icon

Nezvyčajné meno pre dievčatko

lienka22222
5. sep 2021

Ahojte poraďte mi prosim nejake nezvyčajné meno len nie prosím typu anička atď...nepáčia sa mi také mená ďakujem krásne

merynka33
6. sep 2021

Naila alebo Nala

mpg
6. sep 2021

Je veľa pekných mien - napr. Natália, Ivana, Iveta, Agáta, Erika, Miriam, taraz dávaju aj Bella.

gdpr
6. sep 2021

Mne z nezvyčajných/málo častých v dnešnej dobe sa veľmi páči Izabela, Angelina, Khloe, Zoe, Lili-Rose, Rosalie, Miriam, Tamara, Tatiana, Svetlana, Ingrid, Dorota, Charlotte

nefertiijti87
6. sep 2021

@lienka22222 ja som mala kolegyňu čo sa volala Liridona a veľmi sa mi to meno pacilo. Nikdy pred tým som ho nepočula.

iwesska
6. sep 2021

Ked das Kunigundu urcite bude originalna😉😂

miskaska
6. sep 2021

Lota, Ida

babababka
6. sep 2021

Hortenzia,Jozefína,Justína,Abigail.

zafir01
6. sep 2021

na nedalekom cintorine som videla aj meno Školastika ... daj kludne to. urcite to bude nezvycajne 🙂
nerozumiem prilis tomu trendu, silou mocou mat nezvycajne meno . Ja mam Marek , Kristínka , Simeon . teraz stvrte si zatial nechame pre seba, ale ked na nase buduce babo zakricim, uz teraz viem, ze v nasje skolke, take meno nikto nema,ale zaroven ke v kalendari a je to klasicke meno 😀

daja07
6. sep 2021

Poznám pani, ktorá sa volá Milina a všetci ju volajú Milka. Ja som myslela, že je Emília alebo Milena. Ako tu ktosi vyššie napísal, že má Hannah a volajú ju Hanička, mne to pride nezmyselné. Prečo sa teda nevolá Hana, tiež krásne meno.
My máme Terezu a niekedy sa niekto pozastaví, keď jej poviem Tereza, že prečo tak škaredo. Ale mne aj manželovi sa páči práve táto forma mena, Terézia sa nám až tak nepáčila. a voláme ju aj Terezka.
Jedna mamička, čo ju poznám len veľmi okrajovo má Ellu a Emu, ani ona ani deti nevedia na ktorú volá Eluška - Emuška, že je to somarina, dať tak podobné mená jej došlo až keď mala mladšia pár mesiacov. V škôlke máme dievčatko meno čisto Ukrajinské/Ruské priezvisko Maďarské. Zneje to zaujímavo, pre mňa ani hrozne ani úžasne ale celkom to k sebe ide.
Kamoška má Zoe a priezvisko majú bez ová, žijú na slovensku. Ale keď povieš meno s priezviskom dokopy, tak na prvé počutie to zneje čudne. Mne to zneje ako nejaké čudné slovíčko v cudzom jazyku. Až po chvíli mi došlo že je to meno a priezvisko.

zabina27
6. sep 2021

tak je rozdiel, ci chces zahranicne meno alebo meno, ktore sa momentalne velmi nepouziva, ale musi sa hodit k priezvisku, ja ked vidim/pocujem tie mena od vymyslu sveta v spojeni s rydzo slovenskymi priezviskami, tak mi je uplne do smiechu 😀 pokial mate medzinarodne priezvisko, mozete experimentovat, este je vhodne mysliet na to, aby sa dieta vedelo predstavit, aby pripadne vedelo neskor, ako sa jeho meno spravne pise. ja som este uvazovala aj stylom, aby nemalo dieta nemalo kratko po sebe narodeniny a meniny 😀 ale tak uznavam, v takychto diskusiach sa da najst inspiracia 🙂

malinka158
6. sep 2021

@nefertiijti87 myslim ze je to albanske meno

malinka158
6. sep 2021

Merisa, Merima, Lena

zuzanka.zuzu
6. sep 2021

@zafir01 ja poznám cca 25r Školastiku 🙂 Slovenka. a verte, že ju si každý pre meno zapamätá! podľa mňa super, v telefone ju tiež každý hneď zaradí a nie Ema, Emma, Emi, Emka, Ema2... 😀

jankabenji
6. sep 2021

@daja07 páčilo sa nám Hannah a zároveň ju s radosťou voláme pekne slovensky Hanka, inak mame ešte Barboru a Benjamina ..klasické slovenské mená.

