icon

Netradičné mená pre deti - inšpirácia

frerik
15. jún 2018

Ako tu v poslednej dobe sledujem, stale viac rodicov sa snazi najst originalne a netradicne meno pre svoje dietatko. Zijem v Spanielsku a chcem sa s vami podelit o mena ktore su tu bezne pouzivane ale u nas by boli originálne.

Dievcatko: Alba, Carmen, Carla, Clara, Malena, Salome, Luna, Mar, Amaya, Ainoa, Aurora, Amparo, Almudena, Nora, Lola, Dafne, Gloria, Gema

Chlapec: Diego, Gonzalo, Carlos, Darío, Dimas, Noel, Pablo, Hector, Manuel, Ismael, Pelayo, Álvaro, Ruben

sonica
16. jún 2018

ja mam doma Karlu, okolie sa snazilo zo zaciatku potvorit na Karolinu ale uz si zvykli 🙂
podoba s C ma vobec ani nenapadla... 🙂

veronika9797
16. jún 2018

@amedeofelisa aj mne sa velmi paci Johana ale mame doma.Hanku takze neviem ci by to uz nebolo od veci 🤔

amedeofelisa
16. jún 2018

@michellemary Dakujem, som velmi rada ze sa toto meno paci aj inym ludom🙂

veronika9797
16. jún 2018

@amedeofelisa no napr.moja svokra by marinu rychlo skratila na Marču...hanu prve tyzdne volala bud sračka alebo Hanča...no nejedna hadka vznikla pre to ale uz si dala pokoj a dufam ze si uvedomila ze to vobec nebolo pekne...

ukulela
16. jún 2018

@veronika9797 sracka? to koki! keby som to pocula, tak ba som jej hned, ze hanka, pozri na tu staru babu (v lepsom pripade, mozno by som zadrela aj pizdu), co ti hovori! no nie je mila?

najinka
16. jún 2018

@ukulela boze..moja svokra hovori na manzelovho synovca ze maly srac..akoze nemysli to v zlom, ale uz som povedala manzelovi, nech ani len neskusi nase babetko tak volat! Grrrrrrhhhh...

soviatko
16. jún 2018

My máme doma synčeka menom Dimitrij a všetci na nás pozerajú ako na rusofilov. No nik si nedá vysvetliť, že je to meno Gréckeho pôvodu, rozšírené v slovanských krajinách. Ale nám je to jedno. Meno sa nám páčilo a náš Dimko je originál ;)

amedeofelisa
16. jún 2018

@veronika9797 No asi by som skusila skor inaksie meno,nakolko tieto dva su podobne. Ale zas v slovenskom kalendari sa najde vela krasnych a nie tak casto pouzivanych mien. Velmi pekne su podla mojho nazoru aj mena Lenka,Emilia (Miluška),tieto sa ani nedaju skaredo povedat🙂 Ale aj uplna klasika Anička,Zuzanka su krasne a aj malo pouzivane.

veronika9797
16. jún 2018

@ukulela
@najinka noooo presne to tak bolo.myslene akoze zasraná a tak...a pri hadke mi vykrikovala ze tak dakedy davno ludia oslovovali deti...no ale normalny clovek si s prepacenim pri slove sracka vybavi kopi ho*ien a preco by tak.mala oslovovat moje dieta?? A hanča-pride mi to ako nejaka dedinska hlupaňa...akoze zijeme na dedine ale toto ňe!!! Cele zle!!!

amedeofelisa
16. jún 2018

@veronika9797 Fu tak to by som svojej svokre nedovolila a ak by na to prislo tak by svoju vnucku videla len na udalostiach typu narodeniny,meniny a koniec.

veronika9797
16. jún 2018

@amedeofelisa mne sa paci Helena ale manzel nechce....a zuzana 😂😂 ked ide moja mama vari lepsie a hodnoti kucharka, svokra hned skontatuje ze žuža (zuzana)... fakt musim take vybrat aby mi ho nik nezhovadil...triednej na ZS sa pacilo Alzbeta a ked sa jej raz niekto opytal ze Erža? No tak jej to.meno sprotivilo a ma veroniku a bianku 😂

veronika9797
16. jún 2018

@amedeofelisa no byvame spolu tak asi tazko 😠😠🙈

najinka
16. jún 2018

@soviatko slovenska verzia Dimitria je Demeter, toho mame aj v kalendari. Grecky znie skor Dimitri, bez j, s tym to naozaj znie rusky. Ale Dimko je velmi pekne 😊

amedeofelisa
16. jún 2018

@veronika9797 No ono je dost zle ked niekto ma potrebu zhovadit akekolvek meno,nech by bolo najsamkrajsie,ale ono to chce cloveka co asi ani nema inu zivotnu napln len takto stvat druhych ludi.

najinka
16. jún 2018

@veronika9797 no presne..to, ze je uz starsia a z dediny..tak to inak berie, ale ja som na to strasne hakliva..(babetko je este len v brusku, ale budem si na to davat pozor 😀)

veronika9797
16. jún 2018

@najinka ja som tiez opat tehotna a az som zvedava ci sa uz vyhne tymto skaredym pomenovaniam....Ci nebude nahodou sračkoš abo co 😂😂😂 ale hadam uz nie....

