Názory na mená: Odin Lothar, Helga, Alyx
Dohadovali sme sa na menách pre deti, pre chlapca sme vybrali Odin Lothar a pre dievča Helga, stredné meno ešte priateľ nevybral na 100% ale pracujeme s menom Alyx. Čo si myslíte? S priezviskom sedia v pohode.
Usiel mi nejaky serial?
Kamoska ma 3 synov, vsetky mena chcela dat na O, posledne uz tahali z paty, ale Odina teda vylucili 😄 ale ked sa vam to lubi, tak OK. Na kazde meno sa da zvyknut. Helgu by som mozno aj dala, keby som bola rebel proti konvenciam... chcela som dat Linu, ale by sa musela chuda 2x predstavovat a hlaskovat meno... ze ci neni Linda alebo tak... moja zasada je, nedavat meno na Slovensku take, ktore bude musiet dieta po sebe vyhlaskovat. Tu ma niekto na sidlisku Ayileen, potom Ella s dvoma l alebo bez... je to komplikovane
@elementissa chcela by som vidieť tých rodičov čo dieťaťu kážu šikanovať. Odkiaľ prosím máte to že deti to majú od rodičov ?? Ja som šikanovana bola a verte že tým deťom to rodičia teda nekazali. Deti vidia odlišnosti niesu hlúpe a každá inakosť a odlišnosť deti nabáda k vyčleneniu jedinca z kolektívu. Chcela by som vidieť či doma rodičia dieťaťu povedia že ten chlapec je obézny šmejd sa mu či ako to vidíte vy som moc nepochopila . Dieťa deti po rodičoch len povahu a tu si už formuje podľa okolia . V kolektíve sa deti samé zaradia na introvertov , extrovertov a podobne . Závisí to od toho aké priebojne dieťa je a podľa toho sa zaraďuje do kolektívu ako vodca skupiny, vyčlenenec , obľúbený, neoblubeny, niečím iný a podobne . A verte mi že ja osobne nepuknem z toho a ani ma neroztrhne dokonca mi to ani netrha žily keď si pani dieťa pomenuje premena zamna aj Bjorn železný bok , Ježiš Kristus, Napoleon, Šeherezáda, onur , Sandokan ani niak inak je to jej vec . Je to ich dieťa mne je to úplne fuk a myslím si že aj nám ostatným. A keď niekto nechce počuť názor ostatných tak sa nemá naň pýtať lebo ono treba čakať že nie všetci majú názor na vec takú človek ktorý sa pýta a s kritikou treba počítať. Ale ak si fakt myslíte že deti vo škôlke sú sprosté, nevidia odlišnosti , a že svet je krásny farebný a všetci deti vo škôlke sú šťastné a nemôžu byť zákerné to len tý hrozný rodičia robia ste teda na omyle . 3rocne dieťa už má svoj vlastný názor . A ten sa vo škôlke formuje . A šikana vie dieťaťu veľmi ublížiť . Za mňa je veľmi nezodpovedné dať dieťaťu priblble meno len preto lebo ja rodič chcem byť in. Lebo ja som dúhový hipster a chcem byť cool. Za mňa je to sebecké a nezodpovedné ale zas je to ich voľba . Mne je to fuk len potom o pár rokov tu bude príspevok MOJE DIETA ŠIKANUJÚ ZLÉ DETI. Prajem ich dieťaťu aby malo priebojnu povahu a vedelo sa dobre brániť hlavne fyzicky.
@fadama to si si super zmenila, aj ja by som. Nadezda je strasne 😨
@elisabella 😃😃 súhlasím a ďakujem 😊
Však ale hipster nepotrebuje súhlas väčšiny.Moze si dať poradiť,ale riadi sa svojim rozumom
Helga Alyx asi spolu nepasuje, radsej jednotlivo..Odin bol nejaky boh..no neviem radsej Lothar zvlast, Ked budes mat deti Lothar a Helga, asi si pomyslia, ze ste nejaky Nemčúri a nebudu riesit Ked tam das Odina, to uz bude ine kafe a k menu Alyx Alexandra napriklad by asi skor islo..Vyznam mena Helga je svätá, zdravá a Odin ma byt nejaky jednooky vysoky muz, ktoremu nosili ludske obete, takze jedno ma super vyznam, druhe uz trochu horšie..Alebo Karen Alyx??
mne sa vôbec nepáčia,
@basska_b v zahraničí je bežné že sa hláskuje. Cľovek nemôže poznať a vedieť ako sa píšu všetky mená a všetky možné ich variácie.
za mňa isto nie. Možno tá Helga ešte áno, ale tie ostatné isto nie. Ale sú to vaše deti, len či sa Vám v dospelosti poďakujú, ťažko povedať.
ach jaj, to je ta snaha za kazdu cenu vytrcat z davu, lebo "my sa pohybujeme v alternativnej spolocnosti".. Len ci sa to bude pacit aj dietatu, takato pozornost...
Ja si myslim, ze milovnici extremnych mien si nieco kompenzuju..
Ano, je primitivne vysmievat sa niekomu kvoli menu, ci cloveka kvoli menu odsudzovat, ale to meno sa s nami vacsinou vlecie cely zivot, tak by bolo fajn, keby nevyvolavalo zakazdym rozpacite reakcie..
Ono trochu sebareflexie by poniektorym neuskodilo...
Pokial bude kazdy konvenčne rozmyslat, stare mena vyhynu...tiez som bola zvedava po pade komunizmu terajšia generacia z akych zdrojov mena vybera a ake su oblubene, a musim povedat, teda tu na koniku vobec nie som nadšena a su tie mena horšie ako za komunistov,,ono niekto sa neboji davat malo davane mena a naša rodina i generacia pred je taka, že dava neotrepane mena a malokto da konvečne, hadam sestra je prva generacia, čo dala decku "obyčajne" meno a tiež som ju kvoli tomu trošku dusila......a Samko, Matuš, Ema, Sofia u nas určite nehrozi,,,
Ja nechapem, ze tu zeny takto naletite na tieto trapne vymyslene diskusie na zahnanie nudy autora a casto len na rozputanie hadok medzi komentujucimi.
Ked su taki „alternativni” ako to autorka prezentuje a pohybuju sa v liberalne zmyslajucom prostredi, kde by meno nikto nijak specificky neriesil, nemala by uz vobec potrebu riesit, co na tie mena hovoria ostatni, uplne neznami ludia z MK…
Škola - ooo mocný Odin, k tabuli prosím 😂 drrb príde všemohúci vládca bojov a dostane 5 😂na učiteľa zašle všetok nebeský hnev😂😂
Práca - dovolali ste sa do firmy XY, pri telefóne Odin. Hrobové ticho na druhej strane telefónu, ze omg/wtf dovolal som sa do Asgardu/Valhaly? 😂😂😂
Pre mňa upla katastrofa nedala by som určite áno jedno.Ale nerozumiem týmto témam šak keď sa vám tie mená pačia tak si ich dajte prečo sa pýtate na názor aj tak tu niekto napíše wau super a ďalší to zhodí zo stola.

Strucne a uprimne:
Tie mena su otrasne
Ked sa vam tak pacia, dajte sa premenovat vy
Pokial ste vy spokojni s menami klasickejsimi,dajte aj dietatu sancu na normalne meno, ono to dieta nemoze za to, ze vy mate vysoko vyhraneny cudny vkus