icon

Meno Ximena

18. jan 2022

Ahojte videla som nedávny príspevok na jedno nezvyčajné meno pre chlapca a naozaj by som nechcela aby sa to zvrtlo takisto aj tu tak vás prosím len o rešpekt každého nazoru bez výsmechu. Skôr než názor rodiny by som chcela poznať nezávislý a objektívny názor cudzích ľudí keď sa stretnú s takým menom. Ale samozrejme pochopím ak sa vám nebude páčiť a chápem aj veci súvisiace s priezviskom a milión veci okolo. Chcem len vedieť váš názor na tieto dve mená mená. Totiž páči sa mi veľmi meno Xénia a keď som pozerala zo zvedavosti aké sú ešte mená so začiatočným písmenom X našla som meno Ximena. Aj keď je španielskeho pôvodu nepríde mi až tak netradičné a zle vysloviteľné príde mi také blízke menu Xénia a ľahké na písanie. Meniny Ximeny oslavujú na Simonu a to mi príde tiež veľmi podobné. Myslíte že je to naozaj moc? Mňa chytilo toto meno za srdce ale zas nechcela by som pre svoje dieťa nič zlé. Prosím o slušné názory ďakujem ženy.

pampeli
18. jan 2022

@prasiatko30 @elementissa Wow, vdaka za objasnenie aj dodatocne patranie, dievcata, ja som sice francuzstinarka, ale pozorne som si celu diskusiu precitala, pretoze som nechapala, ako sa Jimena mohla stat Simenou 😁 len dodam, ze toho spomenuteho Xaviera zasa Francuzi vyslovuju Gzavje 😀

guiseppinka
18. jan 2022

@elementissa tak to si ma s tou katarinou nepotesila. Zijeme v at a dcera je katarina. Mame take typicke polske priezvisko, ale uz poslovencene, no ale rakusania s nim maju desny problem... Takze my sme hladali univerzalne a mysleli sme, ze teda katarina moze byt. Dali sme jej bez h, ze ked bude niemedy mat problem v buducnosti, tak h si tam vie dopisat kedykolvek... Inak byvala suseda ma dceru katalinu a poznam aj katrinu.

taga
18. jan 2022

@prasiatko30 🤣🤣🤣 churach, to je uz len na skok od curac 🤣🤣🤣 juch, mile, to je fajn, ze sa takto zabavis v robote

iva812
18. jan 2022

Meno Ximena je na Slovensku nezvyčajné, treba myslieť aj na to,ako sa bude dieťaťu s týmto menom vyrastať.

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
julka828
18. jan 2022

A si vobec uz tehotna ze riesis ximenu ?

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
prasiatko30
18. jan 2022

@taga ty z n ho urobis cucaracha - kukarača 😂

tafita
18. jan 2022

@h2 pre mna je tvoje meno uplne v pohode. Mali sme jednu Hedvigu v skole, volali sme ju Heďa, ked pekne, tak Hedka. Nikto sa jej nikdy nevysmial. Bolo to daaavno pred HP.

taga
18. jan 2022

@prasiatko30 akoze svaba? 🤣

drahomirrra
18. jan 2022

Ja som tu uz citala vsakovake perly, ale Ragnar mi odvalil dekel na Mars.
Ubohe, ubohe dietatko. Ale manka sa aspon dostane do televiznych novin.
Niektori ludia by nemali mat deti. Bez srandy.

vevesh
18. jan 2022

@prasiatko30
@elementissa ja mam take obycajne slovenske meno- Veronika......za kazdym sa musim v europe a v aj styku predstavovat Veronika s Kaa a nie s C. V nemecku je to komplikovane meno, tak to skratili na Vroni a pre arabske krajiny priam nevyslovitelne (v arabctine, perzstine a v kurdstine sa neda napisat spolu)....tak som aj po 20 rokoch pre niektorych Florika prosim pekne....takze tu "Chimenu" zacinajucu sa s X a vyslovujucu so S si viem velmi zivo predstavit......

h2
18. jan 2022

@tafita Veď ani mne sa nesmiali. Len sa čudovali, nepoznali to meno. Ja sa ináč predstavujem Heda. Až keď príde otázka, čo to je za meno, tak priznám tú Hedvigu. Potom obvykle nasleduje sova. 😁

h2
18. jan 2022

@vevesh 😂😂😂 Prepáč, pobavila si ma, že sa predstavuješ v styku. 😁

kinderzwillinge
18. jan 2022

@drahomirrra Tvoj dekel sa stretne ma Marse s mojim, ale mne pride Ragnar ako super meno, proti tomu, co tu citam dnes 😂😂😂

prasiatko30
18. jan 2022

@vevesh viem, ze v germanskych jazykoch vyslovuju veroniku ako firóniku 😅- pekne meno, len ty si uz zasla do takych jazykov, ze to je komplikovane tam mateu meno ktore by sa vyslovilo a prepisalo bez problemov😰. Fakt s akym typickejsim sk menom by si tam nemala velke problemy - sa mi zda, ze miriam je u nich take normalne meno?

