icon

Nezhoda pri výbere mena

anjelik130890
23. júl 2019

Ahojte. Vybrali sme s manželom meno pre naše druhé dievčatko Marína. Veľmi sa nám páči avšak moja rodina s menom nesúhlasí a moja mama vyslovene protestuje a nechce ho. Ako ste riešili podobnú situáciu keď sa vašej rodine nepáčilo vybrané meno? Ďalšie máme Júlia/Juliana alebo Dorota. Ďakujem

aniele
23. júl 2019

Naša prostredná má meno po mojej mame. Tá celé mesiace protestovala proti tomu, navrhovala XY iných možností, neskutočne sme sa na tom s mužom bavili. Najlepšie bolo, keď som na ktorési povedala, že to sa mužovi nepáči. Vraj, čo si do toho nechám kecať cudziemu 🙂. Tak som povedala, že nenechám, preto vyberáme my dvaja. Dokonca, keď som ráno po pôrode volala, chcela zaplatiť zmenu! Najlepšie je, že ony dve majú naozaj veľa spoločného, vo výzore, v povahe... Nomen omen. A keby som jej to teraz pripomenula, tak si nespomenie 🙂. Ale my sme tie názory nebrali tragicky ani osobne, skôr sme sa na tom bavili, veď sa netreba pre všetko urážať.

zuzipolo
23. júl 2019

@anjelik130890 toto by sme mali my,no my sme meno prezradili až po narodení dcéry,práve kvôli tomu,že je to naše rozhodnutie a keď sa tak už volá tak majú všetci smolu ;) svokra až rok po jej prvých narodeninách oslovila malú jej menom,tak strašne sa jej nepáči :D neriešime to vôbec,musí si zvyknúť,inak sa všetkým meno páči (teda nie že by ma to zaujimalo) ;)

evkamotka
23. júl 2019

@zuzipolo a ake ste dali?

mima172
23. júl 2019

@anjelik130890 Neriešiť, neriešiť a ešte raz neriešiť, čo si kto myslí!!!!! Ak sa meno páči tebe a tvojmu manželovi, tak doslova nie je o čom 🙂 Rodina, priatelia ani nikto iný nemá právo zasahovať do výberu mena pre vaše dieťatko 🙂

zuzipolo
23. júl 2019

@evkamotka Alžbetka 🙂 fakt strašná katastrofa pre svokru :D

petulda333
23. júl 2019

Neriesila by som to. Ono nikdy vsetkym nevyhovies,teraz je to mama,potom to moze byt svokra,otec atd a snad nebudete vzdy menit meno!?! Nas syn je Oliver,svokre sa to nepacilo a kazdemu vravela ake hrozne meno sme vybrali 🙄 ale mne to bolo jedno.
P.S.: vybrali ste nadherne meno

petulda333
23. júl 2019

@zuzipolo my mame Natašku a dost ludi (aj z rodiny) ma problem pochopit,ze je Nataša a nie Natalia. Ach ta rodina 😁

zuzipolo
23. júl 2019

@petulda333 to je krásne meno 🙂 ach..nemám rada keď sa cudzí stará do výberu mena (aj keby to bola exotika),to je čisto vec rodičov ;)

erikad82
23. júl 2019

🙂 Práve pre toto som sa rozhodla,že mená,ktoré mám vybrané pre svoje dieťa nepoviem nikomu ale ozaj nikomu 🙂 Pri prvej dcérke som hovorila rôzne mená a na všetky bolo niečo.... pri ostatných 2 deťoch som povedala bude to .... a bolo! A teraz radšej nehovorím nikomu nič a mám pokoj 🙂 Každopádne rodina si bude musieť zvyknúť ....

zuzipolo
23. júl 2019

@evkamotka inak Marína je krásne meno,u nás patrilo do top 10 😉 aj toto meno by moja svokra okomentovala...

lenka2710
23. júl 2019

@anjelik130890 mne sa tiež páči Marina,ja mám prvú Emu a keby som mala druhe dievčatko,dala by som meno Lujza! Nikomu sa nepáči 😁 a je mi to srdečne jeeednooo,bude to moje dieťa

siska53
23. júl 2019

@anjelik130890 je to vase dieta, nie dieta vasich rodicov..

