Meno Timothy
Ahojte, čo hovoríte na meno Timothy ? Nám sa veľmi páci, no neviem či je to ,, vhodné,, meno na Slovensku 😁 Timotej je tiež fajn, ale Timothy sa mi viac páči… Dali by ste ? 😊
@viki95 je to pekne meno a bolo by mi jedno , či je podľa spoločnosti “vhodne”
Celkom pekné meno , keby sa mi " hodilo " k priezvisku a nebolo by to ako pes naoko, rozumej, že mám napríklad maďarské priezvisko na Kovács , tak kľudne by som dala
Ja by som dala slovenskú verziu Timotej. A môžete mu to doma skracovať na verziu, akú chcete.
Mne osobne sa Timothy ani Timotej nepáči. Ja mam doma Timona. Ďalšia odroda mena 😁
Pred týždňom som pocula meno "Dustin", ktorého volali kamaráti "Dasťo". Takže daj hocijake meno, volaj ho ako chceš a ludia si bud zvyknu alebo budú kreativni. Timotheus možno budú dokonca vedieť napísať a precitat, znie to fajn.
Je to rovnaké ako Timotej, akurát bude musieť cely život svoje meno hláskovať
Pre dieta ano, pre dospeleho muza nie
Ja ked pocujem toto meno, tak sa mi na supu vybavi americky herec a model Timothy Granaderos a toho ja mozem 😂
za mna nie, ale mne sa nepaci ani Timotej ani Timon
Zalezi od toho, kde zijete a ake mate prievisko. Ak zahranicne, tak nevidim v tom problem, ked sa meno paci buducim rodicom. Problemy mozu byt s vyslovnostou a pripadnymi zdrobneninami, co je slovensky nesvar...Timothyjko alebo co...no katastrofa. Tiez sa pripravte na to, ze to nemusi vediet kazdy napisat tak, ako sa to pise, na uradoch, aj u rodinnych pribuznych sa mozes stretnut s tym, ze to nebude spravne ani vyslovovane.
Skús si predstaviť, či by sa to meno hodilo k tvojmu mužovi (možno sa v budúcnosti budú na seba podobať. Syn a otec. Babätku sa lahko vyberajú mená, ale najsť meno ktoré bude aj moderne a aj dôstojné pre dospeleho muža je už ťažšie 😅) Mne sa páči Timotej aj Timothy, ale k mojmu mužovi to vôbec nejde 😂 Skušali ste to aj niekto iný, vyberať meno pre chlapca podla toho ako sa hodi k manželovi? Či som jedina?😅
@elzena2 záleží na tom ako ste zvyknutá zdrobňovať mená. U nás v rodine sa na detičky volá Emí, Julí, Kubí…v iných rodiná Eminka, Julinka, Kubinko a zase v iných Emča, Julča, Kubčo a najbežnejšie je Emka, Julka, Kubko. No na základe tej prvej vety aj mne príde Timothy inak povedané ,,poď sem Timotý” (čiže mi to evokuje malého chlapca) zato Timotej mi už pripadá dospelo, ale tak celé je to o zvyku.
Ved slovensky tvar je uplne v pohode, ziadna diakritika. Toto co vymyslas je anglicka verzia mena uplne zbytocna
Aj mne sa viac paci Timothy. Ak sa vam paci dajte ho. Ved to je vas chlapček. Mam kamaratov ktori maju emeta, dalsi Lizbeth sa dalsi Elisu
Krásne meno, tiež som ho chcela dať synovi ale rozhodli sme sa pre iné.
@viki95 ak sa ti páči, daj. Kašli na blbé komentáre, že bude musieť vysvetľovať ako sa to píše - v zahraničí bežná vec a dokonca aj na Slovensku pri niektorých priezviskách. A Timothy a Timotej znie inak (hoci je to rovnaké meno) 😃 keď sa jej páči Timothy tak prečo by mala dat Timotej? 🤦♀️
@petracandle velmi dobre si to napisala 😍🙏🏻 mas pravdu 😊

nie... na Sk určite nie.