vevesh
18. jan 2022

@prasiatko30 jozef, miriam, adam, laura, sara, sofia, tanja, sabrina, jakub napriklad...🙂kto hlada najde...ale ja som napriklad dala atypicke mena detom- su arijskeho povodu a vyberali sme podla vyznamu- ked uz mam vysvetlovat, ako sa pise, tak nech to stoji za to...🙈🙉🙊kedze aj priezvisko za slobodna som hlaskovala- nezmestilo sa ani do kolonky plus malo zdvojene hlasky a teraz po vydaji takisto nemam "foneticky" pisane priezvisko, tak hlaskujem. Mne sa pacilo aj ako znamy Osman sa premenoval na Othmann v style th=s, mann aby vyznelo nemecky. Ked sa predstavi, vsetci si myslia ze je nemec, pokial neotvori usta😝😝

vilma7
18. jan 2022

Ak sa tebe páči prosím. Ja len mám problém si potom zapamätať mená tých detí, keďže je to tak nezvyčajné. A je mi trápne sa stále pýtať ako sa volajú. Ty by si sa tak chcela volať?

vlucifuk
18. jan 2022

@rokina13 Jeeej, Kinga je super. Moja babka mala kamošku v dedine,tiež sa tak volala...Tusím je to bežné meno v Poľsku...Super!

babatko17
18. jan 2022

Úplne najlepšie znie meno Ximena s priezviskom Novákova Kapustová Cibuľová Kováčová atď...

maickamf
18. jan 2022

Len pre informaciu, ake by bolo priezvisko k tomu menu?

1111kristina1111
18. jan 2022

V prvom momente by som meno Ximena po slovensky vyslovila ako “Ksimena”, ale napadla mi aj španielska výslovnosť “Chimena”; v tomto prípade sa mi páči viac prvá, “slovenská” verzia, ale ani španielska Chimena nie je zlá. Čo sa týka výslovnosti, ktorú ste uviedli Vy, teda “Simena”, túto možnosť vnímam ako taký zlatý stred - nie je to tak bežné meno ako Simona, no zároveň nie je ani príliš extravagantné. Uvažovala by som však nad slovenským spellingom - teda aby bolo meno napísané tak, ako sa vyslovuje u nás - Simena. Držím palce pri výbere 🤍

elanor
18. jan 2022

@elementissa ako Eleonora by som tiez vedela rozpravat pribehy do zajtra. Nemala som vacsej pasie, ked sme sa predstavovali nejakemu "zahranicnikovi", a ti potom nase mena opakovali, zeby si zapamatali. Este ani jeden jediny nikdy nedokazal povedat moje meno. Kazdy sa dostal mac. po Ele a skoncil. Jazyky si isli dolamat, ale nevydlo.
A navyse v priezvisku zaslodobna som mala 4 spoluhlasky po sebe. Ani slovaci to casto krat nedokazali zopakovat, precitat a povedat spravne, nieto este ini. Takze v 99 pripadoch zo 100 som muslela opakovat 2-3x krat, alebo rovno vyhlaskovat.

Takze za seba tieto vselijake specialitky a cim modernejsie a netradicne a neviem jake meno fakt neuznavam.
A ani z pohladu, ze kazdy druha je Emka, Sofinka, a volakedy bolo Zuziek a Leniek a neviem koho aj 4-5 dievcat v triede. A co? Byt jediny a ojedinely svojho "druhu", ehm, teda mena, tiez nieje vyhra. Skor za trest. Lebo casto krat za cely zivot, alebo jeho podstatnu cast nepoznas a nespoznas druheho cloveka z rovnakym menom. A je to dost smutne, v istej faze zivota...

guiseppinka
18. jan 2022

@vevesh druha dcera ne veronika a nema problem v at. Raz ju ako babo dr nazval vroni, to som zatrhla a kazdy ju vola normalne verooonika. Ked sa bavime doma, tak sa s mladsou volaju pekne VEronika, katka a ked vonku v nemcine,.tak uz su veROnika a katarina... Baby v buduxnosti zmenia priezvisko, ale syn nie. Ten dostal martin, lebo si uzije s priezviskom zabavu...

prasiatko30
18. jan 2022

@guiseppinka ak sa vyda do spanielska alebo juznej ameriky a portugalska tak ani nie 😜

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
evaachesa
18. jan 2022

Pre dobro toho dieťaťa, dúfam že to bude chlapec 🙄

zuzanka.zuzu
18. jan 2022

krásne meno 👍 také ľahko prečítateľné, však len na 5 stranách na baby vyskakuješ ako sa to má/nemá čítať 😨🙈😂

mironka
18. jan 2022

napr. ja ako uplny nespaniel by som vobec nevedela,ako meno Ximena vyslovit...

biela_sova
18. jan 2022

Ahoj autorka, Ximena sa vyslovuje v roznych krajinach spanielsky hovoriacich inak. Chimena, Simena, Žimena, Šimena alebo aj zamlciac prvu slabiku, a teda iba Mena. Nech sa paci niektore z vyslovnosti, vyslovene ludmi zijucimi v roznych hispanskych castiach sveta: https://es.forvo.com/word/ximena/
Nemas pravdu, ak tvrdis, ze sa to vyslovuje Simena v original castillancine (=oficialny jazyk Spanielska). Dievcatko, ktore sledujes, je pravdedobodne Mexicanka. Tam to vyslovuju Simena. Inak Chimena. Ale kludne samozrejme meno je pekne, zaujimave, len budes musiet dat k nemu sprievodnu "prudovidku", ze ju volate mexickou deklinaciou mena Chimena, a teda ludia to maju vyalovovat mexicky, Simena.