icon

Nevieme sa dohodnúť na mene pre dieťa

3. sep 2022

Ahojte. Manžel chce meno po mne: Tonka. Rovnaké prianie má naše 4ročné dieťa. Avšak ja by som chcela Julku.
Naposledy manžel povedal, že je to na mne. Ja sa neviem rozhodnúť, nechcem sklamať ani jedného, no na druhej strane by som chcela "svoje" meno. Viem, že rozhodnutie je moje, ale rada si vypočujem aj názory iných mamičiek, možno ani nie vybrať konkrétne meno, ale ak ste boli v mojej situácii ako ste sa rozhodli?
Ďakujem

Strana
z2
cimage
3. sep 2022

Dcere sme sa nevedeli zhodnut, muz chcel jedno, ja ine a nakoniec sme 2dni pred porodom odsuhlasili uplne ine meno. Dalsia dcera mala vybrane meno a nakoniec v poslednom mesiaci som s nim nebola spokojna, tak ma meno co mala mat starsia 🤦🏽‍♀️. Ale takto sa im tie mena presne hodia 🤷🏻‍♀️😁.
Meno po niekom z rodiny by som nedavala, potom treba rozne pridavne mena k tomu aby vedeli o kom sa hovori. Julka je pekne meno. Ked to nechal na teba, tak daj podla seba. Ocividne mu to meno neprekaza.

sojorez
3. sep 2022

@silvike Ja mam tiez Gregorka najmladsieho a tiez sa nestretol vyber mena s pochopenim. Ja som nad inym menom ani neuvazovala.

lintu
3. sep 2022

Neviem, ci tu uz ta otazka bola, ale kto vyberal meno prvemu dietatu?

barboraalexej
3. sep 2022

U nás som pre prvého syna vyberala meno ja, môjmu manželovi nie úplne sedelo, ale nechal to na mňa... Druhému synovi vybral meno on, s ktorým som zase nebola úplne stotožnená ja, už som si ale zvykla keďže ma 2,5 roka. Musím ale priznať, že hneď po narodení som mala pocit, že sa mu proste úplne hodí aj napriek tomu, že to nebolo meno úplne podľa môjho gusta...

andreatytler
4. sep 2022

Hladala by som tretie meno... aj keby to malo byt take ze ani jeden z vas nebude nad nim skakat od radsti... ale aspon nebudete proti.
Nepaci sa mi davat mena po inych clenoch rodiny.

yoxinka
4. sep 2022

Mne sa meno po rodičovi páči iba v prípade, že sa dcéra volá po otcovi, syn po mame … napríklad Andrejka je dcéra Andreja, Pavol je syn Pavlíny. Nie pri všetkých menách sa to dá, ale mne sa nepáči ak sa dcéra matka, syn a otec volajú rovnako a už vôbec, keď sa meno dedí z otca na syna … to je taký prežitok, podľa mňa. V tvojom prípade by som volila Julku.

onedaynick
4. sep 2022

@vani190493 vtip, ze?

erinka1911
4. sep 2022

@gabriela2952 my mame 10 rocnu Sabínku

sashabb
4. sep 2022

Nedala by som po sebe. Antónia je nádherne meno, no tieto zdrobneniny ako Tonka sú katastrofálne.
Takže za mňa Júlia alebo Juliana 👍

karolinakr
5. sep 2022

Fú. ,ale Antónia Júlia je narez..To krásne pasuje

beata110
6. sep 2022

Ja ked som povedala ze som tehotna kazdy do mna hustil ze bude maly adrian po otcovi. Aj som mala prvotnu myslienku ze to dam. Ale pocas tehotenstva ho uz volali tak ani nevedeli ci bude vibec chlapec tak sa mi to zhnusilo... ja som chcela strasne mareka. Narodil sa chlapec tazky porod muz cely cas pri mne. Ked sa pytali ake meno muz povedal marek a ja adrian 😂😂😂. Zapisali mareka nasledne na matrike sme dali dopisat aj adrian. Maly ma uz 9 sam si vsade pise aj na zosity obe mena. Nevadi mu to. Paci sa mu aj jeho aj to ze ma meno aj po ockovi. Aj sa stane ze ho volaju aj druhym menom. Ja v 2ch menach problem nevidim a preveze mi pride pekne ze tvoj muz chce aby sa dcerka volala po tebe.😊

autor
6. sep 2022

@beata110 áno je to od neho veľmi pekné, až mi je ľúto že s tým nie som stotožnená...možno naozaj dáme dve 🙂 Váš chlapček má krásne meno

beata110
6. sep 2022

Drzim palce a dakujem😊

petra735
25. okt 2022

Ahoj !
Nie určite nemôžeš si meno vybrať len ty.
Ja by som tieto dve mená úplne vymazala so zoznamu 😶
Aby nikto nebol smutný, možno by ste sa nakoniec zhodli na inom mene 😉
Držím palce (snáď nepíšem neskoro )

Strana
z2