Netradičné mená pre deti - inšpirácia
Ako tu v poslednej dobe sledujem, stale viac rodicov sa snazi najst originalne a netradicne meno pre svoje dietatko. Zijem v Spanielsku a chcem sa s vami podelit o mena ktore su tu bezne pouzivane ale u nas by boli originálne.
Dievcatko: Alba, Carmen, Carla, Clara, Malena, Salome, Luna, Mar, Amaya, Ainoa, Aurora, Amparo, Almudena, Nora, Lola, Dafne, Gloria, Gema
Chlapec: Diego, Gonzalo, Carlos, Darío, Dimas, Noel, Pablo, Hector, Manuel, Ismael, Pelayo, Álvaro, Ruben
Nakolko my mame typicke slovenske priezvisko tak chlapcov mam Pavol a Šimon...oni sa dufam vydávať nebudu a tym padom im priezviská ostanu 😃 ale na dievcatach som sa vybúrila nakolko ani nezijeme na SK takze tam je vysoka sanca, ze im SK priezviska dlho neostanu...no napriek tomu som mena vzdy vyberala tak aby mali pre mna hlbsi vyznam a nie len tak, ze sa mi pacia. Dievčatá mám Salome, Erin, Ruthie a vsetkych 5 deti ma svoje meno z nejakeho dovodu. Mne by nestacilo dat meno len preto, ze sa mi páči. A co sa tyka okolia...to mi bolo vzdy srdečne jedno co si myslia.
Mne sa pacia ceske mená Aleš Leoš Radim David( bez dlžna)
Mne sa pacia tieto,asi nie velmi netradicne,dievcenske : Agata,Alzbetka,Dominika,Hana,Kristinka,lenka,Livia,Nina,Terezia..chlapcenske : David,Dominik,Matus,Kristian,Matej,Jakub,Adam,Daniel,Tomas,Martin,Mario,Marek 🙂 Zahranicne si viem predstavit tiez iba v pripade,ze je priezvisko zahranicne,nie typicke slovenske,inak mi to tiez pride skor smiesne..
Este k zahranicnym. Velmi sa mi pacilo Abigeil. Abie joj ❤ no veru ked sme vyberali pre dceru som ho ani nezvazovala. Kupili sme macku a ta ho potom schytala 🤣
U nas sa tiez dlho zvazovalo meno pre dievcatko. Chceli sme slovenske ale zas nie take bezne,tak nakoniec mame doma Marínu. Meno sa nam velmi paci,rovnako aj okoliu,takze sme spokojni a siroko daleko nikto take iste meno nema.🙂
@amedeofelisa Marina sa aj mne velmi pacilo 🙂
@domculik No v uzkom vybere bola okrem Marinky aj meno Johanka alebo Hanka,pridu mi vsetky krasne a hlavne ich nepocut na kazdom kroku🙂
baby, mne to pride take silene snazenie sa o zahranicne meno .... Carla, Claudia, Cristina, Camila, preco, ked mame uplne v poho SVK verziu? .. ale este horsie je, ked vidim, ze Dzesika (ano, pis, ako pocujes), aj Sindy ma zaskocila ...
@blairgossip co máš s tou Čadcou furt? 😂
My máme staršieho Romana, ale tiež v dnešnej dobe nezvyčajné, aspoň u nás je veľmi málo detí s týmto menom. A druhému sme dali Bruno, lepšie sme ani vymyslieť nemohli.
@ukulela nie... "Džesika" v rodnom liste ? 😃 odpadnem... i ked podla mna mnoho mien tak prebratych bolo ... taka Žofia tiez vznikla zo Sofia, lenze Žofiou na rozdiel od Sofie nikto uz dnes svoje dieta nepomenuje, hoci je to vlastne to iste 🙂. Takze mozno o 10 rokov budeme mat v kalendari aj Džesiku... to by bolo prve meno na Dž 😃 :D :D
@amedeofelisa Nádherné meno 🙂 Ak sa môžem spýtať, ako ju doma voláte?
Moja stará mama mala kolegu menom Kazimír Kvietok. 🙂 Bol to skvelý lekár. Vždy si na neho spomeniem, keď niekto v okolí premýšľa nad netradičným chlapčenským menom. 🙂 Mne osobne sa z netradičných chlapčenských mien páči Miloslav, alebo Radovan. Z dievčenských mien je teraz veľmi na vzostupe Marína, napríklad, naposledy u nás napríklad krstili Charlotte Marínu. Poznám aj Julianu, Salome, Saskiu, Eurydiku, Silvera či Simeona.
@domculik kukni excel zoznam na konci strany - v 2013 sa narodilo 5 Dzesik 1 Dzenet 🙂 tak jasne, ze asi do osady :( ale fakt sa cudujem, ze to zapisali na matrike ... https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=najc...
mrzi ma, ze ministerstvo nema taky zoznam aj pre ine roky, aspon ja som ich nenasla ... akurat napisu rebricek prvych 10 mien.
@viktorko4 krasa..😁 este si pamatam obdobie, ked cigani davali mena podla telenoviel, boli aj Chose Armandovia aj Esmeraldy vtedy na vychode..a top bolo v mesacniku mestskom pri narodenych detoch meno Skraleta Holubova (pozor- nie Skarleta ale Skraleta 😭) takze..moj nazor- vsetky tieto mena na sk zneju strasne..a este o to viac, ked sa pisu podla- pis ako pocujes..fakt chudak deti
Tak my mame Timona, dnes uz to meno pocut castejsie, no pred 10 timi rokmi bol siroko daleko jediny.Dievcatko by bolo Hanna alebo Lujza, nie je to uplna exotika, ale ani uplne caste..Este sa mi paci Lota,Zina a Johanes ale to by mi u manzela nepreslo 🙂)
Môj 10 rocny syn má spolužiaka Mojmira a je to iba o zvyku. Krásne meno a veľmi sa mu hodí. Chalani ho volajú normálne Mojmir a mamka mu v súkromí hovorila/hovorí Mojko💚
@skumavka toho nášho známeho, Kazimíra, tiež tak pekne volali, že Kazko. 🙂 (Pán pred pár rokmi, žiaľ, umrel, ale pamätajú si ho všetci doteraz, aj vďaka tomu menu. )
@ellieellie Dakujem 🙂 Nasu malu doma volame ako kedy raz Marína, inokedy Marínka. Skracovat meno alebo ho inak gabat zatial nikomu nenapadlo. 😀
@amedeofelisa naozaj krásne meno, tiež sa mi páči. 🙂 Kamoška má tiež Marínu, a volajú ju tak, ako vy, okolie to maximálne skracuje na Mari, takže naozaj je to jedno z mien, ktoré sa nedajú "spotvoriť". .)

Napr chlapcenske sa mi lubi Oskar 😅 Ella a Oskar och tolka krasa 😊