Nezhoda pri výbere mena
Ahojte. Vybrali sme s manželom meno pre naše druhé dievčatko Marína. Veľmi sa nám páči avšak moja rodina s menom nesúhlasí a moja mama vyslovene protestuje a nechce ho. Ako ste riešili podobnú situáciu keď sa vašej rodine nepáčilo vybrané meno? Ďalšie máme Júlia/Juliana alebo Dorota. Ďakujem
@anjelik130890 Marínka, Marí, Marka ♥️
Ja som sa na nazor rodiny nepytala a keby protestovali maju smolu,my sme rodicia,je to nase dieta,iba sa dozvedeli,ze sa narodil vnuk a meno a dovi😁
Meno prvej mi dopredu ofrflal otec, meno druhej zase moja mama, tak pri tretej sme sa uz poucili a dopredu sme nic neprezradili. Na otazku ohladom mena sme vraveli ze bude "diky Brona" - vtedy frcala ta reklama.... za 9 mesiacov si zvykli, uz by aj tu Bronu kludne brali 😀
My ked sme oznámili ako sa bude volať naša princezná, svokra s ohrnutym nosom sa spýtala " to čo za meno, to nebolo krajšie?!" Na to jej moj manzel ( jej syn) povedal: ja som ho vybral a budem mat doma 2 . Svokra akosi zabudla ze aj ja sa tak volam. A tato poznamka padla v pritomnosti mojej mamy, ktora sa tiez tak vola... Sme tri generacie jedneho mena.. Niekomu je to cudne, ale nam sa to velmi páči. Mimochodom nejde o ziadne exoticke alebo cudzokrajne meno ... aj v kalendári sa nachadza ( Barbora)...
@anjelik130890 vobec by som ich nepocuvala...ja som s manzelom povedala meno az po narodeni dcerky a viem, ze sa skoro nikomu nepacilo, ale uz bolo neskoro ...a bolo nam to jedno, dnes si ine meno ani nevieme predstavit a vsetci ostatni si zvykli
Veď to je kráááásne meno ❤👏 My sme mali pre dcérku vybrané trošinku menej tradičné a aby sme sa vyhli ohŕňaniu nosom a gúľaniu očami, tak sme ho do pôrodu neprezradili. Potom už je darmo protestovať 🙂
@anjelik130890 ny máme v rodine malu rocnu Marinku 😊 je to krásne slovenské meno a okrem manžela ti nikto do toho kecať nemá právo 😉
@anjelik130890 posli ich do riti, mne tiez muz ofrflal Marinu a aha ju uz ma skoro 2 roky 🙂
Ja ešte dodám,že pri synovi (3.dieťa) som mala s plnou vážnosťou vybraté meno Bonifac ❤❤❤. Zaľúbená som do toho mena stále. Nikoho, absolútne nikoho som nestretla kto by povedal,že meno je krásne 😥. Len dospelí vedia zhovadit všetko a nie že deti sa smejú... Keby sa aspoň trošičku páčilo mužovi,dám ho. ostatní ma VÔBEC nezaujímali. Takto máme Bruna,čo sa tiež nestretli s pochopením... Vždy sa nájde niekto s blbym komentom. Takže smelo do toho 😃👍
Ja som meno oznamila ako hotovu vec a po reakcii svokrovcov ma to meno preslo. Bolo mi az do placu, uplne mi ho sprotivili. Pretoze dostali uplny zachvat smiechu asi na polhodinu. Pritom meno normalne. Ziaden vystrelok, aj ked to nie je uplne bezne meno. Keby som bola byvala vedela, ze mi to takto sprotivia tak im ho nepoviem . Najhorsie bolo, ze nainfikovali aj muza a uz to tym padom fakt neslo. Jemu zacali kazdym telefonatom vyhovarat, ze snad to nemyslime vazne s tym menom. Nikdy viac by som vopred neoznamovala nikomu vyber mena. V podstate doteraz sa na nich vnutorne hnevam, lebo ich je do toho prd a mali reagovat inak. Ani sami nevedia ako si takto pridavaju zabrany k "budovaniu" nasho vztahu. Ale stale si vsugorovavavam, ze su aj horsie veci na svete. Ale pamatat si to budem ako reagovali. Tym ze moju mamku poznam videla som.aj u nej na tvari, ze nie je ok s tym menom, ale jej reakcia bola, ze meno je pekne a je to nas vyber a nasa volba a ze ak sa nam paci. A nie zachvat smiechu ako oni a potom nam.ho vyhovarat kazdym telefonatom. A nehovoriac o tom, ze si listovali v kalendaroch a posielali nam navrhy. Mne to este aj po porode dlho trvalo presedlat na to druhe meno lebo som cele mesiace mala vybrate ine. Uch este teraz to vo mne vrie 😂
Ja žasnem, že sú tí ľudia natoľko hlúpi a bezcharakterní, že sa starajú do výberu mena a ešte si ho vyslovene neprajú. O mene rozhodujú rodičia, nikto iný. Ak by sa mi páčila aj Klotilda, nikto by mi ju nevyhovoril. Marína je nádherné meno 💙
Moja mama celé tehu protestovala proti tomu aby sa maly volal po tatovi Roman. Vyhrážky budem ho volať inak atd raz som jej už aj povedala že ak ho mieni volať inak nemusí ho vôbec vidieť. A ako prišiel na svet je to jej Rominko krasnucky a k menu už nemá žiadne výhrady. 😉
Krasne meno, konecne ziadna Sofia, Zara,Vanesa, Natalia, Ema...moja mama mala tiez dlho problem s menom, ktore bude mat nasa dcera. Ale vyberal manzel a hlavne, ze sa paci nam. Nechapem, ze vobec riesis, ze s tym ma niekto problem.
