O 3 týždne rodím a ešte nemáme vybraté meno
Rachel
Ramona
Rut
Ruby
Ema??
EMA
Rachel je pekne ale otazne je chcete to vyslovovat
Rejčl Grešova alebo tak ako sa piše Rachel Grešova
Ak to prve tak potom nie ak druhe tak sa to hodí ..z mojho pohladu
Ale neviem prečo pri to priezvisku sa mne vybavilo meno Simona 🙂
Ruby je velmi pekné 😊
Chcelo by to zjemniť priezvisko ....Amálka, Natálka, Pavlínka 😊
@daniela2202 ako si napísala, ta Pavlínka by k tomu naozaj išla
Vyber si podla seba. To meno bude dieťa charakterizovať, budeš ho ním volať, milo sa mu prihovarať, bude to JEJ MENO, nieco dost urcujúce. Nech si ho nechce zmenit v dospelosti, alebo Ty, ze sa Ti nepozdáva k osobnosti dietata. Aky to bude pocit, ked si o rok spomenies pri vyslovovaní jeho mena, ze vybrali mu ho druhí..babka, osoby z MK..neznámy, ze mozno sa mu nehodí, lebo s babkou si sa pochytila, alebo na MK ťa naštvú ...vyber tak nech sa hodí k priezvisku a podla svojho vnutorného pocitu, o tom ako sa meno vyslovuje a aku osobnost chces mat z dietata. Livia je v pohode, robí si svoje, nemyslim, ze by mala nejake zlé zámery.
Mne sa paci Rachel a Ema, ale podla mna ked sa vam obom s muzom paci Ramona tak to dajte, vobec vas nemusi zaujimt nazor ineho cloveka ❤️
Ruby
Ruby, ked tak..
Rachel urcite nie 😬
Romana 👌 a hodi sa aj k priezvisku
@mpg wau, Agáta Grešova znie fakt dobre
@janickacrazy Inak fakt...velmi zaujimavo.
Michala Grešková má Dorotu, Grétu a Agátu. Z tých sa ti nepáči ani jedno? Všetko pekné, silné mená
Ja uplne viem ako si na tom. Mne sa nepaci ziadnenchlapcenske meno a pritom musim nejake vybrat 😀 ani neviem kam sa ubrat. Urcite vyberaj srdcom. Zvaz ci je to meno vhodne k priezvisku. Deti vedia byt v dnesnej dobe krute ale zase je uplne normalne mat netradicne meno. Praveze to je teraz trendy a uz sa nikto nepozastavuje nad takymi menami. Smiesne je ak sa chlapec vola Noel a ma lubozvucne slovenske priezvisko 😀 Jedneho dna sa vyda a nikto nevie ci bude mat rydze slovenske priezvisko alebo si vezme cudzinca. Jej sa meno pacit nemusi ani mne sa moje nepaci a nenarobim s tym nic 😀 jednemu sa paci inemu pride otrasne. Tak to ma byt inak by sme sa vsetci vollali rovnako. Ak ti tak zarezonovala Ramona chod do toho. Nikoho do toho nic nie je ale ak sa hanbis to meni vyslovovat tak to nedavaj. Emu urcite nie kazde tretie decko je Ema.
Mas cas. My sme sa rozhodli cez porod na sale 🙂 teda ja stale nie. Hodila som to nakoniec na muza, nech nieco nadiktuje, ked sa prisli uz pytat :D
Z tychto okrem Emy ziadne ine,vsetko ostatne znie v kombinacii s priezviskom zle.
Ruby je fajn z vašich, pasuje aj k priezvisku 😉👍 z mojich je Liana
Co jedno to horšie... Za mňa... 😁
Ja som zmenila asi 4dni pred pôrodom vybrané meno, s kt sme boli s mužom ok že áno dcéra sa bude volať takto... Zrazu som sa ráno zobudila a dala som tiež emu- a áno na ihrisku sa obrie veľa krát aj iné dieťa keď ju volám čo uz
no ide o to ze Ramona ma u nas historiu, ked sme s muzom spolu chodili videli sme nezavisle od seba film ramona o takom dievcatku, a potom sme si nezavisle od seba povedali ze “ ked budem mat dieta bude sa volat Ramona ..” lenze pri prvej dcere zrazu manzel zacal stresovat ze take meno nie, a teraz pti druhej sam prisiel s tym ze uz je s tym ok, lenze odkedy sme to povedali rodine, fakt kazdy je zhrozeny, svokra dokonca ci nam ju vobec pokrstia 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ sestrine kamosky ze Ramona je vzdy negativna postava atd. atd. … pricom ano je to tvrde meno a kazdy si pod tym predstavi nejaku proste “ hrubu” zenu, ale verim ze ked sa narodi tak si kazdy zvykne a ine meno si pre nu nebude vediet predstavit.. Ale strach hovorit to mam preto lebo zatial som nenasla nikoho kto by povedal ze wau pekne meno,… jedine nejaka neznama pani co sa raz zviezla s mamkou a zapocula to, este aj mojej mame sa najprv pacilo a potom zrazu ze uz sa jej nepaci ze je tvrde 😂 ale co si myslim ze nie je nahoda, ze ramona ma meniny v den mojho terminu !
co sa tyka mena Ema, je krasne vzdy sa mi pacilo ale vraj je ich vela teraz, aj ked osobne poznam len dve, a deti s tym menom ziadne…
tak urcite dajte ramonu 🙂 .. lebo budete musiet mat este jednu dceru 😀
ja som meno syna nikomu nepovedala popredu, az po porode sa vsetci dozvedeli 😀
a teraz nieco na zasmiatie 😂 sestra robi v Brne anesteziologicku, a nedavno sa im tam narodilo dieta pre ktore rodicia nemali meno lebo sa nevedeli dohodnut, priezvisko mali Hájek a muž chcel Salma Hájek 🤣🤣🤣
Mne sa páči kombinácia Juliana Grešová. Staršia dcérka oslavuje narodeniny aj meniny - každé zvlášť? Ak áno, daj pozor, aby aj mladšia mohla tak oslavovať, t. j. aby nemala dva sviatky úplne blízko seba. Moja sestra je Ľubica a narodeniny má deň pred meninami. Celé detstvo bola každý rok ukrátená o jednu oslavu. Teraz v dospelosti to už nerieši, ale ako malej jej to veľmi vadilo.
Aj ky ske dali tvrde meno a muej mame sa nepacilo nikdy a zvykla si . To vobec neries. Ak sa Vam to tak paci urcite chod do toho. Podla mna uplne normalne meno nijak neznie exoticky ani vystredne. Obycajne meno len malo pouzivane. Hortenzia Gertruda Jozefina su tiez v kalendari a kolko ludi sa tak vola? A predsa sa najde niekto kto si to vyberie 🙂 ale naozaj daj pozir na to aby nemala narodeniny a meniny v jeden den ak druha dcera ma rozdiel mesiace. Pre deti tazsie pochopitelne a citia sa ukratene
Ja som sa rozhodla až na pôrodnom stole 🤣🤣 manžel chcel Rebeku ja Anežku 🤣🤣 dala sa Rebeka
Mariana, Rebeka, Livia co tu zazneli v diskusii sa vsetky hodia k priezvisku 🙂

@nelinka67 menu Livia urobila najhorsiu reklamu Livia z Kulturblogu 😂