icon

Meno Vanessa verzus Melánia

1. feb 2021

baby aký máte názor na tieto dve mená??😇

kayyaa
1. feb 2021

Juj Vanessa aj Melania su pekne mena....ale k priezvisku sa vobec nehodia🙊...nadherne znie taka Hanka Pastierova alebo Julia Pastierova..😊

queen_el
1. feb 2021

@mironka no presne 🙂 Melánia nie je o nič menej "slovenské" meno ako tie spomínané "klasické, tradičné"...je to ten istý štýl, meno gréckeho pôvodu preložené do slovenčiny...tie ostatné sú podobne grécke, hebrejské, latinské a pod. len tým, že sú u nás rozšírenejšie, ešte nebudú viac "slovenské" ako tá Melánia (Vanessu sem nemiešam, to je iná kategória)

domculik
1. feb 2021

@kayyaa SUHLAS !

starshopping
Odpoveď bola odstránená
luciab987
1. feb 2021

Ked uz tak Melania ale Vanesa pre mna velke nie

diewcatqoo
1. feb 2021

Uz som to tu raz pisala.. nedaleko cez ulicu mame susedov romov, ktori maju deti Vanesu, Melaniu a Mareka. A kazdy vecer pocujem, ako na nich vrieska matka na cele mesto s takym tym romskym prizvukom: "Vaaaaaneeees, Mareckuuuuuu, domuuuu!" Melania je este mala, tak sa netula, na tu pocut vykriky len pocas dna: "Melankoooo, cichoooo!" Takze ja mam na vsetky tieto mena alergiu.
Ale ak sa tebe tieto mena pacia, moze ti byt ukradnute, co si o nich kto mysli ;)

sandrika1986
1. feb 2021

Vanessa 🙂

simonecka008
1. feb 2021

Mam doma Vanessu 🙂 priatel meno vybral v cakarni u doktora ked nam oznamil doktor ze cakame dievca... cize uz som na vyber nemala 😂 a ja v porodnici som doplnila dalsie S 😂

thoughtfulweirdo
1. feb 2021

Páčia sa mi oboje, ale ak Vanesa, tak určite k priezvisku len s jedným s. Možno sa raz vydá za niekoho s cudzokrajne znejúcim priezviskom, ale dovtedy to bude 20-30 (možno aj viac) rokov pôsobiť zvláštne. Aspoň mne sa teda nehodí zahraničný variant mena s rýdzo slovenským priezviskom. Mňa to pri výbere mena tiež limitovalo 😄

maximilie
1. feb 2021

@diewcatqoo 😂 presne to mi napadlo ako prvé. Vanesa je typické rómske meno. Ale ja som ticho... lebo my mame Sofiu, a bolo mi úplne jedno co hovoril každý naokolo a nazor druhých ma absolútne nezaujímal. Sofia bolo meno , ktoré som mala roky dopredu vybraté. A ked na kopci (aktuálna skusenost pri sankovacke) niekto zakričí Sofia, otocia sa takmer všetky dievčenské hlavy 😅 ale.nevadi mi to. Ta naša Sofinka je naša.

A k tomu priezvisku.... Sofia sa dokonale hodila k priezvisku, ale s ockom sme sa vzali a priezvisko sa nám už tak dokonale nehodí....takže naozaj by som priezvisko neriešila, lebo .........rozvody, svadby, a kadejaké zmeny. úplne zmenia vas plán 😅🥲

maximilie
1. feb 2021

Vanesa sa akurat zle vyslovuje.... keď chceš rýchlo osloviť, alebo zakričať ako napr. Zuza! Mela! Miša!... tak na Vanesu mi Vychádza jedine Vanesa!

domip
1. feb 2021

Dominika sa ti nepáči ? Ja som mala také priezvisko ako ku ktorému hľadáš meno za slobodna 😉

simonecka008
1. feb 2021

Vyber si podla seba co sa tebe a partnerovi paci ... 🙂

zuzana18072020
1. feb 2021

@simonecka008 my sme ho tiez tak nejak vymysleli zo srandy som povedala ze ked raz budem mat dceru bude to Vaneska a manzel no mne sa paci velmi tak uz nam to ostalo :D aj tak viem ze to dieta bude sibal jak cert tak sa k nej hodi a este k tomu baran znamenie :D

oblecenie99
1. feb 2021

Keď môžem aj vlastnú skúsenosť: ja mám trošku neobvyklé meno a aj keď sa ľudia čudujú, vyslovene zlú skúsenosť nemám, vysvetlím, a ide sa ďalej :D Ale keď sme vyberali meno pre syna, príliš veľa ľudí do toho zasiahlo názorovo a žiaľ, ovplyvnilo to výber - ja viem, mali sme byť ticho, ale 9 mesiacov je veľa a aj tak do nás toľko hustili, že sme mená povedali a bola to chyba. Zhodli sme sa iba na jednom jedinom, tiež trošku neobvyklom, samozrejme žiadny Sandokan a pod., tak som aj hovorila malému už v bruchu, kým som to nepovedala mame, a ona do mňa nezačala hučať, že tak takto určite nie, otrasné meno atď. A tak sme lavírovali medzi "klasikou" , "čo sa patrí a čo nie" a "čo chceme my" až nakoniec sme sami nevedeli čo chceme a synček má meno, na ktoré som si síce zvykla po trinástich mesiacoch, ale niet dňa, aby mi to muž nevytkol, alebo aby to mňa neštvalo. Ak toto je Váš užší výber mien, radím to neriešiť už s nikým (ani s nami tu), lebo na meno má každý názor a iba zbytočne Vás to ovplyvni, zneistí a potom sa stane, že si vyberiete pod "tlakom" niečo, čo by ste si ináč nevybrali.. a bude vás to štvať. Je takých prípadov veľa, spomeňte si na svoje okolie, koľko starších ľudí volajú ináč ako sa v skutočnosti volajú..

