Netradičné mená pre deti - inšpirácia
Ako tu v poslednej dobe sledujem, stale viac rodicov sa snazi najst originalne a netradicne meno pre svoje dietatko. Zijem v Spanielsku a chcem sa s vami podelit o mena ktore su tu bezne pouzivane ale u nas by boli originálne.
Dievcatko: Alba, Carmen, Carla, Clara, Malena, Salome, Luna, Mar, Amaya, Ainoa, Aurora, Amparo, Almudena, Nora, Lola, Dafne, Gloria, Gema
Chlapec: Diego, Gonzalo, Carlos, Darío, Dimas, Noel, Pablo, Hector, Manuel, Ismael, Pelayo, Álvaro, Ruben
Ludia vymyslaju blbosti a nemyslia na deti, chudata s takymi divotvornymi menami budu zit cely zivot len, aby sa rodicia predviedli.
@blairgossip to je pravda, že treba to zladiť.
Nie som fanusik cudzich mien, ale skutocne ten nas slovensky je otrasny....ked si ho prelistujem tak zo 70% ani nepoznam ludi s takymi menami...podla mna biblicke mena a mena z ludovych piesni su najkrajsie...dcera je Hana..a viete ake je to krasne ked jej pustim uspavanky a tam sa spieva Spi, Hanicko, spi ❤ druhe budeme vyberat az ked budem vediet pohlavie, teraz si nas tym hlavu nebudem lamat
@ukulela Komplikácia to nieje žiadna 🙂
@nikaella
@annamari4 tak zasa ale baby ja poznam jedineho cloveka s menom z tych ktore ste spomenuli... take ludia ani nedavaju uz podla mna 🙂. prave preto sa uchyluju k tym zahrnicnym radsej. ale dovolim si tvrdit ze aspon 10% nasho kalendara su aj pekne mena 🙂. inak akurat som niekde videla meno Mojmir... dat by som ho dietatu asi nedala ale vobec mi to neznie tak zle 🙂
@blairgossip mam podobny nazor... ludia sa chcu velmi odlisit, byt originalni... ale strasne blbo to znie... Chiara Haluskova... nechcem sa nikoho dotknut ale fakt niektori ludia cim mensie iq tym viac "ocivyvalujuce" meno pre dieta... a este najlepsie ak je to Chiara Zoe Melissa Haluskova... 🙂 a ked ides po nakupnom centre tak naschval vykrikuju na 2-mesacne babatko a oslovuju ho menom, len aby ho kazdy poriadne pocul, aki su oni originalni 🙂
Spanielsky Jesus je topka 🙂
Ja som poznala dievčatko Ráchel a mala čisto slovenské priezvisko ešte začínajúce na "L" . Čudná kombinácia. A volali ju Raška. Zahraničné mená sú pekné, ale ja som tu u nás za tie slovenské. Poznala som aj Mojmíra, sestrin spolužiak, volali ho Mojo. Sestru mal vraj Marínu. Aj Milicu som poznala, volali ju Miluška.
Poznám chlapčeka a volá sa Svätopluk Kráľovský.Volaju ho Svetko.😀
Este dodam,ze u mna je problem vybrat z kalendara chlapcenske meno,pretoze 70% je nepouzitelnych a zvysnych 30 dava kazdy a tym padom sa mi sprotivili tie mena..keby som mala same dievcata,vsetky by mali meno zo slovenskeho kalendara..ale chlapcenskym slovenskym ja neviem prist na chut..
@zonjushe ja som tiez mala taky problem, ale pacili sa mi frederik, gregor, šimon, teodor, albert..ono niektore su na prvy pohlad nepouzitelne, ale ked sa zamyslis nad nimi, tak su fakt krasne..tie bezne ako jan, peter, jakub, atd.som hned musela vylucit kvoli tomu, ze vacsina z nich je uz v rodine..
My máme doma JASMIN <3

@zonjushe mne slo o to, ze louis sa cita ako lui, bez toho s na konci, ale na sk to zrejme vie len malo ludi..