Muž nesúhlasí s iným menom
Čakáme dievčatko, a muž si praje veľmi, aby sa volalo po mne. Ja s tým nesúhlasím, on iné nechce pripustiť, vraj nič si nepraje tak aby som povolila a dala meno po sebe. Už sa k nemu pridali aj svokrovci a moji rodičia, že oni proste dúfajú že to meno dám. Mne sa to meno nepáči, nechcem aby sa tak volalo moje dieťa, nemám to meno rada. Už som mu vravela, že keď sa odmieta baviť o menách a trvá na len na tom jednom mene, tak proste meno vyberiem sama ja také aké sa páči mne a je mi to fuk. Ja ani neviem čo chcem počuť, viem že si to musíme vydiskutovať sami, ale proste ma to trápi, že naozaj žiadne iné meno u neho nepripadá do úvahy. Už neviem ako to vyriešiť, myslím že aj keby som dala to meno po sebe, tak by som sa s tým nevedela dlho stotožniť a zvyknúť si na to. Termín už mám o týždeň, čiže kľudne môžem už začať rodiť a my sa doma kvackáme na mene 🤔len som to musela dať zo seba von..
Ja som dala jedinej dcere meno po mne /nie preto , ze muselo byt po mne/ , lebo sa nam pacilo este pred rokmi rokucimi, ale uz by som volila ine , nie ze by sa mi znepacilo, ale kvoli tomu, ze velaX neviem ci je rec o mne ci o malej🤦🏻♀️
Nečítam všetky komentáre, ale to, že nemáš rada svoje meno, je o tom, že máš neúctu k sebe. Na tom popracuj. Predpokladám, že nemáš len škaredé meno, ale aj hlas, postavu, vlasy a tak... Teda podľa teba. Inak je to veľký znak lásky muža k tebe, že chce aby dieťa malo tvoje meno, že ťa tak ľúbi. A podľa mňa keby ho má dcérka, začnem h mať rada, lebo toto je o neúcte k sebe u teba, Aké je tvoj naj dievčenské meno? Verím, že keby si ho mala ty, nebolo by tiež najkrajšie, ale najškaredšie pre teba. Ja by som urobila kompromis, dajte 2 mená, prvé Katarína, druhé tvoje nejaké a ak sa cez to neprekusneš kým bude dieťa maličké a nebude sa ti Katka páčiť, bude používať to druhé.
@beatinka ja nečakám od chlapa,že ma zabezpečí - preto sú moje vyjadrenia také ,aké sú.Nežijem v stredoveku,aby cieľom súžitia,čoho výsledkom je dieťa má byť meno po otcovi a kalkulácia,že nás zabezpečí.Som rovnocenným partnerom ! A tak sa aj chovám.Mám svoj názor a s tým vstupujem do každého vzťahu.Naučme sa konečne nebyť tak závislé na mužovi !! Tvoríme jeden celok - tak súhra musí byť,či pri výbere mena,pri gazdovaní,výbere auta - a prepáč,pozerám sa na to správne,realisticky.Zamysli sa,koľko žien len tu na MK stuká,plače,nevie si dať rady,lebo finančne negramotné,citovo a ekonomicky závislé...a tiež "žili" v ideálnom partnerstve/manželstve.A áno - radšej byť slobodná s rozhodovacím právom 50% - ako byť submisívna - v područí pána tvorstva a nahovárať si,veď ostatní sú na tom horšie,alebo že " "tak to má byť " ...Toto sú hlavné úskalia žien,ktoré predstierajú super rodinu,ale vo vnútri žijú rozpoltený život .... toto nepatrí k téme výber mena,ale je to obecné konštatovanie a pohľad na mnoho rodín
Máš pravdu, keď si z toho smutná a nahnevaná, že ťa nerešpektuje a trvá na tom, aby mala dcérka meno po tebe. Možno ťa len veľmi ľúbi a predstavuje si, že taká skvelá a úžasná ako si ty bude aj vaša dcérka aj s rovnakým menom ☺️ Katka je krásne meno.
@deti95060810 a ake meno dal? Len zo zvedavosti 🙂
@deti95060810 a ake dal ten lekar dcere?
