Páči sa vám meno Andrea?
Ahojte, páči sa vám toto meno? Nepríde vám príliš „tvrdé”?
Je tvrdé. Ale Aďa je fajn
pekné....kedysi dosť bežné meno, no dnes sa už nedáva.
@evamarek77 tak toto by som netvrdila. Poznám chalana či ho decká v škole volali Cedro. Vola sa Cedric a samozrejme ho doma nikto Cedro nevolal.
Paci sa mi, sama sa tak volam 🙂 Ale nenavidim, ked ma volaju Ada, az ma vtedy pod rebrami pichne 🙄 Najradsej mam, ked mi povedia Andrea, ale to naozaj malokto, pritom sa tak vzdy predstavujem aj podpisujem. Vacsinou ma oslovuju Andrejka, Adi, Adka...to znasam v pohode, ale tu Adu fakt nie...
Áno. Keby bolo druhé dievča, mali sme pre ňu vybraté presne toto meno.
Nepáči sa mi
Inak, zase tu prišli komentáre typu “lepšie ako Sofia a Jessica” , no Andrea bola tak isto otrepané meno pred XY rokmi, ako sú dnes vyššie uvedené mená😅 ak sa pozriete na dnešné 40,50-ničky, Andrea je každá druhá, bolo to presne také “meno v móde” ako dnešné Sofie a Emy
Podľa mna pekne neutralne meno.. Ani nie staroverske ako Anna, Zuza, Kata a pod. a ani nie ultramoderne..
@petkasaurus Presne.
moje meno....veľmi tvrdé meno....( 70-80roky to bolo populárne meno....andrea a adriana často sa to pletie😎 naši chceli dať julia....ale na dedine sa niekedy volalo uľa...uľo ..kde ideš.....🙂ja som svojim deťom dala bez ...r......ľahko vysloviteľné....
Mne osobne sa nepáči, Andrej na chlapca je v pohode ale na dievča čo ja viem, sú aj krajšie mena ako napr. Viktória, Alexandra, Tereza, ja by som také meno dcére určite nedal
Za mna uplne v pohode. Mame v rodine dospelu zenu a je to take meno,ktore sa neda skomolit,ani nijako skaredo povedat. Za mna 1000x lepsie sa 40r.-50r.predstavit ako Andrea nez ako Lilinka😁
@iwesska da sa skomolit, mna jedna osoba v rodine oslovuje andreja 😒 co je len dalsi dovod, preco to meno neznasam 😔
@queen_el Andrea vobec nie je take caste meno ako hovoris. Mam okolo 40r.a teda som pocas celej ZS a SŠ poznala AZ 3. A ani v dospelosti ich nepoznam viac. V mojej generacii frcala Monika,Silvia, Jana, Katarina,Zuzana. Andrea rozhodne nie je z tych mien,ktore by podliehali trendom.
@kinderzwillinge Ano,aj ta co mame v rodine je na to alergicka😁 To sa fakt da urobit s kazdym menom.Ale stale to neznie tak hrozne ako ked je niekto napr.Scarlett a hovoria jej Skajka🙄
@kinderzwillinge Mala som inak spoluziacku Blanku. Co ta si chuda vytrpela s tym menom. Vecne bola Blana. 🙄
Nie
Mam sesternicu Andreu. Mne sa to meno paci.. Ináč, ako ju budú volať závisí aj od regiónu kde bývate, moju sesternicu nikto nikdy v živote nevolal Aďa, vzdy bola a je Andi 🙂
@oblecenie99 mne andi alebo andy pride ako muzske meno, vobec to neznie ako zenske meno
@kinderzwillinge Jasne, závisí to aj od toho, v akom jazyku na to pozeráš.. My mame maďarské korene, tak pre nás je automatická zdrobnenina mena Andrea Andi, a keby jej niekto povedala Aďa, tak ona by mala možno asociáciu na ľudský mozog, ktorý je v maďarčine aď (napísala som, ako sa to vyslovuje) 🙂
Ja sa volám Andrea a ako dieťa som trpela, keď mi tak niekto povedal 😂 zdalo sa mi to strašne tvrdé. Ale neznášam, keď ma niekto volá Aďa, to je úplne otrasné. Rodičia ma stále volajú Andrejka, babka ma volala Andrejuška a kamaráti Andy, Dea, Ajka, Adik. Ono je to celkom pekne meno, len ľudia ho nevedia správne skloňovať, to je ďalšia vec, co mi na ňom vadí 🤦🏼♀️😂
Pači ale keby ti vymenujem kolko mame len v rodine Andreíi 🙆🏽♀️
@kinderzwillinge my sme napoly madarska rodina a oni madari pomaly vsetky mena maju zdrobneliny na "I" končiace- chlapec dievča všetko jedno... Pali, Jani, Rudi, Rebi /rebeka/, Kati, Bogi, atd. moja dcera je Johana, tak je Johi. Matyáš je Matyi /čitaj Maťi/.
@oblecenie99 @negymama tomuto uplne rozumiem, ze v danom jazyku sa to inac vyslovuje a pouziva
Velmi sa mi paci. Andrea je krasne meno. Ale ked dievcatko zacnu volat Aďka alebo Aďa, tak obycajne to zostava az do dospelosti.

@anega79
@negymama mne zas hovorila frajerova mama, narodil sa v zahranici a dali mu meno Petr a sestricky, ze sa htozne divili co zo je za meno ze tamna konci chyba "a"
A kolega v praci Marián, ked hostia citali len menovku tak mysleli, ze ich chyzna je zena, a tiez som mala kolegu, volal sa Catalin 😌
Kazda krajina ma nieco