icon

Názor na tieto mená pre deti

19. apr 2021

Ahojte aký máte vy názor na mena Cecília a Blahoslava? Niesu podľa vás už moc mimo doby alebo v pohode? Cilka kvôli babke a Blázka sa mi páči
Dakuejm za názory

autor
19. apr 2021

@panelacikova co je na tom mene zle? V škole sa mi nikto nesmial a nic nikto nevravel

nafka0483
19. apr 2021

Inak... Getruda bolo velmi bezne nemecke meno a aj na Slovensku bolo relativne bezne, kedze vela nasich oblasti bolo osidlenych Nemcami (oblast Medzeva, Kezmarku...). Aj v rodine sme mali Gertrude, volali ju Traude ;)

autor
19. apr 2021

@nafka0483 volajú ma Gerta aj gera

arcanne2
19. apr 2021

Mne sa páči Cecília,Blahoslava nie. Ja som chcela Ludmilku a Cyrila,ale nepreslo mi to u muža :D

@nafka0483 my mame Jozefa, voláme ho Jozef, Jozefko a veľmi mu to pristane ;)

nafka0483
19. apr 2021

@arcanne2 Mne to tak nejde na jazyk 🙂 ale ved kazdy mame iny vkus a tak je to dobre.

panelacikova
19. apr 2021

@h2 😀

autor
19. apr 2021

@h2 Teší ma, Hedviga je za mňa pekne meno🙂
No nechcem dávať populárne meno, mne sa páčia len takéto staršie. A ak s tým bude mať niekto problém tak nech má. Ja si ochranim svoje dieta

panelacikova
19. apr 2021

autorka: a koľko máš rokov?

h2
19. apr 2021

@panelacikova Tak už vieš, prečo som písala, že si nezvykne. 😃

panelacikova
19. apr 2021

@h2 hej, rozumiem 😀
autorka: to si myslíš iba ty, že ho ochrániš....

autor
19. apr 2021

@panelacikova mam 32 r

panelacikova
19. apr 2021

@h2 no a teda ako ťa volajú blízki: Heďa? či ako? lebo si neviem od Hedviga predstaviť niečo drobnejšie. znie tak prísne

autor
19. apr 2021

@panelacikova každý máme iný vkus, ľudia sa stým musia zmieriť aj keď sa im to meno nebude páčiť, mne sa téz napr. Nepáčia mena ako Sofia, Erika atď. A som ticho.

tosomja
19. apr 2021

Ja som Vierka a vždy mi dokonca aj bratia hovorili..."Vierka otvor dvierka, ...Vierka, čo jej smrdí dierka" 🥴
Až v dospelosti sa mi meno začalo páčiť. A neznášam, keď ma volajú Viera

nafka0483
19. apr 2021

Autorka, ak si ty rozhodnute a meno sa paci tebe a partnerovi, tak je uplne jedno co si myslia ostatni 🙂 paci sa ti takyto styl mien, sama mas trosku nezvycajne meno, nepochybuj o svojom vybere kvoli inym. Mne sa nepaci plno mien co dali ini ludia, znami, v rodine a pod. ale nekomentujem to, je to ich dieta, ich vyber. Ja pre svoje vyberiem zas take co sa bude pacit nam a tiez mi bude jedno ci sa inym bude pacit alebo nie ;)

panelacikova
19. apr 2021

autorka. tak to si mala dosť ohromné šťastie na kamarátov a spolužiakov. poznám dnešných pubertiakov, ver tomu, že z cecílie a blahoslavy urobia niečo strašné.... ale, samozrejme, je to len a len vaša vec. ako som písala na začiatku. je potrebné, aby to ladilo aj s priezviskom.

h2
19. apr 2021

Tak ja doteraz, doslova doteraz, mám so svojím menom problémy. Dokonca aj na antigénovom teste, keď som dala občiansky, tam nado mnou híkali, že ako sova z Harryho Pottera. Každý si myslí, že som to ešte nikdy od nikoho nepočula a že aký je originálny a vtipný. 🙄

nafka0483
19. apr 2021

@panelacikova Poznala som Hedvigu a volali ju Heda (tvrdo, bez makcena) alebo Hedka.