@bu1bu akoby som počula mužovu babku 🤣🤣🤣 maly je tiež 3tia generácia Romana. A ona a to neni krajšie meno? Prečo chceš dať takéto? Veď to meno je nič moc 🤣 hlavná vec že ona dala svojmu synovi to meno ten potom svojmu ( môjmu mužovi) a teraz sme ho dali malému 🤣🤣🤣🤣
vaše dieťa, vaše rozhodnutie. A mame by som povedala, že ona sa ťa nepýtala či sa ti tvoje meno bude páčiť, a že si jej do toho nehovorila. neboj sa, zvyknú si, po nejakom čase im to už ani nepríde na myseľ že by pre ňu chceli iné meno :D
Ked sa mal narodit brat, otec s plnou vaznostou v rodine vravel, ze bude Vratko. Taki boli potom vdacni za meno, co nakoniec nasi vybrali (normalne by ho ofrflali;)
Marína je skvelé meno, prekrásne! Určite si ho nenechajte vyhovoriť.
@ladyvi pre boha... Asi by ma porazilo... Ja som uvažovala a bojím sa že ak by som nedala dcerke meno Marína.. Budem nad tým dlho po pôrode ešte uvažovať a bude ma to skriet. Vela trpezlivosti do svokrovcami prajem
@mishka81 a ako ju zvyknete volať skrátene?
@miui ako ju prosím volate skrátene?
@anjelik130890 väčšinou celým menom Marinka, skrátene Mari
@anjelik130890 vacsinou Mari, alebo Bambli podla postavicky z rozpravky 🙂
@anjelik130890 aj my sme chceli Marínku, chcela som ju volať Maruška....ale mrňa v bruchu si to rozmyslela,zrazu mi to na ňu nejak nepasovalo...tak máme Milušku. Inak prvá je Lada, ja mám v pohode rodinu...dedko sa kus zatváril, asi si predstavoval tradičnejšie meno. Dnes to nikomu nepripadá iné. Daj meno, ktoré cítiš ako to správne, lebo si ho vybrala pre bábenko a ono je s ním spokojné.
My máme prvú Markétu. To bolo peklo, po oznámení. 🙄 Po narodení ju niektorí schválne volali Margaréta, Margita. Nevadí. Teraz budeme mať druhú dcéru a čakala som, že keď z nás (tentoraz) vypáčia meno, tak že ich šlahne - a neviem, či si zvykli alebo je prvé meno pre nich fakt taká "hrôza" a druhé je ok, ale čakala som horšiu reakciu. :D Druhá bude Agnes.
Nechápem to, aj keby nazveme svoje dieťa Rintintin, je to len naša vec, to, že niekto by take meno nedal, je opäť zas len ich vec...
@anjelik130890 najčastejšie Marina, ale aj Marinka, Mari. Keď hnevá, tak je Mariana 😛. Občas sa pomýlil a poviem jej Urbanko (jej brat) a už bola aj Lara 😜 - to je náš 🐕
@anjelik130890 vybrali ste nadherne meno! Vase dieta-vas vyber mena!!!

@katka2984 prosím vas a ako ju volate zdrobneninou alebo skrátene?