Tak dajte 2 mená
Neviem dámy ci to tak funguje, že meno dá manželka. Moja mama sa mala narodiť ako Mirka a dedko omietok zobrať rodný list s týmto menom 😂 tak sa volá Janka, babke až zle holo keď prišiel domov s týmto rodným listom. Ale tak to bolo za dávnych čias, neviem ci by to aj dnes tak prešlo 🙈
Tak je smutne, že muž nerešpektuje tvoje rozhodnutie, ze nechceš dať meno po sebe, ale to už si musíte vydiskutovať vy dvaja, žiadny rodičia a svokrovci. Mne sa tiež nepáči, meno po rodičoch, pretože je problém potom s poštou, nebudú vedieť o kom je rec, ak nepovedia starý a mladý, viem o čom hovorím, lebo muž sa vola ako otec, dedko, pradedko a ešte asi 3 prednim, švagriná sa vola tiež ako mama, stále je stara a mladá, povedala som mužovi, že v žiadnom prípade nebude meno po ňom, nepáči sa mi to a hlavne z toho dôvodu má to dostavalo do vývrtky, keď mal ešte adresu doma a švagriná veľmi rada otvárala postu a starala sa do toho, do čoho nemá a robí to doteraz.
mame dohodu, muž vyberá pre dievca, ja chlapec, muž si vybral pre dcéru, ja pre syna, svokor mal protištátne reči, že prečo som nedala meno po otcovi, povedala som si vy ste si vybrali mena pre svoje deti , ja si vyberám pre svoje, teraz tiež čakáme chlapca, ale ani má nenapadne dať meno po ňom, držím palce nech všetko dobre dopadne
Veď daj meno Majka a on nech si ju volá Katka. Ak tvrdíš, že ste sa za 10 rokov nepohádali, tak neviem ako nazvať tento detinský “konflikt” ktorý je ale že úplne zbytočný. Ešte sa vám do toho montujú aj rodičia.. je hafo krajších mien ako je Kata. Ja by som to meno tiež nedala.
@janamoto78 👍👍
Jaj, aká diskusia tu vznikla z tohto 🤭 nechce sa mi čítať všetky komentáre, dlhšie som tu nebola. Ale aby to neostalo také neuzavreté, tak s mužom sme si to už vydiskutovali, on vlastne vraj vôbec nevedel že ma to tak veľmi trápi, že on to proste neriešil, len mi odpovedal stále že chce Katku a tým to u neho nejak zhaslo, …no vlastne sa ani necudujem, ma toho na hlave dosť ..tak sme sa bavili, vybrali sme Viktóriu a Júliu, ale ktoré z týchto dvoch to bude sa rozhodneme až keď sa narodí ❤️ tak dúfam že to ale bude už tento týždeň, v tých horúčavách to je strašné s takým bruchom😆🤭 tak vám dam vedieť potom ktoré vyhralo…majte krásne dni ♥️
@marsmykkok no neviem, ja tiez nemam rada moje meno (Marcela🤦🏻♀️ ), ale nema to nic so sebauctou k sebe samej. Proste autorka (a vela inych ludi) nema rada svoje meno, nepaci sa jej - preco by to znacilo, ze si sama seba nevazi a preco by napriel tomu mala svoje dieta volat tymto menom?
@autorka som rada, ze ste sa dohodli, ja som aj dufala, ze to tak dopadne, hlavne ked si napisala, ze manzel je inak super manzel a otec a ze ste spolu uz tak dlho. Ja by som to tiez neriesila trucom, ako tu niektore kočky radili - ze daj pri porode meno podla seba a on si bude musiet zvyknut, lebo ty to dieta nosis a ty trpis. Preco? Toto je taky divny argument. Muzi nemaju ma vyber, proste tehotni byt nemozu, biologia nepusti. Tak preco si dokazovat moc a silou-mocou bojovat?
Daj potom vediet, ako ste sa rozhodli, drzim palce, nech mas prijemny porod a nech mate malicku uz coskoro pri sebe (ja som rodila pred 15rokmi 26.7., leto bolo brutal horuce, bola som naliats vodou ako slon a ledva funela, takze uplne ta chapem, ako sa v tych horucavach, co na Sk mate, musis citit🙈
tak daj ako chce muž. Veď Katarína je pekné meno. Aj u nás vyberal meno pre dievča manžel. Pre chlapca - ja. Hoci, mne sa meno Terézia vôbec, ale vôbec nepáčilo, ale nakoniec som to ja zmenila 2 t pred pôrodom - je Terézia. Vybrané sme mali: Ivana, Lívia, Petra, Barbora.
