icon

Netradičná Mirabela alebo tradičná Melánia

23. apr 2025

Nevieme sa rozhodnúť medzi dvomi menami pre dievčatko. Netradičné sme si vybrali Mirabelu, ktorá sa nachádza aj v rozšírenom kalendári. Volali by sme ju Mirabelka alebo Bela. Nepáči sa mi však prezývka Mira a Mirka, pretože mi to evokuje Miroslavu, ktorú by som nedala. Ako tradičné meno sme si vybrali Melániu. Páči sa mi význam mena. Volali by sme ju Melany, Mel, Meli, Melanka. Obe mená sa hodia k priezvisku. Ktoré sa vám pozdáva viac?

Strana
z2
maribell
23. apr 2025

Mirabela je ovocie.
Mňa napríklad celú strednú školu volali Maribell, a tak by som sa chcela kľudne volať 😁. Skrátene ma volali Mari (nie Mery).

7lenka11
23. apr 2025

Určite Melania.. ja som mala v zálohe aj meno Melisa 🙂

veselo_neveselo
23. apr 2025

Ja by som v zivote nedala meno Melania, kvoli tej zene co je po boku toho hrozneho oranzoveho.
Nepomozem si, to meno je fakt hrozne. Mirabelka je omnoho krajsia podla mna.

terezkaarthuramax
23. apr 2025
@veselo_neveselo

Ja by som v zivote nedala meno Melania, kvoli tej zene co je po boku toho hrozneho oranzoveho.
Nepomozem si, to meno je fakt hrozne. Mirabelka je omnoho krajsia podla mna.

@veselo_neveselo kto je hrozny oranzovy?

vroni
23. apr 2025
@terezkaarthuramax

@veselo_neveselo kto je hrozny oranzovy?

sweetdreams1
23. apr 2025

Ja som vôbec nevedela , že Mirabela je slivka, ešte že je ten MK🙂 obe mená sú pekne. Ale veď keď sa ti páči Bela, tak dajte len Bela.

vroni
23. apr 2025

Toto sú Mirabelky

kristiii
23. apr 2025
@muchotrafka298

@belllinka nie je dolezite kolko percent to vie. Ale deti su a vzdy boli zakerne.

@muchotrafka298 nie nie, zákerní sú rodičia, ktorí k týmto asociaciam svoje deti vedú. Deti si vymyslia prezývky a kdečo (nie len podľa mena), ale taký impulz zosmiešňovať meno, lebo niečo znamená, je zastaralé či naopak príliš moderné, k tomu ich vedú rodičia.
Mne sa oveľa viac páči Melánia alebo Melanie.

talia16
23. apr 2025
@shee11

Neviem, ale pri mene Melania si vždy spomeniem na melanóm, sorry.

@shee11 Ja zase na Melanchóliu 😂 ale inak sa mi meno Melánia páci sama som nad ním rozmýšlala

karolinakr_ba
24. apr 2025
@muchotrafka298

Mirabela je druh slivky. Urcite by som nenazvala dieta po odrode slivky. Ale je to primarne vasa vec ako rodicov, ako sa bude volat vase dieta. A ze sa jej budu posmievat deti, ze sa vola ako slivka je len maly detail.

@muchotrafka298 deti sa posmievaju, lebo to maju od rodicov.. mali by sa hlavne rodicia nad sebou zamysliet..

terezkaarthuramax
24. apr 2025
@karolinakr_ba

@muchotrafka298 deti sa posmievaju, lebo to maju od rodicov.. mali by sa hlavne rodicia nad sebou zamysliet..

@karolinakr_ba moja reč

lienka.7
24. apr 2025

@autorka daj Amarela👌

muchotrafka298
24. apr 2025
@kristiii

@muchotrafka298 nie nie, zákerní sú rodičia, ktorí k týmto asociaciam svoje deti vedú. Deti si vymyslia prezývky a kdečo (nie len podľa mena), ale taký impulz zosmiešňovať meno, lebo niečo znamená, je zastaralé či naopak príliš moderné, k tomu ich vedú rodičia.
Mne sa oveľa viac páči Melánia alebo Melanie.

@kristiii ja mam klasicke, nicim vynimocne meno, ake maju na Slovensku tisice zien. Napriek tomu som mala v detstve fakt nie pekne prezyvky od inych deti. Na zaklade mojej skusenosti by som pre dieta nevolila ziadne netradicne alebo vystredne meno. A uz vobec nie v style, ze je to Melania ale musite ju volat Melany alebo sice sa dieta vola Isabella, ale tuto prosim oslovovat ako Bella.

mia781312
24. apr 2025

Mirabela to ako morská panna alebo vila, to asi nie Melánia, Mel, isto lepšie

babushkaem
24. apr 2025
@terezkaarthuramax

@babushkaem prosim kde? U nas neviem o ziadnom mieste.

@terezkaarthuramax bývam na dedine pri Ba

janetinka27
24. apr 2025

Bude to mirka a celkovo mirabelka by bol pre dieta tazky udel

karolinakr
27. apr 2025

4 slabiky je dosť, počítaj s prezyvkou a skratkou

basska_b
27. apr 2025

Melánia ale znamená čierna. Mňa to odradilo - dali sme radšej Amélia a voláme ju Meli 😃 Mirabel znamena vynikajúca.

kitycat
28. apr 2025

Ja naozaj nechapem, preco sa o mene rozhodujes na zaklade prezyvok, ktorymi ju budes volat... to v zahranici nie je, tam sa len skracuje 🙂

Ja som za Mirabelu

karolinakr
28. apr 2025

lenže hocijake meno sa da priradiť k hocičomu, mne sa dlho pačilo Ariel, Margot a Linu maš tyčinku, Tatiana bonboniera, mirabela som nevedela, že su slivky, jedine, čo ma odradza, že je dlhé a na 100% ju budu volať prezyvkou alebo Anabela

anonym_fb3cfd
17. aug 2025

Mirabela

Strana
z2