Nezhoda pri výbere mena
Ahojte. Vybrali sme s manželom meno pre naše druhé dievčatko Marína. Veľmi sa nám páči avšak moja rodina s menom nesúhlasí a moja mama vyslovene protestuje a nechce ho. Ako ste riešili podobnú situáciu keď sa vašej rodine nepáčilo vybrané meno? Ďalšie máme Júlia/Juliana alebo Dorota. Ďakujem
my sme dopredu mena nehovorili, ani sme sa s rodicmi (jednymi ci druhymi) neradili. A vsetci su nakoniec spokojni, neboj aj vasi si zvyknu😉👍
Moja spolužiačka má Marínu (sme z mesta kde pravdepodobne žila najznámejšia Marína na Slovensku) tak mali s manželom inšpiráciu. Mám podobnú skúsenosť aj keď ma neodhovárali lebo nemali šancu. Pri synovi - volá sa Sebastiano ( narodený v Taliansku preto má na konci o) a mladšia dcéra Stella prešli v pohode ale staršia dcéra sa volá Saniya a tam už bol problém. Ešte aj priezvisko máme bez ová nakoľko je zahraničné. To bolo komentárov. Priznám sa že manžel ani nevyberal meno lebo som povedala že bude tak a bolo. Až po roku mi povedal aké chcel on meno. Pri mladšej dcére som tiež chcela iné meno ( (páčilo sa mi aj Stela ale mala som podmienku aby bola z dvomi L) tak sme spravili kompromis keď som si už vybrala meno pre staršiu. Marína je pekné a málo používané meno.
@anjelik130890 tak ja keď som svokre oznámila že najstarší syn sa bude volať Eliáš tak povedala že sa bude modliť aby to bolo dievčatko 🤣 narodil sa nám Eliáš a meno mu pasuje neskutočne 😊😉
@anjelik130890 Ahoj. My máme tiež Marínu a nemenila by som! Nádherné meno 😍U nás to bolo podobné, celá rodina bola z toho mena v šoku, hlavne svokra mala námietky a blbé poznámky, no nás to absolútne nezaujímalo, že kto si čo myslí, dali sme si meno aké sa páčilo nám, veď predsa je to naše dieťa 😊 Nenechaj sa odradiť ! Rodina si zvykne, uvidíš...možno až tak ako moja svokra - teraz nič iné nepočúvame, iba aké má malá krásne, originálne meno a ako sa jej hodí 😉
Ahoj, mama ako jedina vie nacitit, ake meno si "pyta" babatko... S akym bude spokojne. A to je nadovsetko... Niektora mama citi, inej sa sniva, alebo len lahodi jej uchu, ked ho zacuje...vie, ze to je TO meno. A ked sa paci aj ocimu, hotova vec.
@anjelik130890 ja to mam ešte horšie môj manžel má vybraté meno Vratko už 6 rokov. Dokonca aj prázdna izba sa vola Vratkova izba. Teraz som v 35 týždni a čakám chlapčeka. Tiež keď niekomu poviem meno guľa očami. Najhoršie to zvláda moja mama ktorá stále plače, že ako hrozne meno. Dnes mi dokonca povedala ze nepríde ani do pôrodnice, keď dám také meno. Manžel nechce ustúpiť trvá na svojom. Poviem vám mam pokazené celé tehotenstvo. Občas si poviem, že som nemala byť ani tehotná.😫 No hrozne myšlienky už. Neviem co mam urobiť dat na manžela, alebo vybrať úplne iné meno???? Manžel sa veľmi teší ze bude mat syna ak to nebude Vratko bude sklamaný. Prajem ti veľa síl odolat tomu tlaku. A držím palce správne sa rozhodnúť.
@natalkachiara tak asi mas aj ty co povedat do vyberu mena,si mama,porodis ho a ked sa ti to meno nepaci tak vymyslite ine,nejaky kompromis.
@natalkachiara prečo to až takto riešiš? Manžel túži po tomto mene, je s ním stotozneny, ja by som dala Vratka. Meno ako každé iné, mohol vybrať aj horsie: Ferdinand, Zlatko, Dezider....
Urob manželovi radosť a mame povedz, nech nie je teatralna, to co sú za detinské reakcie, že nepríde do pôrodnice? Mamu uzemni a rázne naznac, že nie je úlohou babky vyberať meno😉
@natalkachiara tebe sa to meno paci? Inak ja musim povedat, ze my mame syna Aurela, vseeetci s tym mali problem a my sme sa nedali a teraz je to dieta ,ktore vsetci maju radi a meno neriesime od prveho dna ako sa narodil. Vratko je prekrasne, netradicne meno a teda ked sa pozriem do kalendara ,tak jedno z tych lepsich. Ak ti mozem nie poradit,ale len mozno tak len povedat, netrap sa nad tym, uzi si aspon zvysok tehotenstva. Moj manzel so synom vybrali pre nasu dceru meno, s ktorym niesom uplne stotoznena aj ked nieje najhorsie,ale momentalne mi zistili v 38 tyzdni vysoky tlak ...a riesim len to,nech sa uz vola akokolvek,len nech je zdrava ked k nam pride . Takze aj ty, mysli len na zdravie svojej obrovskej lasky,ktora ta caka o mesiac ..a vsetci si zvyknu uvidis ;).