Ja som nechcela dať mužove meno a nakoniec som v pôrodnici dala.Ten bol hotový, keď som mu to hovorila do telefónu.Si myslel, že si srandu robím.Nechcel veriť.Tiez sa mi jeho meno nepáčilo a aj som hovorila, aké meno chcem dať.No a bum prišiel pôrod a nakoniec som dala mužove.Nejak mi to vtedy prišlo prvé na myseľ,ako sa "vyklubal"na svet.
Neviem, či už tu taká rada padla, nečítala som diskusiu, ale čo keby si dala dve mená? Ja som chcela dať dcérke meno po mojej nebohej prababke, ale v rodine je toho mena viac než dosť, muž nebol úplne nadšený, tak sme prvé meno vybrali spolu a druhé som dala po prababke.
@keathli a prečo by ste to nemohli spraviť vašej dcére.Pisete , že vám sa nepáčilo 25 rokov ale vašej dcére by sa mohlo páčiť hneď.Kazdy je iná osobnosť.
@mooonika1975 tak zvykať ako zvykať ...proste som si vysnívala Sáru a mám Soňu ...ale tak oslavujeme spolu . Ja narodky,ona meniny a do partie nám pribudol syn,ktorý bude oslavovať narodeniny 🙂
Samozrejme,každý vnímame svoje meno inak . Len teda tu som cítila až taký odpor k svojnu menu čo nechápem..kôli prezývkam? Veď to na každé meno niečo je 🙂
Vo vzťahu treba kompromis. Je to veľmi dôležitá vec v dlhodobom a šťastnom manželskom spolunazivani. Nútiť za každú cenu tomu druhému co nechce je dosť na nervy. Treba to partnerovi vysvetliť ci pozná takéto slovíčko a ci vie co to vôbec znamená
Ahoj,tak daj dve mena maličkej ☺
Tak daj Anna Katarina a budete obaja spokojni
Mala by si si sama určit,mne dali meno po mame nikdy som za to nebola rada, ale čím som staršia som za to rada, bude mi ju to raz pripomínať. A druhá vec je, že teraz keď ma mama dosť rokov a ja nieco vybavujem tak jej môžem vyberať postu a veľa veci za ňu riešiť, keď sa voláme úplne rovnako.
@maculik No svoje meno sa nepáči väčšine žien a podľa mňa to má niečo so sebaúctou, sme boli vychovávané byť skromné, plniť pokyny, byť dobré a nik nás nenaučil vážiť si seba. A naopak muž, ten keby mu žena navrhne, nech sa syn volá po ňom, alebo ak je napríklad Peter, nech je dcéra Petra, je celý šťastím bez seba a je hrdý, nemá so svojim menom žiadny problém. Samozrejme sú výnimky, ale väčšinou je to takto. A potom sa netreba čudovať že ženy sú utláčané, týrané vo vzťahoch, proste nevážime si seba dostatočne, stále máme nad všetkým pochybnosti, nič sa nám nepáči na nás.
Tak to Ta musi vazne neskutocne milovat, ked chce , aby sa volala po tebe 🙂) my sme mali opacny problem, manzel chcel aby dcerka bola po nom :D Michal- Miska a ja som nechcela :P vzdy som chcela Emmku, bola som s tym od zaciatku tehotenstva stotoznena a tak aj bolo ❤️
A čo tak nejaký kompromis ? Veď snáď nemôže tak urputne trvať na svojom a nenájsť zlatu strednú cestu . Napríklad keď chce Katarínu a ty nie daj po ňom nech je na K meno a môže byt Karolina alebo Kristína a podobne .. ;)
Mne sa tiez moje meno nepaci a dcere by som take nedala, mali sme ine vybrate.
Mali by ste najst kompromis...nemoze byt take meno, ze sa jednemu nebude pacit. U nas ja som dala par navrhov a manzel vybral.
Ked nebude chciet ine, tak povies v porodnici svoje. Ja som mala sice sekcie, ale stale pred sa sr.pytala na chl.a dievc.meno ake bude...takze co nahlasis v porodnici, take bude.

@zuzi0911 ty si si musela zvykať na meno, čo tvojmu dieťaťu vybral niekto iný, uf, to by bolo pre mňa riadne náročné .
A že neznáša svoje meno, je asi jej osobná vec a muž , ako užasný pozorovateľ to má vedieť a ako empatický tvor si nemá presadzovať svoje na úkor niekoho iného