icon

Neobvyklé mená

kinderis
15. jún 2020

Ahojte.
Veľmi sa mi páčia zvlášne mená.
Simeon, Roderik, Markus alebo Saskia. Poznáte ešte niečo pekné a zvlášne? 🙂🙂🙂 Nech si môžme vybrať to najkrajšie aj pre dievčatka aj chlapcov 😊

queen_el
15. jún 2020

Je velmi otázne, komu čo je neobvykle, mne sa páčia niektoré mená, ktoré sú menej časté, skôr chlapčenské napr. Frederik, Benedikt, Augustín, Gregor, z dievčenských je pekná vyssie spomenutá Zita, Margaréta. Ale tieto mená sú v kalendári a nemyslím si, že by boli extra výnimočné, len je ich málo. Také tie mená z kalendära ako Pankrác, Servác a podobne, čo sú naozaj neobvykle, sa mi nepáčia. A tie mená čo spomínaš mi neprídu neobvyklé, až na Roderika, čo mi príde skôr také...no radšej nebudem komentovať. Ale je to ten štýl čo je teraz v móde, Matias Tobias a podobne, mne sa ten štýl vyslovene nepáči. Rodičia si možno myslia že sú výnimoční, no v skutočnosti sa tak pomaly kazdý druhý volá.

normab
15. jún 2020

Ja mam 33 a meno Nina..mna sa furt pytali decka, ze od akeho mena je to skratka 🤣 jeden chalan, ze ci od Lenina 🤣🤣 doteraz sa na tom smejem, a to som mala vtedy asi 10.. ak budem mat dcerku tak bude Zoja ❤

karolinakr
15. jún 2020

@queen_el mňa by zaujimalo, kto spustil vlnu Tobias.Matias som videla v Alžbetinom dvore.Sofiu dodnes neviem, 20r.som ju nepočula potom každý.A Nela Pociskova ma zasluhu, že Nela je 6.najdavanejšie meno + Nina z Burliveho vína.Ostatné netušim kde sa vzali
Mne sa pačia aj take šialenosti ako Virginia, Vanesa, Simon je super
Ked si pomyslim, že mama chcela dať sestre meno Hortenzia 😄😄

dajana1983
15. jún 2020

@kristinaa300 tiež som za slovenské mená,už je to ale žiaľ také pomiešane že až...prvé si poznal Slováka podľa mena,teraz....🧐

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
queen_el
15. jún 2020

@karolinakr Ja si myslim ze to tak všeobecne začali dávať tie mená končiace na -as, ale ozaj neviem prečo. A zase všeobecne tie “exoticko” znejúce mená, mne je iba smiešne keď potom nevedia, že napr. Elizabeth je Alžbeta, Sofia je Žofia, atď.

karolinakr
15. jún 2020

Ja som nevedela, že existuje meno Vieroslav, až kym som ho nestretla

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
normab
15. jún 2020

@karolinakr 🙃 mne sa tiez nezda nezvycajne, len tak okolie reagovalo, ze z kade to mam.. prvy krat som videla to meno v knizke Zoja od Danielle Steel , kt som citala v puberte 🤣

canerko
15. jún 2020

Svagrina ma dievcata Stefani a Leilani.Stefani vsetci volaju Pepi,Pepa a Leilani Leni,Lenka.Stefani je obdobne a Leilani je v preklade kvet z Havaii

alchemilkazltozelena
15. jún 2020

@rene2 preco zvlastne? Aj mne sa paci, keby som mala dvoch synov, druhy by bol Rene.. krasne meno ❤

canerko
15. jún 2020

A este co sa mne nepacia menasvokra mojej sestri sa vola Jaga a nasa babka Bara.A sestrina svagrina dala dcere meno Ruža.

vlucifuk
15. jún 2020

@kinderis Náš syn je Wit, voláme ho Witek alebo Wiťo.Manžel je Poliak,tak sme si tento úlet mohli dovoliť, navyše dobre ladí s priezviskom.To meno mu totálne sedí. Páči sa mi však aj naša verzia - Vít, ktorý má dnes meniny.😉

sunny8
15. jún 2020

Zayn

lacibo
15. jún 2020

@kinderis niekedy aj taká "obyčajná" Eva môže byť originálna, zaručene bude v každom detskom kolektíve až do VŠ jediná... podľa mňa lepšie, ako byť v triede medzi 5 Ellinkami alebo Sofinkami..závisí od uhlu pohľadu😉

sandrika1986
15. jún 2020

Mne sa pacia mena ako napr.: Nicol, Vivien, Sandra, Sarah, Carmen, Scarlett, Elissa, Leyla, Samantha, Yasmine, Bianca, Ruby, Meriam, Melissa, Livia, Klaudia, Natalia, Renata, Laura, Karin, Liana, Lilien, Lea, Francesca, Vanessa, Diana, Thalia, Izabela, Marika, Nela, Timea, Melania, Adriana, Dominika, Karolina, Chiara, Simona, Denisa, Linda, Zara, Inna, Nina.