@danielaaa212 Ja nemôžem povedať ze sa mi paci, ale po toľkých rokom som zvykla 🤔 nikdy som nemala nejaké meno pre chlapca. Len som ako medzi dvoma mlynmi, už to bolo také zlé že sa manžel s maminou ani nerozprávali. Ja sa trápim najviac. Nikdy som si nemyslela, že meno moze spôsobiť takúto vojnu. Véd sú dôležitejšie veci.
@natalkachiara ja ti len drzim palce, sama vies ake to je ... ja len ako clovek nezainteresovany si myslim... ze ty a manzel ste najdolezitejsi. Mamka nech sa nehneva...ale jej cas na vyber mena uz bol,ked davala meno svojim detom. Je to ozaj len na tebe a muzovi. A ked sa ktokolvek bude hnevat... je to detinske ...a ver ze to kazdeho prejde. Mamka si zvykne! A ja osobne by som si zastala muza... lebo rodicov si mame vazit, respektovat,ale manzel je prvorady. Myslim,ze ak si ho zastanes,posilnis si aj vas vztah, aj ukazes vsetkym,kto je pre teba najdolezitejsi ,samozrejme vo vsetkej ucte k rodicom a svokrovcom. ;) Drz sa ...a verim,ze sa rozhodnes podla srdca a spravne ;)
@natalkachiara Ved to je krasne meno ako z rozpravky Plavcik a Vratko. Mne sa pacia navaty ku starym slovenskym menam, k menam so slovanskym nadychom. Mama si mozno nevie predstavit nejaku zdrobneninku, no ved uz samotne meno je take jemne, zdrobnele, neda sa mu povedat skaredo 🙂 Tvoja mama, ked zbada babatko, vezme ho prvy raz do ruk, tak uz mu inak nepovie, neboj sa 🙂 My sme to tiez zazili s dievceskym menom, co sme vybrali, bolo mi trosku luto, ze sa vsetkym na prvy sup nepaci, ale dnes sa uz nik nad nim nepozastavi a dcerke sedi.
@natalkachiara súhlasím s dievčatami, určite podpor manžela, mama vybrala meno tebe, 6 rokov chlap túži po tomto mene a ty by si vybrala iné? Ja by som to manželovi neurobila...
Véd práve dcérke som vybrala meno ja. Ďakujem vám baby za povzbudivé slová, lebo väčšinou počúvam že si neviem dat radu s manželom, a ze jeho to prejde...... A teda ja dúfam, že mamina sa tým zmieri a bude mať malého rada. Držte palce 😉🙈🙉🙏🙏🙏🙏🙏
@natalkachiara a vám sa to meno páči? Pretože ak áno..dajte na manžela...s ním budete žiť po zvyšok života 😀
@natalkachiara ahojky. Prepac ,ze sa pytam..ale velmi ma zaujima ako to teda u vas dopadlo a ci uz je malicky na svete. Obcas sa zajdem pozriet, ci uz 🙂.. ale zatial nic, tak som si povedala, ze sa opytam 🙂. Dufam,ze nevadi . 🙂
@danielaaa212 ahoj dnes mam TP, ale zatiaľ nič. Ešte stále si nikto nezvykol na to meno, ale vidím ze pre manžela je veľmi dôležité. Tak mu asi urobím radosť. 🤗
@natalkachiara no pozerala som ;). Drzim velmi palce a budem velmi rada,ak napisete teda ako to dopadlo. Verim ,ze budete jednym z pozitivnych prikladov pre vsetkych ;). Verim,ze vsetci si zvyknu veeelmi rychlo ;) .
My sme chceli Alžbetku a mame Alžbetku. Nesúhlasili reči typu a to není pekne meno a to ju budú volať Beta a tak sa volala hentá a onaka a neriešili sme a teraz všetci že si nevedia predstaviť ze by sa mala volať inak
@natalkachiara uz mame malickeho na svete ? ;) Dufam,ze mozeme blahozelat k malemu Vratkovi. 😍
@danielaaa212 áno Vratko je už týždeň s nami. 🤗
@natalkachiara jej to je krasne meno. Aj ja som chcela Vratka, ale rodina ma vysmiala a manzel bol tiez proti. Tak mame 14 rocneho Matusa. Ale ja s tym menom stale nie som stotoznena- ale dako to neriesim uz😁. Najhorsie je, ze teraz mi vsetci vravia ako by sa mu to meno hodilo a ze je to celkom pekne meno. Jeho krstni rodicia mu dokonca vzdy poslu sms- ku aj na Vratka 😁😁
@natalkachiara zo srdca gratulujem a dúfam, že aj mamina je v pohode... naša je totiž podobná, brat dali dcére meno, aké sa jej nepáčilo a malú z trucu nevidela celé štyri roky!
@natalkachiara Vratko je nádherné meno
@natalkachiara krásne
@anjelik130890 a vaše 👶 ?

Aj moja svokra chcela ine, aj sestra moja... cloveku to pride aj luto, ale nevadi, nedali sme ine. A dnes to uz nik tak neberie, meno sa dcerke hodi a ani ked sa narodila nik uz neriesil. Podla mna meno mamine pride, akoby ho odsuhlasilo aj babomv brusku, a ked da ine, vie ze nebude spokojna. Raz tu bol pribeh mamy, ktora dala ine meno pod tlakom rodiny a bola nestastna tak, ze nemohla spavat a pomaly uz aj k dietatku mala averziu kvoli tomu menu.