icon

Páči sa vám meno Andrea?

28. máj 2021

Ahojte, páči sa vám toto meno? Nepríde vám príliš „tvrdé”?

kitycat
28. máj 2021

@anega79
@negymama mne zas hovorila frajerova mama, narodil sa v zahranici a dali mu meno Petr a sestricky, ze sa htozne divili co zo je za meno ze tamna konci chyba "a"

A kolega v praci Marián, ked hostia citali len menovku tak mysleli, ze ich chyzna je zena, a tiez som mala kolegu, volal sa Catalin 😌

Kazda krajina ma nieco

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
jaroe
28. máj 2021

Je tvrdé. Ale Aďa je fajn

deti95060810
29. máj 2021

pekné....kedysi dosť bežné meno, no dnes sa už nedáva.

ajka0207
29. máj 2021

@evamarek77 tak toto by som netvrdila. Poznám chalana či ho decká v škole volali Cedro. Vola sa Cedric a samozrejme ho doma nikto Cedro nevolal.

adik64
29. máj 2021

Paci sa mi, sama sa tak volam 🙂 Ale nenavidim, ked ma volaju Ada, az ma vtedy pod rebrami pichne 🙄 Najradsej mam, ked mi povedia Andrea, ale to naozaj malokto, pritom sa tak vzdy predstavujem aj podpisujem. Vacsinou ma oslovuju Andrejka, Adi, Adka...to znasam v pohode, ale tu Adu fakt nie...

asia83
29. máj 2021

Áno. Keby bolo druhé dievča, mali sme pre ňu vybraté presne toto meno.

queen_el
29. máj 2021

Nepáči sa mi
Inak, zase tu prišli komentáre typu “lepšie ako Sofia a Jessica” , no Andrea bola tak isto otrepané meno pred XY rokmi, ako sú dnes vyššie uvedené mená😅 ak sa pozriete na dnešné 40,50-ničky, Andrea je každá druhá, bolo to presne také “meno v móde” ako dnešné Sofie a Emy

petkasaurus
29. máj 2021

Podľa mna pekne neutralne meno.. Ani nie staroverske ako Anna, Zuza, Kata a pod. a ani nie ultramoderne..

tncka
29. máj 2021

@queen_el v mojom okoli ani jedna a tie otrepane su uz len v triede mojej dcery rovno 4

asia83
29. máj 2021

@queen_el Áno. A? No moja dcéra by nechodila do škôlky či školy so 40-50 ročnými ženami, ale s deťmi svojho veku. Takže je vhodné, že medzi 5 Emkami, 5 Nelami a 5 Sofiami bude jedna Andrejka. 😉

asia83
29. máj 2021

@petkasaurus Presne.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
andra77
29. máj 2021

moje meno....veľmi tvrdé meno....( 70-80roky to bolo populárne meno....andrea a adriana často sa to pletie😎 naši chceli dať julia....ale na dedine sa niekedy volalo uľa...uľo ..kde ideš.....🙂ja som svojim deťom dala bez ...r......ľahko vysloviteľné....

rene007
29. máj 2021

Mne osobne sa nepáči, Andrej na chlapca je v pohode ale na dievča čo ja viem, sú aj krajšie mena ako napr. Viktória, Alexandra, Tereza, ja by som také meno dcére určite nedal

iwesska
29. máj 2021

Za mna uplne v pohode. Mame v rodine dospelu zenu a je to take meno,ktore sa neda skomolit,ani nijako skaredo povedat. Za mna 1000x lepsie sa 40r.-50r.predstavit ako Andrea nez ako Lilinka😁

kinderzwillinge
29. máj 2021

@iwesska da sa skomolit, mna jedna osoba v rodine oslovuje andreja 😒 co je len dalsi dovod, preco to meno neznasam 😔

iwesska
29. máj 2021

@queen_el Andrea vobec nie je take caste meno ako hovoris. Mam okolo 40r.a teda som pocas celej ZS a SŠ poznala AZ 3. A ani v dospelosti ich nepoznam viac. V mojej generacii frcala Monika,Silvia, Jana, Katarina,Zuzana. Andrea rozhodne nie je z tych mien,ktore by podliehali trendom.

iwesska
29. máj 2021

@kinderzwillinge Ano,aj ta co mame v rodine je na to alergicka😁 To sa fakt da urobit s kazdym menom.Ale stale to neznie tak hrozne ako ked je niekto napr.Scarlett a hovoria jej Skajka🙄

iwesska
29. máj 2021

@kinderzwillinge Mala som inak spoluziacku Blanku. Co ta si chuda vytrpela s tym menom. Vecne bola Blana. 🙄

sunshine_18
29. máj 2021

Nie

queen_el
29. máj 2021

@iwesska No a v mojom okoli je milion. Tie trendy sa menia aj podla regionov.

oblecenie99
29. máj 2021

Mam sesternicu Andreu. Mne sa to meno paci.. Ináč, ako ju budú volať závisí aj od regiónu kde bývate, moju sesternicu nikto nikdy v živote nevolal Aďa, vzdy bola a je Andi 🙂

kinderzwillinge
29. máj 2021

@oblecenie99 mne andi alebo andy pride ako muzske meno, vobec to neznie ako zenske meno

oblecenie99
29. máj 2021

@kinderzwillinge Jasne, závisí to aj od toho, v akom jazyku na to pozeráš.. My mame maďarské korene, tak pre nás je automatická zdrobnenina mena Andrea Andi, a keby jej niekto povedala Aďa, tak ona by mala možno asociáciu na ľudský mozog, ktorý je v maďarčine aď (napísala som, ako sa to vyslovuje) 🙂

mandrewa
29. máj 2021

Ja sa volám Andrea a ako dieťa som trpela, keď mi tak niekto povedal 😂 zdalo sa mi to strašne tvrdé. Ale neznášam, keď ma niekto volá Aďa, to je úplne otrasné. Rodičia ma stále volajú Andrejka, babka ma volala Andrejuška a kamaráti Andy, Dea, Ajka, Adik. Ono je to celkom pekne meno, len ľudia ho nevedia správne skloňovať, to je ďalšia vec, co mi na ňom vadí 🤦🏼‍♀️😂

ninusa221
29. máj 2021

Pači ale keby ti vymenujem kolko mame len v rodine Andreíi 🙆🏽‍♀️

negymama
29. máj 2021

@kinderzwillinge my sme napoly madarska rodina a oni madari pomaly vsetky mena maju zdrobneliny na "I" končiace- chlapec dievča všetko jedno... Pali, Jani, Rudi, Rebi /rebeka/, Kati, Bogi, atd. moja dcera je Johana, tak je Johi. Matyáš je Matyi /čitaj Maťi/.

kinderzwillinge
29. máj 2021

@oblecenie99 @negymama tomuto uplne rozumiem, ze v danom jazyku sa to inac vyslovuje a pouziva

kittykat22
29. máj 2021

Velmi sa mi paci. Andrea je krasne meno. Ale ked dievcatko zacnu volat Aďka alebo Aďa, tak obycajne to zostava az do dospelosti.