Nezhoda pri výbere mena
Ahojte. Vybrali sme s manželom meno pre naše druhé dievčatko Marína. Veľmi sa nám páči avšak moja rodina s menom nesúhlasí a moja mama vyslovene protestuje a nechce ho. Ako ste riešili podobnú situáciu keď sa vašej rodine nepáčilo vybrané meno? Ďalšie máme Júlia/Juliana alebo Dorota. Ďakujem
@anjelik130890 Ahoj, my mame Marínu uz 12-rocnu. Vzdy som chcela mat Marínu, z dievcenskych mien sa mi pacilo najviac uz od ZS. Tiez moja mamina nebola velmi nadsena, ale nejako zasadne nas neodhovarala, len nam vysvetlila, preco sa jej nepaci.
Dcera sa nikdy nestazovala, dokonca som s nou bola isty cas vo Svedsku, kde chodila do skolky a nebol ziadny problem, meno Marina je tam pouzivanejsie a beznejsie ako u nas, je to pekne grecke meno, ktora ma u nas navyse asociaciu so Sladkovicom.
A ked bola malinka, teraz je to meno uz beznejsie, vzdy sme sa stretavali iba s pozitivnymi reakciami. Uz ked sa po porode pytala sestricka, ako sa bude volat, zhikla, ze ake krasne meno, s tym, ze "konecne ziadna Emma s dvomi "m", ani Claudia Cardinale". Tym sa nechcem dotknut mena Ema, len ich bolo v istom case dost vela.
Kamaratky ju volajú väcsinou Mari alebo Marína, známi a rodina Mari, Marínka, svokrovci Marínočka, moji rodičia Maruš alebo Marušík, ked bola malá volala som ju casto aj Maruška.
Marínu zatial v skole nepreberali, tak snad sa jej nebudu smiat, iny problem okrem osobnych sympatii/antipatii k tomuto menu nevidim. Drzim palce, nech s vyberom mena budete spokojni vy, aj dcerka.
Je super, že ste sa s manželom na mene zhodli a páči sa vám obom. To, či sa páči budúcim starým rodičom a okolitej rodine by som vôbec neriešila. Je to vaše dieťa, vy s ním budete žiť v jednej domácnosti, vy ho budete každý deň x-krát oslovovať. To meno by preto malo byť pre vás prirodzené a malo by sa páčiť hlavne vám. Určite sa nenechajte "zlomiť" len preto, že vaša mama nie je dosť empatická a správa sa detinsky. Nechápe, že vy dvaja ste rodičia a meno ste vybrali spolu? Marína je veľmi pekné meno, také "neokukané" a ak sa hodí aj k vášmu priezvisku, neriešila by som to. Prajem hlavne zdravé bábätko a všetko dobré🍀👍💃
Bude to vaše dieťatko,a vôbec nikoho nič do toho,ako sa bude volať.🙂
Ja mám Marínu 💕 a jej sestra dvojča je Margarétka. Všetci nám chvália výber mien, že aké krásne slovenské mená. 😊 Ak sa vám páči, nie je o čom... Ja som si musela Margarétku presadiť u muža trochu, to začiatku sa mu nepáčila ale širšej rodine boli mená len oznamené a hotovo 😁
Toto sme mali pri prvom dietatku, chceli sme meno matilda....boze to bolo.reci, ze su krajsie mena, ze je tvrde, neda sa skratit....proste vsetci sa do toho montovali a co sa.stalo v 21tt som isla na ukoncenie, babo bolo tak.chore ze by pravdepodobne odislo v 7m alebo by neprezilo porod a mne hrozila.sepsa...tak pri dalsom tehu sme nic nepovedali a jasne po porode zase blbe reci a to mame dorku ale mali smolu mala bola na.svete a meno sme jej dali my.a druha je.greta tu zase komentovali ze preco nie margareta...proste kw greta a hotovo...je to vase dieta a vase rozhodnutie a hotovo nikto nema narok vam do toho kecat
@mariposita7 nechápem,čo sa im na mene nepozdávalo ? ? To,čo už je za ľudí. By som chcela vedieť,čo by povedali na môjho Bonifáca ❤
Tvoja mama protestuje proti menu, ktoré ste vybrali pre Vaše dieťa? Vy dvaja s mužom ste vytvorili novú rodinu, ktorá samostatne plodí, rodí a vychováva deti. Sú určité veci, ktoré sú temer intímne, týkajúce sa Vás dvoch. Tam môže protestovať celé okolie, koľko chce. Nebolo by vhodné, aby ste ustupovali, Vaša širšia rodina sa musí naučiť rešpektovať rozhodnutia, ktoré ste ohľadom Vás dvoch urobili (aj celkovo do budúcna).
Dajte svojmu dieťatku také meno, s ktorým sa vy dvaja viete stotožniť a ktoré sa VÁM páči. Poznám prípad, kedy matka súhlasila a dala svojmu dieťaťu meno, s ktorým nebola celkom stotožnená. Dieťa je už na svete a ona stále ľutuje, že sa nechala presvedčiť. Mama je tehotná a rodí - neexistuje v bolestiach porodiť a pomenovať menom, ktoré jej nereže.
Inak Marínka či Marína - krásne meno.
Krásne meno. Nerieš to, zvyknú si. Moji rodičia nesúhlasili ani s jedným dievčenským menom (mám dve baby), jasné že navrhovali iné. Bohužiaľ, museli si zvyknut a bez debat. Nenechaj sa vydierať a podobne.... Ja by som si potom celý život vycitala, že dieťa ktoré vynosim, pôrodim, vychovám a meno nemá podľa mamy a otca?
