Neobvyklé mená
Ahojte.
Veľmi sa mi páčia zvlášne mená.
Simeon, Roderik, Markus alebo Saskia. Poznáte ešte niečo pekné a zvlášne? 🙂🙂🙂 Nech si môžme vybrať to najkrajšie aj pre dievčatka aj chlapcov 😊
Ja mam 33 a meno Nina..mna sa furt pytali decka, ze od akeho mena je to skratka 🤣 jeden chalan, ze ci od Lenina 🤣🤣 doteraz sa na tom smejem, a to som mala vtedy asi 10.. ak budem mat dcerku tak bude Zoja ❤
@queen_el mňa by zaujimalo, kto spustil vlnu Tobias.Matias som videla v Alžbetinom dvore.Sofiu dodnes neviem, 20r.som ju nepočula potom každý.A Nela Pociskova ma zasluhu, že Nela je 6.najdavanejšie meno + Nina z Burliveho vína.Ostatné netušim kde sa vzali
Mne sa pačia aj take šialenosti ako Virginia, Vanesa, Simon je super
Ked si pomyslim, že mama chcela dať sestre meno Hortenzia 😄😄
@kristinaa300 tiež som za slovenské mená,už je to ale žiaľ také pomiešane že až...prvé si poznal Slováka podľa mena,teraz....🧐
@karolinakr Ja si myslim ze to tak všeobecne začali dávať tie mená končiace na -as, ale ozaj neviem prečo. A zase všeobecne tie “exoticko” znejúce mená, mne je iba smiešne keď potom nevedia, že napr. Elizabeth je Alžbeta, Sofia je Žofia, atď.
Ja som nevedela, že existuje meno Vieroslav, až kym som ho nestretla
@karolinakr 🙃 mne sa tiez nezda nezvycajne, len tak okolie reagovalo, ze z kade to mam.. prvy krat som videla to meno v knizke Zoja od Danielle Steel , kt som citala v puberte 🤣
Svagrina ma dievcata Stefani a Leilani.Stefani vsetci volaju Pepi,Pepa a Leilani Leni,Lenka.Stefani je obdobne a Leilani je v preklade kvet z Havaii
@rene2 preco zvlastne? Aj mne sa paci, keby som mala dvoch synov, druhy by bol Rene.. krasne meno ❤
A este co sa mne nepacia menasvokra mojej sestri sa vola Jaga a nasa babka Bara.A sestrina svagrina dala dcere meno Ruža.
Zayn
Mne sa pacia mena ako napr.: Nicol, Vivien, Sandra, Sarah, Carmen, Scarlett, Elissa, Leyla, Samantha, Yasmine, Bianca, Ruby, Meriam, Melissa, Livia, Klaudia, Natalia, Renata, Laura, Karin, Liana, Lilien, Lea, Francesca, Vanessa, Diana, Thalia, Izabela, Marika, Nela, Timea, Melania, Adriana, Dominika, Karolina, Chiara, Simona, Denisa, Linda, Zara, Inna, Nina.
Patrik, Marco, Marek, Nicolas, Alex, Robert, Tomas, Lucas, Lukas, Liam, Saber, Samer, Samir, Adrian, Luis, Noel, Sebastian, Daniel, Adam 🙂
@kinderis mozno v dnešnej dobe už nie je neobvyklé, ale keď som ho dávala ja synovi, rozhodne bolo - Damián. Stále sa mi páči a veľmi sa mu to meno hodí 🤗
@lacibo veru, keď som bola dieťa ja mali sme 5 eviciek a 6 zuziek, dnes je 5 elliniek a 6 sofiniek.. móda v menách bola vždy len kedysi sa nad tým ľudia nemali kde pozastavovat, ako dnes na nete možno teda len na pieskovisku 😂
Ked vidím meno Roderik, ma napadol úsmevný zážitok z jazera na Záhorí Mamička z brehu vykrikovala na synka " Roderiku dzi z tej vody ven,, máš konc pysky modré"!!! 😀 😝
Inak nijake meno nie je nezvycajne. Kazde meno je niekde a pre niekoho "normalne", pre niekoho nie. Casto to tu citam, ze zijes tam a tam, tak daj meno "krajiny", daj meno aby sa hodilo k priezvisku atd. So su take hluposti. Ludia migruji, vydávaju sa, zenia, menia priezviska, su zmiesane manzelstva.... My zijeme v extremnej multikulti spolocnosti a tu nik mena neriesi, lebo je to normalne. my mame 5 deti a kazde ma uplne normalne nie tuctove a ani "in" meno. Ale ludia musia vzdy nieco riesit, aj ked nie je co riesit. Pri Carl riesili uz v nemocnici. "Nooooo, to bude široko daleko jediný. Bude vycnievat z radu"...a podobne dristy. Mame Carl, Conrad, Claus (muz je tiez na "C") a baby Antonia a Aurelia.
Mne sa napríklad páči meno Nadežda 😉 Základný tvar je divný 😀 ale po rusky to znamená nádej, a tiež to má perfektnú využiteľnosť v bežnom živote - Naďka, Naďa... sedí malej, pubertáčke aj dospelej...
@renatka1985 Markus nie je Marek... Marek je Mark, Marc... Markus je Markus... V skratke Max... Ale to môže byť aj Maximilián...
@karolinakr jasné, ja som stále chcela Sylva.. zijeme v zahraniči, tak sme mu zmenili písmenko.. ale tiež som sa napocuvala na to meno..
Druhý má na konci i, j som nechcela aby nebol timotejdz a timothy som tiež nechcela..
Ale jedna mamka tu na koníku má tiež Silvestra, asi o rok mladší od môjho, tiež ma to milo prekvapilo..
Ja som počula rozhovor mamičky vysoko tehotnej, ktorej sa kamarátka pýtala, že "Nathanael - ako ho budeme volať skrátene? Nat?" 😁
Mne sa veľmi páči meno Lina, no nechcela som ho dať práve preto, aby sa nemusela 3x predstavovať, diktovať, že ako sa to jej meno píše a pod... asi by sa mi nepoďakovala. Tak som hľadala alternatívy v menách, ktoré končia na -lina. Ak by som žila natrvalo v zahraničí, je to ine. Mala som frajera z Litvy, keby nám to vydržalo, tam je to úplne bežné meno odvodené od slova ľan = linas. Dokonca existuje aj chlapčenske meno Linas.

Je velmi otázne, komu čo je neobvykle, mne sa páčia niektoré mená, ktoré sú menej časté, skôr chlapčenské napr. Frederik, Benedikt, Augustín, Gregor, z dievčenských je pekná vyssie spomenutá Zita, Margaréta. Ale tieto mená sú v kalendári a nemyslím si, že by boli extra výnimočné, len je ich málo. Také tie mená z kalendära ako Pankrác, Servác a podobne, čo sú naozaj neobvykle, sa mi nepáčia. A tie mená čo spomínaš mi neprídu neobvyklé, až na Roderika, čo mi príde skôr také...no radšej nebudem komentovať. Ale je to ten štýl čo je teraz v móde, Matias Tobias a podobne, mne sa ten štýl vyslovene nepáči. Rodičia si možno myslia že sú výnimoční, no v skutočnosti sa tak pomaly kazdý druhý volá.