icon

Môže klasické meno ladiť s moderným menom?

20. máj 2025

Vyberame meno pre druhe babatko. Prvorodena je Vivien. Nie je to nic nezvycajne, ale teraz sa mi pacia viac mena typu David, Tomas, Laura, Petra proste take beznejsie. Myslite ze to nevyzera zvlastne? Nikdy som nepotrebovala pasovat mena k sebe, ale zamyslam sa nad tym.

bolarazjedna
20. máj 2025

Podľa mňa kombinácia týchto mien je uplne v pohode. Možno Vivien a Petra sa mi az tak nevidí, ale to skôr ma ovplyvňuje, že meno Petra sa mi nepáči.

talia16
20. máj 2025

Mne sa hodí k Vivien: Laura, David, Tomas. Petra mi tam už nepasuje.

zuz0110
20. máj 2025

My mame naopak prve take klasicke a druhe modernejsie, ale stale kalendarove pouzivane mena. Vobec neriesim, ci sa k sebe hodia. Vsak tie deti budu dve samostatne osoby. O 18 rokov pojdu na vysku a osamostatnia sa. Takze fakt nevidim dovod, aby mena surodencov "pasovali". Hlavne nech zneju dobre k priezvisku.

evienmk
20. máj 2025

Poznala som jednu rodinu, najstaršia dcéra bola Vivien, potom mali syna Ivana a ešte dcéru Alžbetu. Vyber, ako sa Ti páči.

koniarova
20. máj 2025

Veď to je úplne jedno. Nikdy by ma nenapadlo vyberať mená, podľa mien súrodencov. Všetky čo si dala sú pekné.

terezkaarthuramax
20. máj 2025
@zuz0110

My mame naopak prve take klasicke a druhe modernejsie, ale stale kalendarove pouzivane mena. Vobec neriesim, ci sa k sebe hodia. Vsak tie deti budu dve samostatne osoby. O 18 rokov pojdu na vysku a osamostatnia sa. Takze fakt nevidim dovod, aby mena surodencov "pasovali". Hlavne nech zneju dobre k priezvisku.

thereisabear
20. máj 2025

Úplne v pohode. Mne sa ani nepáči, keď mená príliš ladia.

carrot_apple
20. máj 2025

mne sa nepáči ani jedno meno
kebyže mám už Vivien tak dám na začiatočné písmeno V: chlapec:Viktorko, Vilko, Vladko, dievča: Violka, Valentínka, Vilma, Viera .. a jedno by mi bolo či je staršieho"dátumu"

anjelicek26
20. máj 2025

Meno som vyberala tak, aby sa hodilo k priezvisku...a aby sa pacilo k tebe... ked sa ti paci Petra, bude Petra...

tim23
20. máj 2025

Poznám sestry Vivien a Viktóriu. A odpoveď na tvoju otázku : nie nevyzerá to zvláštne 🙂

iwesska
20. máj 2025

Akoze myslis,ze pride David do spolocnosti a oni sa ho opytaju,ze "Pane Boze,ty mas sestru Vivien? A to ti ako mohli spravit???" 😃

iren88
20. máj 2025

To už aj takéto sa teraz rieši? 😀 Kedysi sa dávali mená po rodičoch a tu sme žijeme 😀

guudy
20. máj 2025
@iren88

To už aj takéto sa teraz rieši? 😀 Kedysi sa dávali mená po rodičoch a tu sme žijeme 😀

@iren88 nie teraz, pomaly kazdy tyzden je tu identicka tema ;)

guudy
20. máj 2025

Autorka, vyber si, ktore sa ti paci a neries, ci sa ne/hodi ku starsiemu surodencovi. Ved nebudu na sebe nalepeni 24/7

lucia13022023
20. máj 2025

Vyber meno aké sa ti páči, nie hodí. Môj syn má netradičné moderné meno, ale keby sa mi páči napr meno Jozef, kľudne ho dám.

matky
20. máj 2025

Určite to nevyzerá zvláštne 🙂 Mne je sympatické, že silou mocou nevyberáš moderné meno, urob ako cítiš, všetky sú pekné 🙂