Krasne meno
Kaslat na babky
Raz sa budu pysit ze vnucka sa tak vola
A zvyknu si
@anjelik130890 mali sme podobnú situáciu, tlačila rodina aby som dala meno po sebe ja som sa rozhodla a ich názor som prestala riešiť, teraz po roku si všetci zvykli a každý si to meno prispôsobil a malú princeznú zamiloval ♥ riad sa srdcom. Marinu som chcela aj ja, nádherne meno
najlepsie im vopred nehovorit a mas po probleme. akonahle ju uvidia, bude im to jedno. a keby hned nie, zvyknu si a budu ju mat najradsej na svete.
je to vase dieta, hlavne, ze vy ste sa dohodli. inak krasne meno 😉 ale to ta tiez nemusi zaujimat, co si ja myslim 🙂
@anjelik130890 absolútne si neviem predstaviť, že by som riešila to, že sa mnou vybraté meno nepáči rodine alebo mojej mame 🤔 ani môj muž nebol nadšený a všetci si zvykli. Ty si ho porodis, a len ty s tvojím mužom sa máte dohodnúť aké bude meno 👌
toto meno mam vybrane aj ja. je prenadherne.ja by som ho dala aj navdory mame
Chlapčenské máme vybraté po tatovi Tomáš dievčenské sa mi páčia Dália, Melánia a Mália už padli poznámky , že také ??? A ako čítam tak sa dozvedia keď sa drobec narodí a nemám v pláne prezradiť ani pohlavie 😉
Ani mojej mame sa nepacilo, uplne mi vybrane meno sprotivila a tak som vybrala ine (co sa aj muzovi pacilo) a vsetci vratane rodiny sa meno dozvedeli az po porode😎
Aj ja som sa tyzden volala inak. Na naliehanie svokry mi moja mama zmenila meno. Ja by som to nikdy neurobila. Cely zivot to mama lutovala. Nie, ze by som nemala teraz pekne meno, ale chcela proste ine. Moj syn ma menej tradicne meno a nikomu sme nenechali do toho kecat. Zhodli sme sa na nom obaja a ostatni si len musia zvyknut. Myslim, ze uzasne znie s priezviskom 🙂 a nestalo by sa mi jedinykrat, ze by sa niekomu nepacilo. Marinu ma kamaratka 🙂
@anjelik130890 Marina je nadherne meno a ak ste sa na nom s manzelom zhodli, dajte ho vasej dcerke. Ostatni si zvyknu a rychlo sa s tym zmieria. Mamu do toho nic nie je , ona si svoje dieta nazvala ako ona chcela, teraz si zase vy nazvete vase dieta ako vy chcete. Urcite by som sa nikomu neprisposobovala, lebo ta to bude neskor mrziet
@anjelik130890 ja som chcela dat dceram meno Marina, ale nehodilo sa moc k priezvisku, ja by som ju volala Marin, Maruska...
Neriesili sme nijako, proste sme dali mena obom detom, ktore sa nam pacia. Zvykli si vsetci a aj priznali, ze detom tie mena sadli.
@diridiridin
Agnes je veľmi pekné. Jednu Agnes dokonca poznám. Mne sa to meno páči 🙂
@anjelik130890
Marína je krásne meno, rodinu pošli do zadku 🙂.
my sme pri synovi ani dcere nepovedali...neboli síce nadšení, že nikomu to nechceme povedaž ale zvládli to :D dcéru mám Aničku, tiež všetci neboli nadšení, že ako jej ľudia budú hovoriť a tak..ale zvykli si a teraz je pre všetkých zlatíčko už 9 mesiacov 🙂 neboj zvyknú si, dajte si podľa vás 🙂
Tiez v mojom okoli nepovedali. Dali uplne normalne meno. Neviem naco tolko tajnosti okolo ak nejdu dat rodicia nieco nezvycajne
Vsetky mena ktore ste si vybrali su nadherne.
Absolutne ale neries ostatnych. Budrada ze ste sa zhodli vy dvaja 😉 vy ste rodicmi a mate pravo vybrat meno svojmu dietatu. Okolie si rychlo zvykne 😉
od nikoho z rodiny by som si do tohto rozhodnutia nenechala kecat... zaklad je, ze ste sa zhodli s manzelom, ostatni si mozu akurat tak zvyknut... babky vacsinou protestuju proti tym sialenym zahranicnym menam, takze nechapem, co sa Tvojej mame nepozdava na Marine... kazdopadne, nevzdala by som sa ho, je to v skutku nadherne meno!
Neterka je Marinka 😊 Krasne meno. No a k otazke.... jediny, koho som nechala kecat do vyberu mena bol manzel. Preto neni Samko ale Jaroslav 😂🤷♀️ Ktoreho mimoine ohundral snad kazdy v rodine. Ze kde sme take skarede meno vyhrabali. A ked mu moj muz zacal hovorit Jajo, tak svokra sa len za hlavu chytala a vies co? Teraz mu nikto ani inac nepovie ako Jajo a velmi ryhlo si zvykli. Aj ja.... aj ked som asi 3 dni po porode revala, ze som sa nechala ukecat 😂
@anjelik130890 Ja by som dala, to co sa mne paci......ja s tym budem zit..
@anjelik130890 ..ved ste vybrali úplne normálne a pekné meno.....to ja keď som zistila, že čakám dvojky a ešte som nevedela pohlavie , tak som vybrala pre dievčatá mená Cherry a Aple...to bolo zdesenie v rodine😀...ešte aj teraz, ked sa moji chalani pýtajú, že prečo majú také mená ako majú , im najstarší povie " budte radi že ste chlapci a máte normálne mená, keby ste boli dievčatá mama by z vás spravlla ovocie"

nadherne meno, mali sme ho vybrate v pripade, ze budeme mat dievcatko ❤️