Páči sa vám meno Helena?
Nie, evokuje mi 60r susedu, nie babatko, dievcatko, pubertacku,...
skor Elena sa mi paci😉
moja mamina je Helena, ale aj tak ju vsetci cely zivot volali Elenka, Ela, Hela
@anjelicek26 aj sa pise Helena?
Mne sa to meno paci. Pravdupovediac ani neviem, ci poznam nejaku Helenu pod 40 rokov.
@zmrzlinka2021 Helen, Helene a aj Helena, pocula som uz vsetky varianty... Aj kamoskina dcera je Helena... Hovoria jej normalne Helena, Lena, Leni... ako kedy podla veku a velkosti...
Poznám 15-rocnu Helenku. Zlaté dievča. Vôbec nikomu nepríde to meno divné, ani spolužiakom. Veľmi jej pristane. Voláme ju buď Helenka, Helen alebo Heli.
Nepáči
Áno, páči. Hodí sa to od bábätka až po dospelosť 🙂
helena pre mna jedno z najnepeknejsich mien. skratka hela je upne zla. ale dnes v krizovke boli paris a helena, takze som sa na to meno zacala pozerat trochu inak. ale stale je to pre mna jedno z najnepeknejsich mien.
Nie, ani trochu a v žiadnej podobe
mne sa paci 🙂
@janetinka27 preco?
Mne áno a veľmi,ak by ešte raz prišiel bocian k nám ,a bolo by to dievča tak Anička alebo Michaela
Áno páči
páči
Nie
Áno páči. Som Elena a maminka bola Helena.❤️
Mne sa páči skôr Elena, Heleny poznám len dôchodkyne...
podla mna este nedozrel cas na dalsie heleny, momentalne to tiez vnimam skor ako dalsiu zlaticu a podobne mena - take pre starsie panie
Áno páči, pre dievčatko Helenka je také milé.. pre dospelú Hela, alebo priamo Helena je fajn..
Ja poznam aj 38 rocnu Helenu, aj 6 rocnu Ceciliu, aj 18 rocnu Magdalenu. Za mna ovela lepsie tieto zriedkave mena ako tie tradicne otrepane Zary, Sary, Niny atd.
Moja milovaná nebohá babka bola Helena🥺
Máme doma pubertálnu Helenu a to meno jej veľmi sedí, neviem si predstaviť iné. Dobrých 15 rokov pred jej narodením som vedela, že ak raz budem mať dcéru, bude to práve Helena a bude rovnako silná a výrazná ako Helena Trójska, svätá Helena, Helena Vondráčková... Ako dieťa mala na kočíku ŠPZ s menom a vďaka tomu sme poznali všetky jej menovkyne v okolí - väčšinou mali 70+ a všetko to boli neskutočne milé, zhovorčivé babky a boli prekvapené, že má také meno. Dodnes je všade, kam príde (škola, krúžky, tábory....), jediná. Ani priezvisko nepotrebuje.
Mne sa dlho moje meno nepáčilo, ale teraz sa mi páči! Doma ma rodičia volaju Helka, Helenka, manžel Heluška. V škole ma volali Helča a v práci Helen. Dcére by sim síce meno po sebe nedala, ale meno sa mi páči 🙂
Mne sa paci, krasne zenske meno a nema ho kazda duha.
Nie
Mne sa paci. Ja som napr chcela Elenku po mojej starkej ktora je uzasna, ale muz sa tiez nedal nato meno zlomit
Paci sa mi. Spája sa mi s milými ženami, manželova maminka a moja byvala kolegyna. A nebude mať rovnaké meno ako ďalšie 4 spolužiačky.

Krasne, klasicke... a tu v Nemecku este relativne bezne.