pribinak
19. apr 2021

@panelacikova nezvykne. Mnohe deti neznášajú svoje meno, doslova a do písmena. To že niekto v dospelosti zmení svoje meno nie je žiadna neobvyklá vec.

panelacikova
19. apr 2021

@h2 tak toto mi napríklad vôbec nenapadlo 😀 že sova.... no koniec. a to si dospelá. fakt si neviem predstaviť, aby sa v dnešnej dobe volalo napríklad 10-13 ročné dievčatko tak, ako chce autorka. budú posmechy ako hrom

autor
19. apr 2021

@nafka0483 ❤️

h2
19. apr 2021

@panelacikova Nikdy nikomu som nepovedala, že sa volám Hedviga. Hovorím Heda. Až keď sa vypytujú, že aké je to meno, tak vysvetlím. Som fakt vďačná ľuďom, ktorí pri predstavovaní nemajú potrebu komentovať moje meno. Ale tí sú vo výraznej menšine.

halci
19. apr 2021

Mne sa osobne napr. paci viac Zofia ako Sofia. Mala som ho v uzsom vybere, ale nakoniec som dala ine mena. Ale tieto dve mena Blahoslava a Cecilia sa mi velmi nepacia. Avsak daj take, ake uznas ty za pekne, nenechaj sa odradit.

panelacikova
19. apr 2021

@pribinak preto ja som volila u dcéry Luciu. Mala som tri tipy: Zuzana, Lucia a Júlia. Napokon som dala Lucia 🙂 Aj keď som nahnevaná, tak jej meno znie dobre 😀

sissy27
19. apr 2021

Odhliadnuc od toho, že podľa mňa si tu niekto len robí srandu, tak nechápem, na čo by bola táto diskusia, keď vlastne ju názor nezaujíma, ona si svoje dieťa ochráni a keď sa niekomu tie mená nepáčia tak je to jeho problém a má sa s tým zmieriť 🤷‍♀️😂

nafka0483
19. apr 2021

No inak mne pri takychto diskusiach vzdy napadne, ze kazdy zacne o tom ako si to dieta vytrpi v skole, ake srandy si z neho budu robit spoluziaci a pod. A kto tych spoluziakov vychovava? To ucite aj svoje deti na take, ze ked ma niekto nezvycajnejsie meno, alebo vyzera trosku inak, alebo niecim sa odlisuje, tak ze to je ok robit si z toho srandu? Preco radsej vsetci neucime deti, ze je to v poriadku a ze z takych veci sa nerobi srana, ze sa to nepatri? Aby sa raz ani to vase dieta nemuselo bat, ze ako "moze" pomenovat vase vnuca aby sa mu ostatni nesmiali?
Toto vam vobec neprekaza? Za ine veci, ktore ovplyvnit nedokazete sa idete bit, robit protesty a rebelovat a neviem co a taku obycajnu vec, ktoru mozete kazda urobit a tym v podstate zmenit svet... taku neurobite? Namiesto toho to vlastne tolerujete a svojim sposobom podporujete, lebo sa riadite podla toho, ze z takeho mena sa budu smiat? Akoby ste to tym padom akceptovali, ze to je v poriadku.

h2
19. apr 2021

@nafka0483 Hedka neznášam. Ak už musí byť zdrobnenina, tak som ešte ako tak ochotná tolerovať Heduška, ale len od určitých ľudí. Najradšej len Heda.

tosomja
19. apr 2021

@halci ja budem mať Žofiu 😊

asia83
19. apr 2021

Tu sa chce zase niekto smiať na účet druhých. Ste trápny.

h2
19. apr 2021

@panelacikova A to som ešte nespomenula Hedvigu Malinovú. To som si tiež užila, keď bola táto kauza aktuálna.