ivanka12311
1. feb 2021

Mne sa k priezvisku Pastierova hodí najviac.. Dominika, Júlia, Monika, Natália,Romanka... klasické slovenské mená

janinah
1. feb 2021

Pastierová je krásne slovenské priezvisko,držala by som sa aj slov. mena ,Anna Pastierová,Zuzana Pastierová,Daniela Pastierová...ale je to vaše dieťa----ale ak sa už pýtate,tak píšeme...

sasitimi17
1. feb 2021

Mne sa páčia obidve mena, ale melania o trosku viac. A vanesu ma napríklad aj Táňa zidekova, určite neriešila koľko ciganiek sa tak vola a jej priateľ ma typické slovenské priezvisko takze tento trend aby bolo meno zladené s priezviskom mi príde smiešny. Aj tak sa pravdepodobne dievča v budúcnosti vydá a potom čo ? Bude si hľadať frajera s takým priezviskom aby sa jej k tomu meno hodilo ? 🤦🏽‍♀️😂

katka13katka
1. feb 2021

Mne príde, že Vanesa je každá druhá rómka💃😄

viikkki
1. feb 2021

Keď už tak Melánia ale pamätám si ze ja som mala spolužiačku melaniu a volali sme ju melónia alebo melón 😏🤦‍♀️

babydesire
2. feb 2021

Radsej Melaniu

suezana
2. feb 2021

Ja keď som bola decko daaaavno šiel seriál Bill Crosby a tam bola jedna z jeho dcér Vanesa.
Nie každý žije v obklopení Rómov a berie to ako cigánske meno.
Keď som ja dala dcére pred 15 rokmi, tak si svokrovci mysleli že po Vanesse Sarkezyovej sme dali (cigánsky diabli) vtedy ona bola častejšie v telke 😁 taká zlatá.

Najlepšie ti napísala
@oblecenie99
To je top odpoveď. Nedaj sa znechutiť. Vnímaj svoje dieťa v brušku nech ono vyberie 😘

rooberta
3. feb 2021

Myslim si ze s tym pasovanim mena k priezvisku sa to uz trochu prehana. Ved aky je rozdiel medzi Melania Pastierova a taka Simona Pastierova alebo Natalia Pastierova? To vazne tam vidite az taky neznesitelny rozdiel? O tych extremnych, smiesnych a nasilu americkych kombinaciach ako Jessica Pastierova alebo Chloe Pastierova teraz nehovorim. To je skutocne cez ciaru. Ale mam pocit, ze niektore by ste boli najradsej keby sme sa vsetky volali len Zuzky, Janky a Anky a vsetko ostatne je pre vas smiesne a nepripustne.
Autorka: z tychto dvoch mien by som sa priklonila k Melanii 😊

autor
3. feb 2021

@suezana ďakujem viac takýchto rozumných ľudí🙏❤😇

autor
3. feb 2021

@rooberta to ste krásne napísali😇 ❤

kittykat22
3. feb 2021

neviem ci si vies predstavit ake starosti su s vanesou ktora ma dve ss. Vola na urad - dobry den, chcela by som sa spytat ci mam postu - volam sa vaneSSa - s dvomi ss. Dobry den, mam zaujem spravit hotelovu rezervaciu, moje meno je vanesa s dvomi ss. Ako V A N E S S A. Dobry den, volam lebo mi neprisiel email ktory ste mi mala poslat. No pretoze ja mam v mene dve ss a nie jedno. A vsade kde pride, bude vysvetlovat ze v mene ma 2 ss. Ja mam blbe priezvisko a v zivote som asi 50 tisic krat musela vysvetlovat ako sa to pise. Najradsej by som sa volala Hanka Nováková alebo Julia Jahodová. Tie dve ss budu robit len starosti vo formalnych veciach. V hovorovej reci su k nicomu.

autor
16. feb 2021

@kittykat22 tak ale také isté je to potom aj s Emmou s dvomi m🙄😕

kittykat22
17. feb 2021

Pochopila by som dve ss do mena, keby to napriklad menilo vyslovnost alebo predlzovalo vyslovanie hlasky pred/po. Ze by to foneticky spravilo meno krajsim. Ale to nie je ten pripad. Dve ss su v mene uplne k nicomu, jedine kde sa to bude riesit je oficialne veci - co je vlastne len extra starost. Ako, ale je mozne Vanesku volat Vanessssska 😀 a Emku Emmmmmka 😀 Co ale asi nebude moc ziaduci vysledok

nessa123
3. máj 2021

Som sa pobavila 😂😂 tak, volám sa Vanessa, dokonca aj s dvomi s a v živote som s tým nemala problém. Všetci v mojom okolí píšu automaticky dve s, takže skôr by mala problém Vanesa s jedným. Ohľadom volania, kľudne ju môžete volať skrátené napríklad Nessa, Ness (pardon za dve s, proste ich tam musím mať😄). Ale teda mňa najčastejšie volajú všetci Vanesska, nikto nemá potrebu má volať skrátené, a príde mi veľmi milé, že ma volajú zdrobnene. A, dokonca túto u nás nepoznám žiadnu rómsku Vanessu a celkovo poznám možno 3 baby s týmto menom... Hlavne si dajte také meno aké sa páči vám. Veľa zdravíčka vám želám. 💪🙃

yanni
3. máj 2021

@44janica44 Modernejsie? Melania tu bola uz od nepamäti. To ej stara klasika, ziadne moderne nemo. Akurat, ze sa desatrocia nedavalo a teraz je zase "ina". MOja babka zomrela pre par rokmi, mala 85 rokov, a bola Melania.