Moderné verzus tradičné chlapčenské mená
Ahojte dievčatá
Aké chlapčenské mená sa vám páčia skôr moderne alebo menej?
Mna by zaujímalo či by ste dali svojmu synovi napríklad meno Milan alebo Tibor a podobné
Milan ano
Mne sa paci Michal , Martin.. aj Adam
Nie Milan ani Tibor by som nedala
Milan je krásne meno, mala som ho v užšom výbere. Tibor mi je moc tvrdé a nepáčia sa mi mená, ktoré obsahujú R.
Ja mám rada staromódne mená, ale tie zo zahraničia ako Eduard, Leonard, Alexander, Viktor, Vincent…
Milan, František, Tibor, Ivan, Luboš…sa mi vôbec nepáčia, možno aj preto, že si ich spájam so starými mužmi z okolia.
ja nie. ale 🤷♀️
Mne sa páčia moderné mena, Milan, Tibor, Rastislav, Branislav, Michal, Filip... To sú také mená.. Za mňa nie pekne.
Páčia sa mi jednoduche mena - Lucas, Theo, Luca, Nikolaj, Thomas, Timon... Ale treba k tomu mat priezvisko ovšem.
to uz skor by som dala meno Michal ako Milan 🙂 ale tak kazdemu sa paci nieco ine, vsak...je to len na tebe, ty ho budes oslovovat 🙂 ale tak keby som mala chlapca ja, asi by som mu dala meno Jakub. s inym menom sa akosi neviem stotoznit 😀
Milan ani Tibor nie. Ale Martin, Marek, Stanislav, Branislav, Juraj, Jozef... By som dala.
V synovej triede sú všetko slovenské tradične mená...chlapci, Maťo, Jožko, Filip, Dominik...dievčatá Katka, Mirka, Dánka, Janka, Mária...
V dcerinej triede sa zozbierali deti s menami ako Theo, Lucas, Thimon, Liam, Simon (sajmon), Samir, dievčatá Sophia, Zaira, Tarja, Melody,...😄
Milan je v pohode, Tibor sa mi hodí skôr do maďarského prostredia, tam je asi bežnejšie. Nejaké hypermoderné by sa nám nehodilo ku priezvisku, my sme sa držali klasiky.
Som skor za tradicne mena, ale Milan, ani Tibor sa mi nepacia. Nepacia sa mi ani mena konciace na -slav. Paci sa mi napr. Michal, Adam, Jakub, Tomas, Ondrej... tie moderne typu Luca, Maxim, Nikolaj, Teo, Timo a neviem ake este, sa mi nepacia.
Mne sa najviac páči, že niekto haní typické slovenské mená, ale pritom im príde v pohode dať meno Thomas Kováč, Elizabeth Jedličková a pod. 😀 Lebo Tomáš a Alžbeta je príliš staromódne. Nemám nič proti moderným menám, rovnako ani proti tradičným, ale keď mám raz rýdzo slovenské priezvisko, tak vyberiem aj slovensky znejúce krstné meno.
Milan je celkom pekne (ale nie Miňo), Tibor mi znie ako pre stareho robotnika. Inak sa mi pacia Markus, Michal, Matúš, Šimon, Ervín, Alan, Alexander, Vincent, Daniel…
Milan je krásne meno...moj muz ho chcel a ja som ho dohovorila...teraz trosku ľutujem..
Mne sa veľmi páči meno Robert až na niektorých nositeľov tohto mena čo poznám. A potom ešte Ondrej, Viliam , Samuel, Tomáš, Jakub a Lukáš. Ku slovenskému priezvisku sa mi hodia tie mena čo máme v našom klasickom kalendári.
Lepšie ako Milan sa mi páči Emil, Tibor sa mi nepáči, ale Michal, Martin sú celkom vhodné mená aj teraz.
Servác by sa mal vratit vo velkom
Mne sa prave taketo mena pacia. Kludne by som dala Tibor, Viktor, Gregor, Dalibor, Vincent, Oskar, Alan, Andrej, Jonáš
Ja som mala hlavny ciel, aby ho nemal kazdy druhy. Cize Kubko, Miško, Jurko, bohuzial, i ked su to krasne nadcasove mena. Mame Alberta. V porodnici vraj po siedmych rokoch prvy, o tyzden sa mu tam narodil menovec a myslim, ze zas 7 rokov bude klud 😁 inspirovala ma jedna česka celebrita, žena režisera Mencela. Ked pisala, ze ma "Berťasa", hovorim si, to bude nas syn 😁
Milan aj Tibor su za mna nadherne mena❤️ Ja by som dala, mne sa vyslovene Milan a Miloš velmi pacia, Ti or tiez - poznala som dvoch, jedneho sme volali Tibi, uz dospely chalan, ale islo mu to “k osobnosti” 🙂
A pacia sa mi skor tradicnejsie mena - aj spominany Albert, Juraj, Jonáš, František, Ján, Johan…
Tibor

O chvíľu rodím a konečne sme sa s manželom dohodli na chlapčenskom mene🤣mali sme nachystané iba pre dievčatko
Budeme mať Maxima 💙🩵🤍