdy ma take meno ake ma, nevysmievame sa. A ked ma clovek tu potrebu, tak no zbohom, do akej doby som deti priviedla

nienna
4. máj 2021

@ajuga 👏 presne! Súhlasím. Tiež som si na dcére všimla, ze neposudzuje a nespája si mená s niečím škaredým, tak ako to robí väčšina dospelých...A prečo to niekto robí? Lebo to počul od kamaráta, rodiča atď....

nika523
4. máj 2021

@ajuga nepreháňaj že do akej doby si priviedla dieťa ja som do základnej školy chodila pred tridsiatimi rokmi a vždy to tak bolo že sa deti vysmievali dokonca jedna učiteľka nám vždy vravela na hodine že nespi ty šípková Ruženka neviem si predstaviť že by som sa fakt volala Ruženka a nemyslím si že tieto ženy čo tu píšu by sa vysmievali dieťaťu zato ako sa volá jednoducho napísali svoj názor že sa im to meno nepáči a čo im pripomína. Rodičia by mali myslieť na dieťa že ono bude to meno nosiť a ako sa mu bude s ním žiť a nie na to že im sa páči a hotovo. Mne sa páči Zlatko aj manžela tak volám tak som mala dať synovi meno Zlatko? No to by sa mi poďakoval

nellye9
4. máj 2021

Ak by som si mala vybrať tak Perla

@nika523 manžel má kolegu Zlatka a vždy problém s oslovením😀 medzi chlapmi a počuj Zlatko... Povedal, že vždy rozmýšľa ako vytvoriť vetu bez mena

nika523
4. máj 2021

@nienna a myslím že preto sa tu pýta mamička že ktoré meno že chce počuť názor iných tak jej ženy píšu svoj názor nie?

p_gregusova
1. jan 2023

Zaujímalo by ma ako ste sa rozhodli s menom 😊našla som túto diskusiu náhodne až teraz.
Chcem len napísať, že ja sa volám Perla....a len toľko k tomu, nie len deti ale aj dospelých vedia byť kreatívne krutých. Odmalička som si prešla rôznymi posmeškami, dnes mám 26 rokov a verte neverte - trvajú bohužiaľ dodnes. Po tých rokoch som si na to už zvykla a nemenila by som, ale ako dieťa som si vymýšľala radšej druhé meno 🙈😊