Pasujú mená Rebeka a Andrea k slovenskému priezvisku?
Ahojte, čo hovoríte na meno Rebeka pre dievčatko? Ku slovenskému priezvisku.. pasuje vám to? Príp. máte také meno, ste spokojné s ním? Ešte zvažujeme meno Andrea.
rebeka sa mi páči, aj beka. andrea už menej, resp. vôbec
Rebeka sa mi páči, chcela som ju vybrať pre svoju dcéru, ale moja sestra ma predbehla 🙂 Beka aj Beky je v pohode, aj Rebi. Je to pekné meno, teraz dosť časté.
Mame Rebeku, ale k nej sa to hodí úplne, lebo to taká Rebeka aj je 🤣 Hovoria jej Rebeka alebo Rebča
Ja sa volam Andrea a som spokojna :D
obidve mená sa hodia k slovenskému priezvisku 🙂
Rebeka áno, Andrea je pre mňa prioritne mužské meno... ale zas, to je môj problém. 🙂
Za mna Rebeka nie, k slovenskemu priezvisku sa nehodi, na Slovensko nezvycajne meno. Andrea ano, kedze je u nas roky zauzivane a pekne znie aj jeho zdrobnenina.
nasi susedia maju uplne ordinery slovenske priezvisko, zase nie typu Kapusticka...
a dcery maju Rút a Ráchel.
svojim sposobom im to pasuje, je to taky ulet, ale mena ich osobam pristanu.
Andreu ešte niekto dnes dava..?
Ja som Andrea so slovenským priezviskom. Za mňa pasuje 🤷♀️
@cukroska asi aj ano. Ja som tiez zaregistrovala , ze par deti ma aj take "oprasene" pekne mena z minulosti. Ako Danka, Simona, Alica, Janka a podobne. Popravde je to aj trochu osviezenie, ked sa cele detske ihrisko vola Laura, sofia, Ema, Nina a potom Lila a Ela v tisicoch verziach.
Rebeka nie. Andrea áno.
Máme v školke Rebeku, podľa mňa sa jej to meno nehodí. A hlavne ju volajú Beky... to by som asi nechcel, aby tak volali moje dieťa.
@thirstymonk prvej hovorili Eli, ale stále som utočila ze sa vola inak a aj som ju naučila nech reaguje na svoje meno a nie iné,funguje to ma pokoj
Rebeka nie.. Andrea ano
Andrea tiež si myslím.
Nepaci sa mi ani jedno, ale Andrea mi k slovenskemu priezvisku pasuje viac, nez Rebeka.
Obe pasujú, Rebeka sa mi nepáči.
@michellemary zaujímalo by ma prečo? Keď u nás na Slovensku sa vždy používalo pre ženy.. len sa pýtam, nemyslím to v zlom😊
@cukroska prečo by nemal dávať? Podľa mňa veľmi pekné meno.
Ja sa len pýtam 😍 Lebo aj ja som Andrea 😀
@cukroska asi aj ano. Ja som tiez zaregistrovala , ze par deti ma aj take "oprasene" pekne mena z minulosti. Ako Danka, Simona, Alica, Janka a podobne. Popravde je to aj trochu osviezenie, ked sa cele detske ihrisko vola Laura, sofia, Ema, Nina a potom Lila a Ela v tisicoch verziach.
@negymama To úplne súhlasím .Tak ako mne sa páči celé roky Zuzka,Janka a he ich viac také tradičné slovenské...
V Taliansku sú Andrea a Nikola mužské mená
Obe su velmi pekne, Andrea (aj Adriana z takych podobnych) za mna jedny z top 🙂 Ale ani Rebeka nie je zle, mne sa paci praveze aj zdrobnenina Beky.
Autorka, vyrástla som na hudbe Andreu Bocelliho, počúvam ho fakt od svojich 8. rokov, takže sa mi to tak akosi zautomatizovalo... a okrem toho, na gympli som mala profesorku SJL Andreu, a ešte aj ona to vo mne podporila, vravela, že jej jej meno pripadá málo ženské, že vždy túžila byť trebárs Kamila...
Tak ono asi zalezi trosku aj od toho priezviska.mne sa velmi pacia dievcenske mena ktore maju pismeno R.
Ale je rozdiel volat sa
Rebeka Dekanová alebo Rebeka Fazuľová
Ani jedno, radšej Renáta

Máme v školke Rebeku, podľa mňa sa jej to meno nehodí. A hlavne ju volajú Beky... to by som asi nechcel, aby tak volali moje dieťa.