Na Slovensku by deti mali mať slovenské mená
Dievčatá, žienky, budúce mamičky...
Spamätajte sa .... sme na Slovensku, naše deti by mali nosiť naše slovenské mená, reprezentovať našu krajinu....
Je mi až do plaču z tých zahraničných schomolenín 😂😂😂
O tom Ty nerozhoduješ.
@daniela2202 🤣 vazne?? Meno ZUZANA ma hebrejsky povod, meno KATARINA ma grecky povod a tak dalej... prosim ta, ktore konkretne meno ma cisto slovensky povod? 🤔
A keď nemáme Slovenské priezvisko ani národnosť len štátnu príslušnosť? Môžem aké chcem?
@roobett … zabudla si Kunigundu spomenúť ☝🏼😅😅😅
@vevesh a ja som trafila?;)
… - PS: poteš ma, už sa mi dnes polievka nevydarila 😅☝🏼
@malinoismum hej, ta kunigunda je origos nemecka (teda kunigunde)😝
@vevesh oooo, vielen dank!!!🙂🙂 vďaka, že si mi zlepsila deň 🙂 👍🏼😅 Kuni je proste 🔝 odkedy som sa o existencii tohto mena dozvedela 😅😅😅
Dosť populárne meno je u našich susedov: Bengehúz
@malinoismum a len off topic, za cely zivot v nemecku (uz cez 20 rokov) som ziadnu Kunigunde nestretla (a to robim aj s personaliami) 🙈🙉🙊 skor vedu ine typicky nemecke mena😀
Aaaaa ako vždy, opäť sa objavila Kunigunda, ako vždy v téme o čudných menách, už si ju aj oblubim 😀 (mimochodom, moje meno je jej skrátena verzia 😁)
Neviem prečo sa do autorky tak obuvate. Viem ako to myslela. Prečo ma niekto potrebu dávať nasilu tri zahraničné mena.. A ze sa nepáčia v slovenskom kalendári? Véd je tam najmenej 180 mien pre chlapcov aj dievčatá. Mne by sa kľudne páčil aj Svetozár, Branislav, Rastislav, Vratko, Bronislava, Rodan, Svetlana, Vavro, Lesana, Bystrík, Dalimil a kopa ďalších Ale okolo sú sami Hugo, Max, Alex, Sofia, Nina apod. Nehovorím ze sú škaredé, iba časté.. A tomu som sa ja chcela vyhnúť. Takže dá sa nájsť. Ale nech si dá každý aké chce.. Nejako ma to netrápi aj keď si niekedy pomyslím svoje.. Ale to si môžu myslieť aj o menách co som dala ja. A milujem rôzne formy mien. Sú citovo podfarbené a dieťa vie co myslím formami mena... Ale rešpektujem keď niekto chce volať tak ako ma dieťa napísané ale mne to príde trochu smutné.
@dskjhfdlkdjhl 110 likes . slušné
@vevesh Tak to je ale fakt dobre vedieť, mna takéto zaujímavosti bavia 🙂 nech sa ti tam teda dari, posielam veľa veľa zdravia do ďaleka a nech si šťastná ♥️♥️♥️
@pleja veď o to ide, nech si dá každý meno, ako chce. Nie aké odporúča niekto z MK, ktorý chytil záchvat vlastenectva, pri čom ani netuší, ktoré mená majú aký pôvod. Vieš, úplne ináč by to vyznelo, keby to napísala ináč a neurčovala, kto čo má robiť. Ja by som nedala napríklad ani jedno z tých mien, ktoré si uviedla, ani z prvej dávky, ani z druhej, veď každého vec nie?
@mariejenka no dokelu, to by som sa im nepodakovala, že sa vrátili na Slovensko
@pleja asi preto že sa autorka stará do ostatných? 🤔
Toto je taká téma, že je úplne zbytočné autorku lynčovať, hej chce slovenské mená, ani ja nemam slovenske a mam teraz hadzať kamene do nej celý deň? Ostria sa tu hrany pri akejkoľvek prípežitosti a je to nepotrebné a zbytočné..a už len ten tri smajliky a slovo schomolenina by vám mali priniesť usmev na tvár, ty kokso, nedokázala by som sa hnevať na niekoho, kto mi takúto blbosť predostrie
@daniela2202 ako sa volajú tvoje deti?
Daniela = hebrejské meno
@viestta ona nikomu nič neprikazovalaale, aspoň podľa mňa nie, ale na zamyslenie ta otázka je. Prečo si myslí že čím viac exotickej sie tým lepšie. Keďže mňa zaujíma pôvod slov a mien tak viem ze Anna aj Jan a mnohé iné sú hebrejské. ze Nikola je Mikuláš, že Ivan a Ján je v podstate to isté. Možno chcela napísať tradične, ktoré sa vytrácajú a je to škoda ze sa vytrácajú. Ale proti gustu žiadny disputat.. Ako hovorili naši predkovia.
@pleja podla mna tu skor ide o princip, ze autorka chce aby mena slovenskych deti reprezsntovali krajinu pritom to by nikto nemal meno kedze cisto slovenske mena neexistuju takze vsetky mena na Slovensku, ktore sa pouzivaju su zahranicne ci uz zahranicne "staromodne" alebo zahranicne moderne.
@karolinakr 😃 nakoniec sa do usa vratili prarodičia po 2.sv vojne,lebo nechceli ostať v komunistickej onej, ale babka ostala lebo sa vydala a dedo nechcel ísť, ale babka ako rodená americanka,si chodila k rodicom na návštevu.

@marcelo1111 jasné,to áno.
Celkovo je tato tema mien tak zbytočna, komu ako sa pozdáva, nech dá. 🍀