Páčia sa vám mená Cheryl, Rachel a Lina?
Páčia sa vám dievčenské mená : Cheryl,Rachel,Lina?
Slovensky amiko- ciganistan :D ....treba viac listovat kalendar a na vyber je toho pozehnane v norme a bez toho aby sa nasli hned 3 bytosti s rovnakym menom hoc aj na 50m2
Nie
@zuzanka.zuzu vsak ide aj o to aby meno pasovalo k priezvisku
@maminkasisa ale rené mäsiar mi príde v normal (aj ten čo ja poznám má "slovenské" priezvisko)... akože v pohode, len ma zaujalo, že čo na mene resp. tejto kombinácii ti prišlo zvláštne 🙂
najdôležitejšie je zjavne zvoliť také, ktoré nemá nikto iný v osade
absolútne by som sa na koňovi nepýtala na názor na meno dieťaťa....tvoje dieťa, tvoj život a ostatní sa môžu aj na hlavu postaviť, nemajú do toho čo rozprávať.....budú ti tu rozprávať ako by dieťa malo radšej slovenské meno ale moja starká (stará škola) stále rozpráva že neznáša svoje meno -Anna.....takže aj keby dáš najkrajšie slovenské meno tomu dieťaťu tak jemu sa nemusí potom páčiť a to nemôžeš vedieť aké by tomu dieťaťu vyhovovalo.....keď sa mu bude protiviť tak nech si ho v dospelosti zmení ale teraz je to rozhodnutie na vás s partnerom a nie na múdrych hlavách z modrého koňa a taktiež ani nikto z rodiny by ti do toho rozprávať nemal....mne tiež vyhovárali meno pre môjho syna ale jedným uchom dnu, druhým von
Veľmi by záležalo od.priezviska.
Ale ja osobne v slovenských podmienkach (keďže žijeme a plánujeme žiť na Slovensku), dosť trvám.na tom aby sa meno písalo a čítalo rovnako. A zároveň ak sa dieťa rozhodne žiť v zahraničí, aby ho tam vedeli normálne volať a nekomolili mu meno.
Čiže cheryl nie, to je problém.na Slovensku...Linu by vonku volali asi Lajna alebo tak...to sa mi veľmi nepáči...Rachel je biblické, pekne a univerzálne. Pokiaľ sa hodí k priezvisku tak hej. Akurát už počujem tých príbuzných ako na ňu vykrikuju "Rachelka, Rachelinka...." Ak si s tým v pohode...daj si co chceš.
Skus sa zamyslieť nad tým, že si dieťa s takým menom (na ihrisku, v skole, na strednej, doma...v práci...). Paci sa ti ako ta ľudia oslovujú? A mysli na to ze ľudia si vždy nájdu skratky zdrobneninky prezývky...aj keď sa na hlavu postavis
Skor Lina...
osobne poznám Cheryl, podľa mna celkom pekné meno, Rachel ako Ráchel sa mi až tak nepáči, a ja sa volám Karolína a volajú ma a aj na soc.sieťach mám Lina - takže k tomu sa neviem vyjadriť :D Podľa mňa hlavne nech sa to páči tebe a nech sa to aj hodí k priezvisku, ja mám po manželovi madarsko nemecké priezvisko a bez ová , takže sa mi to k menu hodí :D
Cheryl by som brala 🙂
Posobi to "cigansky"

cherylka, ráchelka, linka.... ťažko povedať, ktoré je krajšie 🙊