icon

Michal alebo Michael

rolinka28
15. apr 2025

Ahojte, vyberáme meno a nevieme sa rozhodnúť. Samozrejme, ale chcem sa poradiť s vami, čo sa vám páči viac? Michal alebo Michael? 😊

Strana
z2
zuzap33
15. apr 2025

Je uplne jedno ktoru verziu mu das. Aj tak ho vsetci budu volat Mišo

januska12323
15. apr 2025

Na Slovensku Michal inak bude stále vysvetľovať.

eviq
15. apr 2025

Daj, ako sa vám páči, aj tak ho budú volať Mišo.

simca06022011
15. apr 2025

Za mna Michal, ak bude nebodaj v zahranici kludne si moze diktovat aj michael... (a samozrejme necita sa to tak vacsinou, mam presne taky pripad u nas, a nie jeden, citaj dalej, dvaja misovia za morom.. a su z nich majklovia :D ). Proste u nas v SR je to len dotahovanie za pisemnko a zbytocna komplikacia. A pojde to na nervy aj Mišovi casom.
Dokonca uz ani nemam pocit, ze by to bolo caste meno, aby clovek chcel urobit z otho mena nieco "exoticke". Popravdne nepoznam ZIADNEHO pod 15rokov. Ani jedineho. Ja na zakladnej som v jednej triede mala 3 Misov a 4 Michaely... v JEDNEJ triede, vo vedlajsej boli dalsi 😂. Vtedy to bolo caste meno :DDD

blah24
15. apr 2025

@rolinka28 my mame Michaela. To je krasne. Michala bych nedala. To se me nelibi

dominikka1705
15. apr 2025

@rolinka28 Michal . Tak sa bude volať aj druhorodený syn 🙂

earlgrey
15. apr 2025

@thereisabear už som počula aj také, že "Majkel" 🤣🤣🤣🤣

rdi
15. apr 2025

Tak ja som pocula uz aj Mikael (nie Majkl ale Mikael 😀). Ale za mna klasika overena 🙂

elenka.k
15. apr 2025

@osky nikdy som nebola za opičením sa, tiež som sa smiala keď som počula napr. Jessica Karičková
ale ak je už taký voľný prechod z SR, prečo nie? Teraz to už aspoň nie je také čudné a ak sa niekomu páči tak nech ho proste dá. Ja sama som dala typické mená svojím deťom a niekedy ľutujem, že som nedala aj im druhé meno odlišné. Potom mi pochvália mená mojich deťoch a som opäť hrdá, že som si dobre vybrala.
Ale počuť tu rôzne skratky v cudzích jazykoch, pre mladých to už vôbec nie je čudné, práve také normálne.
Neviem, nech mi prosím napíše nejaká mamina z roku nad 2010, ktorá dobrovoľne dala svojmu synovi meno Jozef alebo Ján? Neodsudzujem, iba som zvedavá.

basska_b
15. apr 2025

Ono je to podobna dilema ako Michaela a Michala. Michala bude svoje meno casto diktovat dvakrat a zdoraznovat. Ja musim vzdy zdoraznit, ze v priezvisku mame C, nie Z ani TZ, ale priezvisko si clovek az tak nevybera.

lauriik
15. apr 2025

Dala by som Michal. Ked das Michael, bude vsade vysvetlovat ako sa vola a nikdy mu tak nikto aj tak nebude hovorit. A pre vsetkych aj tak bude nakonec Miško/Mišo.

hariet
15. apr 2025

@rolinka28 a chces ho volat Michael alebo Majkl? Zdrobnenina k Michael by potom bola skor Michi (poznam jedneho Michaela s touto skratkou mena). Ak preferujes ho volat Misko, tak skor Michal. Obe mena su pekne.

frflos_nespokojny
15. apr 2025

@rdi svagrov brat je mikael, ale je to rodeny francuz 😉

osky
15. apr 2025

@elenka.k ved dobre...
Nejdectak o mena.
Ja n7kde nehovorim ze nie su pekne.
Ale konbinacia s priezviskom a koncovkou ova u zien,je nsnajvys komicka,v mnihych pripadoch...🙂

alenka58
15. apr 2025

vnuk má v triede Michaela Cibuľu

nelka93
17. apr 2025

Za mňa Michael, však aj ženský tvar sa používa Michaela, nie Michala.

nelka93
17. apr 2025

@elenka.k ja poznám jednu, ktorá má dve deti a jedno je Jozef a druhy je Ján ;)

misanthropicdann
19. apr 2025

@rolinka28 otázka je ako sa ma tvoj Michael vyslovovať
Ja som mal kamaráta s menom Michael a vyslovoval sa Mišel.

simca06022011
19. apr 2025

aj michael je u nás Miško 😂 nik nebude riešiť na Slovensku to jedno písmenko. Oslovovali je skôr o zvyku.. ak si zvyknú môžu ho volať hocijako.. od majkla, Majka až po Miša a ci Mišiho.. keďže sme misov mali haldu každého sme volali inak a vedeli sme ktorý je ktorý a to uz je 30rokov...

trisha_r
19. apr 2025

@rolinka28 Michael

trisha_r
19. apr 2025

@misanthropicdann tak asi Majkl či? 🤔

michaela329
19. apr 2025

Ja mám Michala, dávala som síce po sebe, ale Michael mi prišlo už zbytočne "cifrované". Poznám jedného Michaela, na druhom stupni ho začali volať Mišél a nemal to rád. Zhovadiť sa však dá každé meno.

michaela329
19. apr 2025

@elenka.k Ján je krásne meno, máme v rodine rok výroby 2017 a je v tej záplave Samuelov, Nicholasov a Tobiasov skutočne originálny. V práci mám tuei jedného Jána - štvrtáka.

anonym_48f246
17. aug 2025

Michal

Strana
z2