nesiris
23. júl 2019

Marína je málo frekventované, nádherne znejúce meno, a spája sa so slvenskou klasikou- najkrajšou ľúbostnou básňou. Tiež som ho mala vybrané, bohužiaľ neprešlo u manžela . Pokiaľ aj priezvisko je rýdzo slovenské, niet čo váhať a nepočúvať na príbuzných. 🙂

evkamotka
23. júl 2019

@zuzipolo no fakt 🙂

katka2984
23. júl 2019

My mame Marinu

kika86
23. júl 2019

Vobec by ma nezaujimal nazor niekoho ineho. Ked sme vyberali z viacerych mien pre nasu druhu dceru, tak ku kazdemu boli pripomienky. Nakoniec sme mali v uzkom vybere len 3 mena a vyhralo meno, ktore si vybrala starsia dcera o 4-tej rano, ked som isla do porodnice 😊 po narodeni mala problem s menom najma svokra, ale uz si zvykla. Takze vyberajte meno len vy dva, ostatni si casom zvyknu.

livka_
23. júl 2019

@natuska87 unisimo nie je - unisono je spravne -D

akecheta
23. júl 2019

@anjelik130890 Tak hádam si svojprávna osoba, čo ti má kto čo hovoriť do mena tvojho dieťaťa? Mama nie mama...je to tvoja vec, tvoje dieťa. 🙄

aleshka_supermama
23. júl 2019

@anjelik130890 ja som strašne chcela Marinu ale partner nesúhlasil, nakoniec sme vybrali iné.. Každému som hovorila úplnou vážnosťou ze sa bude volať Cecília.. Btw Marina je krásne meno.

sweetlife001
23. júl 2019

Ako som to riešila? No normálne, dala som meno ktoré sa páčilo mne a môjmu manzelovi, aké sme spolu my dvaja vybrali pre NASE dieťa. Sa ti čudujem že toto vôbec riešiš, čo že im sa nepáči ako to by ma absolútne netrápilo, ich problém. Je to až komické fakt , mohli by sa druhí aj na hlavu postaviť ale meno pre dieťa vyberajú rodičia! 😀

majkaocka
23. júl 2019

@anjelik130890 ahoj byt tebou si ho dam neriadila by som sa podla toho ci sa niekomu paci ci nie;)

ivanka12311
23. júl 2019

Veľmi krásne meno Marina 😊 nemôže sa každému páčiť to isté, niektorým ľuďom sa nedá vyhovieť.Treba ich len pri gybicovani do mena mierne ignorovať vy ste rodičia uvidíš že zmení názor keď ju uvidí😘

ladybug138
23. júl 2019

Ahoj, aj my mame pre druhe, keby mame a je to dievcatko, Marinku 🙂 je to uplne krasne, tradicne meno, slovenske... Vies ako sme my vyriesili to, aby nam nikto nekecal do mena? Nikomu sme ho nepovedali, hahaha 😁 ty si rodic, je len na tebe ako pomenujes svoje dieta, vobec by som sa nepozerala na to, ci sa to niekomu paci alebo nie... Mozno by si raz lutovala, ze si nedala take nevšedné meno...

ukulela
23. júl 2019

@anjelik130890 neries. svokrovci boli zufali, ked smer povedali, ze prve vnuca bude Bertik/Albertik. ozaj nestastni. Po porode uz neriesili, resp som sa nikdy neytala na nazor 🙂 Pri druhom sme meno preto dopredu nepovedali :P Marina je krasne meno. Ozaj krasne.

ladybug138
23. júl 2019

A kazdy sa pyta, takze sme zo srandy povedali, ze Stefania to bude, nase krsniatko, 6 ročne dievcatko, ked sme to povedali, tak povedala, ze to je ale krasne meno 😁😁 tak diplomaticky 🤣 takze teraz všetci pouzivaju krycie meno Stefania

magnolia555
23. júl 2019

@anjelik130890 ahoj, Marina je super. To bolo u nas medzi top menami. Nakoniec sme sa rozhodli pre Karolinu. Nenechaj si do toho hovorit. Moja rodina sa stara do mna a ja to neznasam. Teraz riesi,ze preco nebude krst,ze budeme mat prespanča a pohanča... radsej si urob podla seba,aby si to nelutovala neskor

natuska87
23. júl 2019

@livka_ Áno, máte pravdu...Pomýlila som to...

aniele
23. júl 2019

@zuzipolo Krásne meno. Volá sa tak aj naša vnučka. Meno má po zaťovej starkej. Akosi prirodzene sa u nás v rodine vyvinulo, že aj našim deťom aj vnúčatám sa našli mená v rodine. Niekedy cez generácie, inokedy rodovou zmenou, ale vždy z vôle rodičov.

anjelik130890
autor
23. júl 2019

Vy ste všetci super! Ďakujem za podporu a hlavne za pochvalu čo sa týka mena, pretože už som sa začínala cítiť ako marťan že sa mi tak páči niečo čo ostatní kritizujú. Ďakujem😊

anjelik130890
autor
23. júl 2019

@aniele prosím vás a ako ju zvyknete volať skrátene alebo zdrobneninou?