jaskolka
6. sep 2021

Mne sa páči napríklad Matilda a Amália, ale k priezvisku to nesedí. Čiže keď bude e mat dievčatko bude sa vyberať iné meno, zrejme klasika Zuzana, Hana a podobne. Vždy spájať aj s priezviskom, inak to nevyzbie pekne. Síce u dievčat je predpoklad, že ho časom zmenia, ale tiež nie u každej to platí. Aby nebolo netradičné meno a tradičné priezvisko (Innocencia Poláková)

zafir01
6. sep 2021

@zuzanka.zuzu ved preto som ho napisala.. neboha na cintorine sa narodila niekedy v 1910 .. vtedy to bolo asi tradicnejsie meno .. tiez poznam Lukreciu , mladu zenu . celkom nezvycajne pekne meno 😀

jankabenji
6. sep 2021

@zafir01 moja starká sa volala Apolonia, Sidonia...Sidka meno som zapocula aj v dnešnej dobe,ale Apolka veru nie. Kedysi to boli ale určite pouzivanejsie mená

7lenka11
6. sep 2021

@michaela_murinova tak to je vas pohlad, ked ste dali psovi bezne ludske meno.. kamaratkina sestra dala dcerke meno Zora a aspon tak vynika v skolke medzi 5 Emami, 4 Sofiami a 3 Elami...

renka30
6. sep 2021

Isabella, Olivia, Maia

renka30
6. sep 2021

Inak ja mam Adrianu, co tiez nie je velmi bezne

emma_932
6. sep 2021

@lienka22222 mne sa páči Brigita, Ingrid

daja07
6. sep 2021

@jankabenji Barbora a Benjamin su podla mna super, ak chce niekto tiez nezvycajnejsie, lebo nebude ich asi vela a zneje to podobne aj v zahranici. My sme mali take "parametre", ze nech su mena slovenske, ale nech sa daju dobre vyslovit aj pre zahranicnych a maju rovnaku alebo skoro rovnaku podobu aj v inych jazykoch.
Treba si to premysliet, ake zdrobneniny sa k tomu hodia, ako to vypali spolu s priezviskom a ci clovek zije na slovensku alebo mimo. Ja som nedavno spoznala pani, ktorá sa vola Gertrúda, pre mňa veľmi zaujímavé, ale neviem ako inak ju volať ako Gertrúda.
Myslim, ze sa da inspirovat aj slovenskym kalendarom a bude to fajn 🙂

nikha2809
6. sep 2021

@livi07 ja žijem na dedine kde je 700obyvatelov a 4 malé Mie 😂

jana_eyre_2
6. sep 2021

@daja07 mala som tetu gertrudu, volali sme ju tante trude.. dieťa by som volala trudi..

nikha2809
6. sep 2021

Inak moja mamina sa volala Serafina.Volali ju všetci Sefi.este som také meno naozaj nepočula nikde.

heymissg
6. sep 2021

@lienka22222 Roxana, Anastázia, Anabella

nicole003
6. sep 2021

@sally001 s muzom sme sa nevedeli dohodnut na mene tak sa dcerka vola Zoe Natália ale vsetci ju aj tak volaju Zoja

lilianka28
6. sep 2021

My máme Noemi.

alison11
6. sep 2021

Ja sa volám Hajnalka v slovenčine (Zora) Je veľa pekných zriedkavích mien,mne sa páčia aj Kvetoslava,Stela, Moja teta je Božena,mamina aj starká Margita,mne sa páči aj Margaréta,Marianna,Veronika,hoc písala si že nezvyčajné nei slovenské,Melisa,Noemi,Katlin,Isodora,Vivien,Kiara,Chloe,Mirabella,Nellie,Ela,SophiaEmma.

dyala1067
6. sep 2021

Ja mam dcery Milianna a Leonora