Názory a skúsenosti s menom Elisa
Ahojte, prosím aký máte názor na meno Elisa? Celkom sa mi začalo páčiť nepoznám ani jedno dievčatko s takým menom. Videla som ho dokonca v kalendári. Len ma zaujímajú skusenosti s týmto menom. Možno aj vyjadrenia mamičiek,ktoré majú Elisu doma, ako ich voláte a či nemáte problémy, že vaše detičky si často mýlia s Eliškou. Máme slovenské priezvisko, ale nie typu Hrušková a podobne. Nechcem aby dcéra mala nejaký problém, že sa jej budú vysmievať, ale fakt ma zaujalo. Ďakujem za každý jeden názor.
Elisu budú volať pravdepodobne Eliza, Líza, Lízka
Mali sme Elisu v jasliach, volali sme ju Eli 🙂 krasne meno
Mne evokuje vysetrenie, ale inac pekne.
Vyšetrenie ELISA (Enzyme-Linked Immunosorbent Assay) je imunoanalytická laboratórna metóda.
U nás mš je Elizabeth, Eliška, Elisa, Elza, Ela aj Ella. Až na dve posledné ich volajú Eli.
@anonym_autor pracujem s novorodencami a stretla som sa zatiaľ s tromi Elisami - krásne meno no mne sa jeho výslovnosť strašne páči v angličtine (Elajza) ale predpokladám že u nás ich budú volať normálne Elisa
kamoška má vnučku elisu, vyslovuje sa elisa a volajú ju elie alebo elisa
Elisu budú volať pravdepodobne Eliza, Líza, Lízka
@anonym_370dbf poznam 2 Elizy aj Elizabethu,ani jednej nehovoria Lizka 🙈 Eli,Ellie,Eliza,alebo len EL.
Za mna velmi pekne meno.dcerka ma v skolke v triede Ellu,Elie,a 2 Elišky.za mna tiez pekne mena
Podla mna je to divne, v anglictine ma smrnc, ale v slovencine je to ako lizat, vylizat a ine blbe vyrazy mi idu... 🙈
Mne sa páči, pekné meno 🙂
@anonym_370dbf poznam 2 Elizy aj Elizabethu,ani jednej nehovoria Lizka 🙈 Eli,Ellie,Eliza,alebo len EL.
Za mna velmi pekne meno.dcerka ma v skolke v triede Ellu,Elie,a 2 Elišky.za mna tiez pekne mena
@anonym_84f6ab Aj Lízočka, takto už pred desiatkami rokov volali Elišku
V mojom okolí sú za posledný pol rok 4 dievčatá s týmto menom.
@anonym_84f6ab moja mala je Elizabeth a doma ju volame Bibi ☺️ este z cias ked bola v brusku ☺️
@anonym_autor nepoznám žiadnu, ale nepáči sa mi to meno a mohli by ju volať kadejako, lenže ako to už v realite chodí, keď chce niekto niekoho šikanovať, zámienku si nájde.
Mne sa paci 🙂 Je take ine ale nie zase take sialene cudzie ako niektori davaju.
My volame Elizabeth Taylorovu Lízinka..Elisa je krásne meno
@anonym_autor poznám Eliss a volajú ju Elisa alebo Eliska...

@anonym_autor zhodou okolnosti v jednej triede mame dievca Elisu aj Elisku. Nie, nemylime si ich, obe su pekne mena.