Patrik, Marco, Marek, Nicolas, Alex, Robert, Tomas, Lucas, Lukas, Liam, Saber, Samer, Samir, Adrian, Luis, Noel, Sebastian, Daniel, Adam 🙂

eriksonka1234
15. jún 2020

@kinderis mozno v dnešnej dobe už nie je neobvyklé, ale keď som ho dávala ja synovi, rozhodne bolo - Damián. Stále sa mi páči a veľmi sa mu to meno hodí 🤗

jana_eyre_2
15. jún 2020

@lacibo veru, keď som bola dieťa ja mali sme 5 eviciek a 6 zuziek, dnes je 5 elliniek a 6 sofiniek.. móda v menách bola vždy len kedysi sa nad tým ľudia nemali kde pozastavovat, ako dnes na nete možno teda len na pieskovisku 😂

yanni
15. jún 2020

@canerko Moja mama sa vola Ruzena a volaju pekne Ruzka alebo Ruza.

karpina
15. jún 2020

Ked vidím meno Roderik, ma napadol úsmevný zážitok z jazera na Záhorí Mamička z brehu vykrikovala na synka " Roderiku dzi z tej vody ven,, máš konc pysky modré"!!! 😀 😝

yanni
15. jún 2020

Inak nijake meno nie je nezvycajne. Kazde meno je niekde a pre niekoho "normalne", pre niekoho nie. Casto to tu citam, ze zijes tam a tam, tak daj meno "krajiny", daj meno aby sa hodilo k priezvisku atd. So su take hluposti. Ludia migruji, vydávaju sa, zenia, menia priezviska, su zmiesane manzelstva.... My zijeme v extremnej multikulti spolocnosti a tu nik mena neriesi, lebo je to normalne. my mame 5 deti a kazde ma uplne normalne nie tuctove a ani "in" meno. Ale ludia musia vzdy nieco riesit, aj ked nie je co riesit. Pri Carl riesili uz v nemocnici. "Nooooo, to bude široko daleko jediný. Bude vycnievat z radu"...a podobne dristy. Mame Carl, Conrad, Claus (muz je tiez na "C") a baby Antonia a Aurelia.

bmuller
15. jún 2020

Mne sa napríklad páči meno Nadežda 😉 Základný tvar je divný 😀 ale po rusky to znamená nádej, a tiež to má perfektnú využiteľnosť v bežnom živote - Naďka, Naďa... sedí malej, pubertáčke aj dospelej...

supucka
15. jún 2020

@renatka1985 Markus nie je Marek... Marek je Mark, Marc... Markus je Markus... V skratke Max... Ale to môže byť aj Maximilián...

sylvia217
15. jún 2020

@karolinakr jasné, ja som stále chcela Sylva.. zijeme v zahraniči, tak sme mu zmenili písmenko.. ale tiež som sa napocuvala na to meno..
Druhý má na konci i, j som nechcela aby nebol timotejdz a timothy som tiež nechcela..
Ale jedna mamka tu na koníku má tiež Silvestra, asi o rok mladší od môjho, tiež ma to milo prekvapilo..

phiby83
15. jún 2020

@rene2 môj drobec je Rene ;)

queen_el
15. jún 2020

@supucka ale je to Marek. Marcus je pôvodná latinská verzia mena.

basska_b
15. jún 2020

Ja som počula rozhovor mamičky vysoko tehotnej, ktorej sa kamarátka pýtala, že "Nathanael - ako ho budeme volať skrátene? Nat?" 😁

Mne sa veľmi páči meno Lina, no nechcela som ho dať práve preto, aby sa nemusela 3x predstavovať, diktovať, že ako sa to jej meno píše a pod... asi by sa mi nepoďakovala. Tak som hľadala alternatívy v menách, ktoré končia na -lina. Ak by som žila natrvalo v zahraničí, je to ine. Mala som frajera z Litvy, keby nám to vydržalo, tam je to úplne bežné meno odvodené od slova ľan = linas. Dokonca existuje aj chlapčenske meno Linas.

basska_b
15. jún 2020

@karpina Ja som si zasa spomenula, ako tu niekto na koni písal, že na ihrisku oslovili chlapčeka ako sa volás a on nevedel svoje meno ani povedať... hovoril že Rob... a mamička asi Robert? A ozval sa jeho otecko: nie, no je Ruben!

basska_b
15. jún 2020

@lacibo Veru, ja rozmýšľam nad Evou. No budú si ju pliesť s Ellou 😀

sylvia217
15. jún 2020

@basska_b sestra mala frajera Linasa z Litvy..
Ale tiež bol zo začiatku Lajnas.. 🤷🤷
Každé meno v inej krajine dokážu skomolit..