Nezvyčajné meno pre dievčatko
Ahojte poraďte mi prosim nejake nezvyčajné meno len nie prosím typu anička atď...nepáčia sa mi také mená ďakujem krásne
Je veľa pekných mien - napr. Natália, Ivana, Iveta, Agáta, Erika, Miriam, taraz dávaju aj Bella.
Mne z nezvyčajných/málo častých v dnešnej dobe sa veľmi páči Izabela, Angelina, Khloe, Zoe, Lili-Rose, Rosalie, Miriam, Tamara, Tatiana, Svetlana, Ingrid, Dorota, Charlotte
@lienka22222 ja som mala kolegyňu čo sa volala Liridona a veľmi sa mi to meno pacilo. Nikdy pred tým som ho nepočula.
Ked das Kunigundu urcite bude originalna😉😂
Lota, Ida
Hortenzia,Jozefína,Justína,Abigail.
na nedalekom cintorine som videla aj meno Školastika ... daj kludne to. urcite to bude nezvycajne 🙂
nerozumiem prilis tomu trendu, silou mocou mat nezvycajne meno . Ja mam Marek , Kristínka , Simeon . teraz stvrte si zatial nechame pre seba, ale ked na nase buduce babo zakricim, uz teraz viem, ze v nasje skolke, take meno nikto nema,ale zaroven ke v kalendari a je to klasicke meno 😀
Poznám pani, ktorá sa volá Milina a všetci ju volajú Milka. Ja som myslela, že je Emília alebo Milena. Ako tu ktosi vyššie napísal, že má Hannah a volajú ju Hanička, mne to pride nezmyselné. Prečo sa teda nevolá Hana, tiež krásne meno.
My máme Terezu a niekedy sa niekto pozastaví, keď jej poviem Tereza, že prečo tak škaredo. Ale mne aj manželovi sa páči práve táto forma mena, Terézia sa nám až tak nepáčila. a voláme ju aj Terezka.
Jedna mamička, čo ju poznám len veľmi okrajovo má Ellu a Emu, ani ona ani deti nevedia na ktorú volá Eluška - Emuška, že je to somarina, dať tak podobné mená jej došlo až keď mala mladšia pár mesiacov. V škôlke máme dievčatko meno čisto Ukrajinské/Ruské priezvisko Maďarské. Zneje to zaujímavo, pre mňa ani hrozne ani úžasne ale celkom to k sebe ide.
Kamoška má Zoe a priezvisko majú bez ová, žijú na slovensku. Ale keď povieš meno s priezviskom dokopy, tak na prvé počutie to zneje čudne. Mne to zneje ako nejaké čudné slovíčko v cudzom jazyku. Až po chvíli mi došlo že je to meno a priezvisko.
tak je rozdiel, ci chces zahranicne meno alebo meno, ktore sa momentalne velmi nepouziva, ale musi sa hodit k priezvisku, ja ked vidim/pocujem tie mena od vymyslu sveta v spojeni s rydzo slovenskymi priezviskami, tak mi je uplne do smiechu 😀 pokial mate medzinarodne priezvisko, mozete experimentovat, este je vhodne mysliet na to, aby sa dieta vedelo predstavit, aby pripadne vedelo neskor, ako sa jeho meno spravne pise. ja som este uvazovala aj stylom, aby nemalo dieta nemalo kratko po sebe narodeniny a meniny 😀 ale tak uznavam, v takychto diskusiach sa da najst inspiracia 🙂
@nefertiijti87 myslim ze je to albanske meno
Merisa, Merima, Lena
@zafir01 ja poznám cca 25r Školastiku 🙂 Slovenka. a verte, že ju si každý pre meno zapamätá! podľa mňa super, v telefone ju tiež každý hneď zaradí a nie Ema, Emma, Emi, Emka, Ema2... 😀
@daja07 páčilo sa nám Hannah a zároveň ju s radosťou voláme pekne slovensky Hanka, inak mame ešte Barboru a Benjamina ..klasické slovenské mená.
Mne sa páči napríklad Matilda a Amália, ale k priezvisku to nesedí. Čiže keď bude e mat dievčatko bude sa vyberať iné meno, zrejme klasika Zuzana, Hana a podobne. Vždy spájať aj s priezviskom, inak to nevyzbie pekne. Síce u dievčat je predpoklad, že ho časom zmenia, ale tiež nie u každej to platí. Aby nebolo netradičné meno a tradičné priezvisko (Innocencia Poláková)
@zuzanka.zuzu ved preto som ho napisala.. neboha na cintorine sa narodila niekedy v 1910 .. vtedy to bolo asi tradicnejsie meno .. tiez poznam Lukreciu , mladu zenu . celkom nezvycajne pekne meno 😀
@zafir01 moja starká sa volala Apolonia, Sidonia...Sidka meno som zapocula aj v dnešnej dobe,ale Apolka veru nie. Kedysi to boli ale určite pouzivanejsie mená
@michaela_murinova tak to je vas pohlad, ked ste dali psovi bezne ludske meno.. kamaratkina sestra dala dcerke meno Zora a aspon tak vynika v skolke medzi 5 Emami, 4 Sofiami a 3 Elami...
Isabella, Olivia, Maia
Inak ja mam Adrianu, co tiez nie je velmi bezne
@lienka22222 mne sa páči Brigita, Ingrid
@jankabenji Barbora a Benjamin su podla mna super, ak chce niekto tiez nezvycajnejsie, lebo nebude ich asi vela a zneje to podobne aj v zahranici. My sme mali take "parametre", ze nech su mena slovenske, ale nech sa daju dobre vyslovit aj pre zahranicnych a maju rovnaku alebo skoro rovnaku podobu aj v inych jazykoch.
Treba si to premysliet, ake zdrobneniny sa k tomu hodia, ako to vypali spolu s priezviskom a ci clovek zije na slovensku alebo mimo. Ja som nedavno spoznala pani, ktorá sa vola Gertrúda, pre mňa veľmi zaujímavé, ale neviem ako inak ju volať ako Gertrúda.
Myslim, ze sa da inspirovat aj slovenskym kalendarom a bude to fajn 🙂
@daja07 mala som tetu gertrudu, volali sme ju tante trude.. dieťa by som volala trudi..
Inak moja mamina sa volala Serafina.Volali ju všetci Sefi.este som také meno naozaj nepočula nikde.
@lienka22222 Roxana, Anastázia, Anabella
My máme Noemi.
Ja sa volám Hajnalka v slovenčine (Zora) Je veľa pekných zriedkavích mien,mne sa páčia aj Kvetoslava,Stela, Moja teta je Božena,mamina aj starká Margita,mne sa páči aj Margaréta,Marianna,Veronika,hoc písala si že nezvyčajné nei slovenské,Melisa,Noemi,Katlin,Isodora,Vivien,Kiara,Chloe,Mirabella,Nellie,Ela,SophiaEmma.
Ja mam dcery Milianna a Leonora

Naila alebo Nala