icon

Netradičné mená pre deti - inšpirácia

frerik
15. jún 2018

Ako tu v poslednej dobe sledujem, stale viac rodicov sa snazi najst originalne a netradicne meno pre svoje dietatko. Zijem v Spanielsku a chcem sa s vami podelit o mena ktore su tu bezne pouzivane ale u nas by boli originálne.

Dievcatko: Alba, Carmen, Carla, Clara, Malena, Salome, Luna, Mar, Amaya, Ainoa, Aurora, Amparo, Almudena, Nora, Lola, Dafne, Gloria, Gema

Chlapec: Diego, Gonzalo, Carlos, Darío, Dimas, Noel, Pablo, Hector, Manuel, Ismael, Pelayo, Álvaro, Ruben

najinka
16. jún 2018

@zonjushe mne slo o to, ze louis sa cita ako lui, bez toho s na konci, ale na sk to zrejme vie len malo ludi..

meandbaby
16. jún 2018

@henikav tak na matrike by mali zapisat len take meno, kt existuje a Sarach neexist tak ju nemali zapisat.

meandbaby
16. jún 2018

Ludia vymyslaju blbosti a nemyslia na deti, chudata s takymi divotvornymi menami budu zit cely zivot len, aby sa rodicia predviedli.

zonjushe
16. jún 2018

@najinka to som ani ja nevedela 🙂..o dovod viac nechat iba Luis (taky tvar maju v Spanielsku ci Nemecku,Louis je z francuzstiny co som sa docitala)

annamari4
16. jún 2018

@meandbaby lebo už len tie slovenské sú bohovske 😁 radosť s nimi žiť 😁

nikaella
16. jún 2018

@annamari4 joo servac bpnifac s mikulasom na cele 😅

annamari4
16. jún 2018

@blairgossip to je pravda, že treba to zladiť.

annamari4
16. jún 2018

@nikaella kazimir ,Drahomira, Vojtech 🤦 a 75% kalendáru.

veronika9797
16. jún 2018

Nie som fanusik cudzich mien, ale skutocne ten nas slovensky je otrasny....ked si ho prelistujem tak zo 70% ani nepoznam ludi s takymi menami...podla mna biblicke mena a mena z ludovych piesni su najkrajsie...dcera je Hana..a viete ake je to krasne ked jej pustim uspavanky a tam sa spieva Spi, Hanicko, spi ❤ druhe budeme vyberat az ked budem vediet pohlavie, teraz si nas tym hlavu nebudem lamat

mariannka123
16. jún 2018

@ukulela Komplikácia to nieje žiadna 🙂

domculik
16. jún 2018

@nikaella
@annamari4 tak zasa ale baby ja poznam jedineho cloveka s menom z tych ktore ste spomenuli... take ludia ani nedavaju uz podla mna 🙂. prave preto sa uchyluju k tym zahrnicnym radsej. ale dovolim si tvrdit ze aspon 10% nasho kalendara su aj pekne mena 🙂. inak akurat som niekde videla meno Mojmir... dat by som ho dietatu asi nedala ale vobec mi to neznie tak zle 🙂

annamari4
16. jún 2018

@domculik mne sa voľakedy ľúbilo že Severin🤷😁

domculik
16. jún 2018

@blairgossip mam podobny nazor... ludia sa chcu velmi odlisit, byt originalni... ale strasne blbo to znie... Chiara Haluskova... nechcem sa nikoho dotknut ale fakt niektori ludia cim mensie iq tym viac "ocivyvalujuce" meno pre dieta... a este najlepsie ak je to Chiara Zoe Melissa Haluskova... 🙂 a ked ides po nakupnom centre tak naschval vykrikuju na 2-mesacne babatko a oslovuju ho menom, len aby ho kazdy poriadne pocul, aki su oni originalni 🙂

domculik
16. jún 2018

@annamari4 hej ono ked si tak druhy raz precitas tie mena v kalendari a zamyslis sa tak viacere su pekne, len nie sme na ne zvyknuti ... potom je to uz len otazkou mody ze angelina jolie niekde "vyhrabala" maddox tak aj ja dam maddox hoci som mohla vyhrabat ja a dat severin :D

alica2011
16. jún 2018

Spanielsky Jesus je topka 🙂

mijunik
16. jún 2018

Ja som poznala dievčatko Ráchel a mala čisto slovenské priezvisko ešte začínajúce na "L" . Čudná kombinácia. A volali ju Raška. Zahraničné mená sú pekné, ale ja som tu u nás za tie slovenské. Poznala som aj Mojmíra, sestrin spolužiak, volali ho Mojo. Sestru mal vraj Marínu. Aj Milicu som poznala, volali ju Miluška.

najinka
16. jún 2018

@mijunik Raška? 🤦🏻‍♀️

cecilia68
16. jún 2018

@najinka Čudné, však? Nemalo by sa to čítať "Rejčl" ?

lelicav
16. jún 2018

Poznám chlapčeka a volá sa Svätopluk Kráľovský.Volaju ho Svetko.😀

mijunik
16. jún 2018

@najinka presne tak... Raška... 😐😄
@cecilia68 možno by sa to malo naozaj čítať Rejčl, neviem ale, či Ráchel nie je hebréjske meno (ak nie, prosím o prepáčenie) a potom sa to možno číta "Ráchel" . Určite však "Raška" znie zvláštne. 😁😁

najinka
16. jún 2018

@mijunik zahranicne je 'rejčl', ale po slovensky ráchel, normalne. Ano, je to hebrejske meno. No raška ma zabilo 😂

najinka
16. jún 2018

@lelicav to je pekne meno 😊

cecilia68
16. jún 2018

@annamari4 Určite lepšie, ako tie hlúposti, dovlečené spoza oceánu :( Čím sprostejšie americké meno, tým sprostejšia matka....hlavne, ak "šikovne" pasuje ku priezvisku, napríklad Kohút...Haluška....Cap...Bedňa....Dušička....Holub a podobné 😝

zonjushe
16. jún 2018

Este dodam,ze u mna je problem vybrat z kalendara chlapcenske meno,pretoze 70% je nepouzitelnych a zvysnych 30 dava kazdy a tym padom sa mi sprotivili tie mena..keby som mala same dievcata,vsetky by mali meno zo slovenskeho kalendara..ale chlapcenskym slovenskym ja neviem prist na chut..

najinka
16. jún 2018

@zonjushe ja som tiez mala taky problem, ale pacili sa mi frederik, gregor, šimon, teodor, albert..ono niektore su na prvy pohlad nepouzitelne, ale ked sa zamyslis nad nimi, tak su fakt krasne..tie bezne ako jan, peter, jakub, atd.som hned musela vylucit kvoli tomu, ze vacsina z nich je uz v rodine..

domculik
16. jún 2018

@zonjushe
@najinka tak ake ste nakoniec vymysleli, dievcata ? ja tiez cakam chlapceka a meno je stale otazka :D

najinka
16. jún 2018

@domculik jooj, no bol by Šimonko, ale nakoniec to bude dievcatko 😀

domculik
16. jún 2018

@najinka 😃 aha ! No ja by som prave mala mensi problem asi vybrat dievcenske meno... vsetky chlapcenske, ktore sa mi pacia, bud v blizkom okoli/rodine uz su, alebo sa mi to meno spodobni na cloveka ktoreho nemusim takze uff... 11 dni do TP a ja som stale na vahach ... 🙂

jutka1509
16. jún 2018

My máme doma JASMIN <3

najinka
16. jún 2018

@domculik no presne, tych dievcenskych mam aj ja kopec, co sa mi pacia..tak drzim palce, urcite vyberiete nieco pekne 😊