amadea3
16. jún 2018

@najinka grecka verzia tohto mena je Dimitris... s jednym som kedysi chodila ;)

amedeofelisa
16. jún 2018

@veronika9797 Tak by som jej narovinu povedala ze si take hnusne hovadenie mena mojho dietata nezelam. Inak toto naozaj nemusim a pride mi to spravanie vlastne skor pubertiakom a nie starsej pani,co by uz mala mat rozum.

zagiel
16. jún 2018

@susily no napr. ja som dlhé roky ľutovala, že mne moja mama dala netradičné meno a neustále jej to vyčítala. Netradičné to bolo preto, lebo sme žili v zahraničí a dala mi slovenské meno (ona sama nemá slovenské a slovenský jazyk ani neovláda) len preto, že jej sa páčilo a "je jedno, čo si bude okolie myslieť". No ibaže ja som s tým musela žiť a mala som problémy celých 20 rokov, čo som v tej krajine žila a neprajem to nikomu. V škole ma decká vkuse šikanovali, moje meno im znelo smiešne a vymýšľali mi prezývky a nazývali cudzinkou. Učitelia a celkovo všade, kam som išla, mali problém mi ho prečítať, napísať, komolili ho jedna radosť... Domov som chodila nešťastná a prosila mamu, aby mi dala zmeniť meno, lebo nikto v tej krajine mi ho nevie prečítať. Jej jediná odpoveď bola vždy, že "nevedia, lebo sú blbí" a tým to zakaždým končilo. A ja som svoje meno naďalej bytostne nenávidela...
Takže pri výbere mena treba brať do úvahy aj to, že to decko bude musieť s tým menom žiť celý život (pokiaľ si ho nezmení). Považujem za sebecké názory typu: "Môj syn sa bude volať Vinnetou, lebo mne sa to meno páči a hotovo!"

soviatko
16. jún 2018

@najinka Demeter nie je také pekné ako Dimitrij. No je zaujímavé, že keď sme boli na matrike, tak nám povolili len túto verziu. Buď sme chceli na konci bez J, alebo Dmitrij, no teta matrikárka povedala, že Dimitrij. Síce nám to krpec spočíta, keď sa bude učiť písať svoje meno, ale nás očarilo. Jedna babka mu hovorí Dimuško a druhá Miťuško. A muž ho oslovuje Vaše blahorodie :D

veronika9797
16. jún 2018

@soviatko vase blahorodie je supeeeeeer ❤

stejja9
16. jún 2018

Naše deti sa volajú: Stella, Mia, Jonáš. Problém bol vybrat chlapčenske meno. Mne sa páčil Cyprian, lebo nema inu skomoleninu. Ale to mi doma neprešlo. V okolí poznám mena ako Elizabeth, Hyacinta, Samanta, Liana, Bianka, Emily, Berenika, Ayala a chlapčenske Vavrinec, Damian, Frederik, Hugo, Bruno, Oskar, Jergus, Teo, Nikita, Eytan, .... 🙂

ukulela
16. jún 2018

@veronika9797 helena - to bol moj sen 🙂 ale chlap ma staru susedu helenu a s tym sa mu to asi spaja ... ale mne to evokuje helenu trojsku zas 🙂 nuz ale nic, bude chlapec, musime sa trapit s inym menom 🙂

cecilia68
16. jún 2018

@annamari4 No prečo asi....lebo sa snaží za každú cenu upriamiť pozornosť :( Fakt choré toto....od dobroty aj psy besnejú😝

montemotherone
16. jún 2018

@frerik a Shakira má zas syna Milana 🙂 ... Vieš čo mňa dnes na Slovensku prekvapí? Keď dajú bábätku meno Ján, Jana, Zuzana, Peter, Štefan... 😊

najinka
16. jún 2018

@montemotherone ale Shakirin Milan je podla mesta Milan, nie podla slovenskeho Milana 🤦🏻‍♀️

betarka25
16. jún 2018

My máme chlapčeka Jonáška a ak raz bude dievčatko páči sa mi meno Inez alebo Olívia. Minule som ale zahliadla niekde meno Olympia a sa mi to tiež zapáčilo a aj Júlia je tiež krásne. Inak moja babka sa volá Otília a tiež som to meno jakživ okrem nej inde nepočula. A to chlapčenské meno Ruben čo som čítala v úvodnom príspevku je tiež krásne 😍😍😍

montemotherone
16. jún 2018

@najinka a nie je to jedno? Nicolas je obmena nášho Mikuláša, Elizabeth je Alžbeta a Sofia je Žofia 🙂 Len to znie inak, tak je to špeci. Milan mi znie dosť rovnako ako Milan 😀

najinka
16. jún 2018

@montemotherone ale pointa je v tom, ze naco obmenovat slovenske mena/slova, vymienat za zahranicne, pricom nase uplne vymiznu, ako aj slova a tradicie..o tom hovorim

montemotherone
16. jún 2018

@najinka súhlasím. Veď hovorím, že mňa tieto klasické mená prekvapujú už viac ako tie haluzné popreberané, pretože je to už rarita 🙂