Nea - meno pre dievčatko
Nedavno som zachytila toto meno a zapacilo sa mi. Kratke, zaujimave a zvucne, avsak velmi netradicne u nas. Poznate niekoho osobne s takym menom? Dali by ste take meno vasej dcere?
To meno sa mi veľmi páči. Rovnako sa mi páči aj meno Una. A tiež ešte Erin a Nora 😁
@pondelok01 tiež dobré. 🙂
Nea? To nie je snad ani meno. Mne toto slovo evokuje predponu ne- nerobim nechcem nemozem nie nie ja nea. Ne ne ne.
Trapne. Keby ma nieco osobne spajalo s povodom toho mena, niekto spomina ze pochadza z Grecka, ze by som mala spomienky na Grecko, ich jazyk, .. ale len tak? To je ako ked si da niekto tetovanie len aby mal nejake.
Ale kazdeho vec, mna by take meno vobec neoslovilo pre svoje dieta.
Nea, Aria, Tali vždy ma fascinuje aké naše celebrity dávajú mena. Kde na tie mena chodia vlastne 😳
Uz vidim ako v buducnosti bude dokomolene s i y, kedze to je rovnake ako lea a andrea..
Tie cudzie mena to je otras..a to mame tolko krasnych slovenskych mien...chudence deti ani meniny nemaju
Dievcenske corona a chlapcenske covid😂😂😂😂
Nea--to je ako nivea
Neo bol hlavná postava Matrixu a bol vyvoleny, takze v tomto smere je to pekne nemo. Len ja neviem, ci by nemali problem ludia s vyslovnostou, lebo to Neo a ja som si pomyslela, ze teda aj Nea sa cita niio/niia... a akym som dopisala, vidim, ze uz to ktosi dal 🙂
Blbe je, ze ta prva hlaska je NE. V Slovenskom jazyku sa zapor zacina obycajne s hlaskou ne. Nebudem, nechcem, nejdem, nechcem, nepotrebujem ... pride mi, ze ne sa u nas poji s negativnou emociou. Nea je pekne meno ale nie do slovanskych krajin.
Ak sa ti to meno paci, tak ho daj. Nikoho nemá čo zaujímať ako pomenujes svoje dieťa. Aj keby sa volala Hildegarda, je to len tvoja osobná vec. Tiež sa ta nikto nechodí pýtať na súhlas, ci môže tak alebo onak pomenovať svoje dieta🙂
@janamoto78 Una - kuna. Deti v skole vedia byt krute :(
@evka258 deti sa budú vysmievať aj z mena Eva, výzoru, správania, zvykov iných alebo trebárs z oblečenia, či z desiaty..
@janamoto78 tak z mena Eva sa mi nikto v zivote nevysmieval.
@evka258 eva pleva. Nech sa páči
@ariannazara Tali je dobry zahul 😁 Nea by celkom uslo, ale tym NE mi to pripomina bratislavske "ne" 😄 fakt radsej Lea
@maisynka Lea a Ella sa mne páčia 🍒
Kľudne Nea aj Neo 🤎 no čítala by som nie slovensky, teda Niia a Niio 🙂 avšak ak by sa mala volať Halušková alebo Jánošík tak by som takú kombináciu nevolila 😄
Pekne meno

@librarian ja to vzdy precitam letmym pohladom ako “nivea”