icon

Michaela, Veronika, Emília alebo Emily

Ahojte, zaujima ma vas nazor na tieto mena. Moj muz je skor za Mišku, Veronika sa mi paci len moc nechcem aby ju volali Nika, este na Emílii by sme sa obaja zhodli. A ak Emilia tak otazny je tvar ci SK alebo zahranicny. Vy by ste ktore meno z tychto vybrali pre svoju dcerku? Dakujem 🙂

Strana
z4
anickabasnicka
9. jan 2023

@maly_princ_a_ruza kdo bude nauceny na Milko, tak nebude delat rozdil mezi Emilia a Emily. a muzes na dceru volat celym jmenem,vzdy se najde nekdo,kdo ji rekne "milko, ty kravo fialova". ..pokud chces dat nejake jmeno, mela bys vybirat podle sebe a ne podle nazoru jinych. ty to dite budes mit doma,ty ji budes od narozeni oslovovat,od tebe to jmeno bude slyset nejvice a nejdele.a ty ji budes vysvetlovat,proc jsi ji tak pojmenovala.a doufam ze nerekne, ze se nejvic libilo na modrem konovi 😀preji krasnou a hlavne zdravou princeznu.

mami5
10. jan 2023

@maly_princ_a_ruza my máme Veroniku 💕 voláme ju Veronika niekedy Nika ale najhoršie ju volá svokra že Veronička, Nička a vtedy nám s manželom od zlosti vrie krv 😡. Vybrali sme jej krásne meno Veronika, iné by sme nedali 😍

zuzanaokasova
10. jan 2023

@katka941991 aj u nás boli do pôrodnica tieto dve mená vybrané. A máme Hanna. Je jediná Hanka v škôlke, keď nepočítam dve pani učiteľky . A ani v dedine nemá malú Hanku nikto...

petkazamborska
10. jan 2023

ako pisali vyssie michaela bude stale misa , miska , /mam neterku ktoru prezyvaju volaju MÍÍÍŠO ,masaker neznasam to/, VERONIKA JE KRASNE, ALE TIEZ MOZU JU VOLAT VERON , ALE TO BY SOM URCITE zvazila, a emily , emilia / kolegynu stale Milka - brrr/ velmi zalezi od teba ako nastavis aby ludia volali to dieta ----moju aj lilien dokazu v skolke volat LILA masaker----mi ju volame lili, lilika, :D

lusila91
10. jan 2023

@maly_princ_a_ruza Mne sa páči Emily aj Emíla, dcéra má v škôlke kamošku Emily a pristane jej to, je to velmi pekné meno, hovoria jej všetci Emily - žiadna Milka ani nič.
Keď si zvyknete hovoriť celým menom, nebudú jej hovoriť inak. My máme doma Alžbetu a všetkých sme naučili na Alžbetku, nie Betku, to sa ani dcére nepáči 🙈😀
Takže ako si okolie naučíte, tak ju budú volať.

jasminkaj
10. jan 2023

Emília ♥

nika3136
10. jan 2023

Moja babka je Milka. Nechcela som, aby tak dceru volali, takze sa vola Emily. Krasne to znie aj takto, nema s tym absolutne ziaden problem. Kto jej chce povedat pekne, povie jej Emi, Eminka (kamoska vola svoju Mily), pre rypavcov je to Emka a dalej nevysvetlujem

paulita
10. jan 2023

@maly_princ_a_ruza my máme Veroniku a v škole ju volajú Veri 😍 (nikdy nebola Nika). Keď sme na ňu niekedy nahnevaní alebo neposlúcha povieme Veroni

fauko
Odpoveď bola odstránená
emilia8654
10. jan 2023

@maly_princ_a_ruza zdravím 🙂 na MK nekomentujem, ale tento jeden raz mi nedá, pretože sama som Emília, mám sestru Veroniku a dcéru Michaelu (druhá mala byť Veronika alebo Katka, ale narodil sa Krištof ;)

Sestru inak ako Veronika doma nikto nevolal a mne osobne by to ani na jazyk nešlo 🙂 manžel ju volá Veri, ale to je len medzi nimi 🙂
Dcérka sa volá po manželovi, voláme ju Miška, Michaela len keď "zlostí" a má ešte kopu prezýviek, napr. Muška alebo Mushu :D odkedy sa však naučila rozprávať a aj keď sa jej niekto pýta ako sa volá, povie, že sa volá Michaela. Je to krásne vznešené meno, ale doma predsa len skratka pasuje viac. Snáď ju nebudú v škole volať Miša :P
No a ešte ku mne ... ja som Emília po mame. Jediná Emília na ZŠ, jediná na osemročnom gymnáziu, jediná v dedine. Až v predposlednom ročníku nám pribudla Emília, ale tá si priala byť oslovovaná ako Ema. Ja som bola doma aj inde len Milka, rovnako ako aj mama, tak to je u nás na dedine zvykom... aj Miľka sa mi ušlo. Pre triednu som bola Emilka, vtedy som to neznášala, ale teraz by som za to dala pol kráľovstva. Aspoň by bolo jasné, že nie som ani Milena, ani Milada ani Milica ... ale zase sj teraz som pre niektorých Miluška, to je také milé 🙂 ja som svoje meno nemala ako malá rada a doteraz mi je ľúto, že som stále len Milka, akoby ma nepokrstili Emília... snáď mi niečo podobné nepovie časom aj moja dcéra 😇
Takže také zhrnutie ... nech už dáte dcérke akékoľvek meno, neskomoľte ho tak, že iní často ani nebudú vedieť ako sa volá ... a nech je na svoje meno hrdá, volajte ju aj ním... hoc Emilka, alebo Michaelka, Michalka, u Veroniky je to najľahšie, to je také nespotvoriteľné meno 🙂

lessiie
26. okt 2023

@maly_princ_a_ruza mam Emíliu, voláme ju Emily

lessiie
26. okt 2023

@emilia8654 Moja sestra je Emília a cely život ju volajú Milka... aj my doma...moju dcéru zas voláme všetci Emka...🤣 keď ma naštve je Emila... vtedy ide od jedu prasknúť

adaina
14. mar 2024

Veronika je krásne meno. Emília je tiež krásne meno a aj Michaela je krásne meno. Mne je jedno či to bude Verona,Miša alebo Miľka. Aj tie skratky sú krásne.

ankare
14. mar 2024
Strana
z4