Michal alebo Michael
Ahojte, vyberáme meno a nevieme sa rozhodnúť. Samozrejme, ale chcem sa poradiť s vami, čo sa vám páči viac? Michal alebo Michael? 😊
Na Slovensku Michal inak bude stále vysvetľovať.
Daj, ako sa vám páči, aj tak ho budú volať Mišo.
Za mna Michal, ak bude nebodaj v zahranici kludne si moze diktovat aj michael... (a samozrejme necita sa to tak vacsinou, mam presne taky pripad u nas, a nie jeden, citaj dalej, dvaja misovia za morom.. a su z nich majklovia :D ). Proste u nas v SR je to len dotahovanie za pisemnko a zbytocna komplikacia. A pojde to na nervy aj Mišovi casom.
Dokonca uz ani nemam pocit, ze by to bolo caste meno, aby clovek chcel urobit z otho mena nieco "exoticke". Popravdne nepoznam ZIADNEHO pod 15rokov. Ani jedineho. Ja na zakladnej som v jednej triede mala 3 Misov a 4 Michaely... v JEDNEJ triede, vo vedlajsej boli dalsi 😂. Vtedy to bolo caste meno :DDD
@rolinka28 Michal . Tak sa bude volať aj druhorodený syn 🙂
@thereisabear už som počula aj také, že "Majkel" 🤣🤣🤣🤣
Tak ja som pocula uz aj Mikael (nie Majkl ale Mikael 😀). Ale za mna klasika overena 🙂
@osky nikdy som nebola za opičením sa, tiež som sa smiala keď som počula napr. Jessica Karičková
ale ak je už taký voľný prechod z SR, prečo nie? Teraz to už aspoň nie je také čudné a ak sa niekomu páči tak nech ho proste dá. Ja sama som dala typické mená svojím deťom a niekedy ľutujem, že som nedala aj im druhé meno odlišné. Potom mi pochvália mená mojich deťoch a som opäť hrdá, že som si dobre vybrala.
Ale počuť tu rôzne skratky v cudzích jazykoch, pre mladých to už vôbec nie je čudné, práve také normálne.
Neviem, nech mi prosím napíše nejaká mamina z roku nad 2010, ktorá dobrovoľne dala svojmu synovi meno Jozef alebo Ján? Neodsudzujem, iba som zvedavá.
Ono je to podobna dilema ako Michaela a Michala. Michala bude svoje meno casto diktovat dvakrat a zdoraznovat. Ja musim vzdy zdoraznit, ze v priezvisku mame C, nie Z ani TZ, ale priezvisko si clovek az tak nevybera.
Dala by som Michal. Ked das Michael, bude vsade vysvetlovat ako sa vola a nikdy mu tak nikto aj tak nebude hovorit. A pre vsetkych aj tak bude nakonec Miško/Mišo.
@rdi svagrov brat je mikael, ale je to rodeny francuz 😉
vnuk má v triede Michaela Cibuľu
Za mňa Michael, však aj ženský tvar sa používa Michaela, nie Michala.
@rolinka28 otázka je ako sa ma tvoj Michael vyslovovať
Ja som mal kamaráta s menom Michael a vyslovoval sa Mišel.
aj michael je u nás Miško 😂 nik nebude riešiť na Slovensku to jedno písmenko. Oslovovali je skôr o zvyku.. ak si zvyknú môžu ho volať hocijako.. od majkla, Majka až po Miša a ci Mišiho.. keďže sme misov mali haldu každého sme volali inak a vedeli sme ktorý je ktorý a to uz je 30rokov...
@misanthropicdann tak asi Majkl či? 🤔
Ja mám Michala, dávala som síce po sebe, ale Michael mi prišlo už zbytočne "cifrované". Poznám jedného Michaela, na druhom stupni ho začali volať Mišél a nemal to rád. Zhovadiť sa však dá každé meno.
@elenka.k Ján je krásne meno, máme v rodine rok výroby 2017 a je v tej záplave Samuelov, Nicholasov a Tobiasov skutočne originálny. V práci mám tuei jedného Jána - štvrtáka.
Michal

Je uplne jedno ktoru verziu mu das. Aj tak ho vsetci budu volat Mišo