icon

Meno Ružena alebo Perla?

3. máj 2021

Vďaka za nazori

Strana
z3
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
syslik81
Autor odpoveď zmazal
maca1984
3. máj 2021

Araňa

syslik81
3. máj 2021

ani jedno .. perla prdla a ruzena bude vzdy romske meno a budu sa dietatu tak ci onak posmievat ...

aknamorka22
3. máj 2021

Ja poznám jednu Ruženku a nie je romka a ani ma to nenapadlo. Je to pekné meno a ja som jej ho hneď aj pochvalila 🙂 raz sa možno dočkáme aj na Slovensku, že budeme akceptovať inakosť a neporovnavat všetko s rómami 🙂

10zabka
3. máj 2021

naša suseda má dvojičky Ruženku a Boženku 🙂 Perlu si pamätám len jednu, spievala s dvojičkou Narcis veľmi dááávno v detskej relácii Zlatá brána.

ckocka
3. máj 2021

@bambulienka25 Presne to ma napadlo, ale keď je tu dnes tolko agitácii za empatiu...

tosomja
3. máj 2021

Perla je pekne meno. A Ružena nie, ale Ruženka áno. Nnoo, pochybujem že ju tak budú volať v dospelosti

ivanka12311
3. máj 2021

Parla a čia Maslová? Ružena no to tiež nie je boh vie čo..

ivetz
3. máj 2021

Za mňa ani jedno. Nenapadlo ti, ako bude svoje meno vyslovovať, keď ešte nebude vedieť povedať písmeno "r"?

jankaovecka
3. máj 2021

Ja som myslela, ze je to meno pre psa😂 ked budem mat fenu, zvazujem Ruzenku.
Pre dievca ani jedno...

fadama
3. máj 2021

@aknamorka22 zabudni

leskovael
3. máj 2021

Ako prvé ma napadlo, že sa na meno pýta rómka.. Tam by som chápala aj tú Perlu 😂 Mne Ružena nepríde ako rómske meno, ale nedala by som ani jedno...

lenkakravcova
3. máj 2021

Mne sa Pera páči. Moja profesorka na univerzite sa takto volala. ☺️

mariejenka
3. máj 2021

Ruža sa volala zidovka u ktorej pracovala moja sestra..No Rozena, Švajčiarska zidovka, .a Perlu poznám tiež jednu.
Mne sa napaci ani jedno, ale ak Vam áno viac by som sa priklonila k ekvivalentu Rozália,Rosalie...

elisebah91
3. máj 2021

Ruženka...nie je vobec romske, poznam par...

beata_k
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
aniko2
3. máj 2021

Mne sa páči Perla😊

deti95060810
3. máj 2021

ani jedno... to radšej poviem pôrodníkovi, aby rovno on vybral meno...

maminkasisa
3. máj 2021

Ani jedno, ale vazne....

elementissa
3. máj 2021

V zivote som nepocula, ze Ruzena je romske meno, manzelka mojho stryka je Ruzena (Ruzenka jej hovoria vsetci cely zivot), zo 3 susedky v BA boli Ruzeny, ked som zila na dedine, tak na mojej zs som poznala asi 7 Ruzeniek (v roznych rocnikoch, niektore o dost starsie odo mna, niektore o dost mladsie). Mali sme teda aj romsku osadu v dedine a tam sa tie dievcata volali rovnako ako ostatne z dediny- Nikoly, Simony, Petry, Pavliny... Chodili s nami do skoly normalne. Poznala som aj dve Perly, jedna z nich bola romka, druha nie, ani to nepovazujem za romske meno... Co ja viem, take typicke romske meno je Arana ci Dezider... Predstavivost uzivateliek MK a ich ocividna neznasanlivost voci romom nema hranic :D kym to nie je Mia, Zoja, Sofia a Sara, tak vsetko je strasne a vsetko je "ciganske" alebo "amerikanske" alebo "starodavne" alebo "koledujuce si o nejaku skaredu prezyvku (pricom si tie prezyvky same vymyslaju)... Proste tu leti moda 5 mien a boh ta ochranuj, ked sa ti paci nieco ine.

Keby som si mala vyberat ja medzi tymito dvomi, tak Perla

ivinkapink
3. máj 2021

ja nechapem, co sa tu mamicky vzrusuju...aspon su to slovenske mena, stale lepsie ako mia, ela a milionta v poradi natalia ci sofia... Vzdy zalezi na priezvisku, ake meno sa k nemu lepsie hodi 🙂

anasa
3. máj 2021

@elementissa konečne normálny postoj hodný 21. storočia.. 🙏🏻

sunshine_18
3. máj 2021

Rapunzel rovno... A keď už tak radšej Ruženka...

miadi
4. máj 2021

Nepomozem ti vybrat Lebo Mne sa moc nepaci ani jedno. Ružena je take tvrde a Perla take telenovelove. ( pamatam si ho z jednej telenoveli a ta Perla bola dost otravna😃ale to nevravim ze je ròmske meno ..a ty si Mozno romka a nie je na tom nic zle). Ale to ti moze byt fuk. Ludia si meno danej osoby oblubia podla vztahu s jeho majitelom. Ty by si si mala vybrat co sa paci tebe. Nie podla toho co uplne cudzi neznami ludia na mk povedia ci je pekne alebo nie. A kto vie ? O 5rokov moze byt aj Perla mega popularne meno.. nic si z toho nerob ked sa vela ludom nepacia.. Mne sa paci velmi malo mien. Ale Hlavne sa musi pacit tebe Lebo to meno budes vyslovovat 100x denne. Skus opakovat 10x po sebe jedno a potom druhe z ktoreho budes mat lepsi pocit to vyber.( ked som to vyskusala Perla mi znie lepsie .)

makova333
4. máj 2021

Teba to furt bavi?

diana999
4. máj 2021

@jankaovecka kamoška. Mala šteniatko Ruženku😂😂😂

elementissa
4. máj 2021

@diana999 a moja znama ma psa Rastislava. To je nejako smerodajne?

mmmonika
4. máj 2021

Ja som mala na VŠ profesorku čo sa volala Ružena. Veľmi príjemná mladá žena. Dovtedy som nikoho s takým menom nepoznala.

Strana
z3