Podobné mená pre dcérky v blízkej rodine
Ahojte zienky .. so svagrinkou čakáme dcérky .. rozdiel medzi nimi bude 2 mes … sme v blízkom kontakte .. vždy aspoň raz za týždeň sa stretneme .. no a vybrali sme si dosť podobne mena pre dievčatá .. svagrinka rodí skôr a jej malička sa bude volať Elisa .. a my chceme Melissu .. je to čisto náhoda , že to takto vyšlo .. len rozmýšľam, či dať teda z mojej strany meno Melisska .. veľmi sa mi páči, s mužom iné moc nechceme .. ale príde mi to ako taká blba situácia .. že sú tie mena ozaj skoro rovnaké .. a človek bude musieť poriadne usi nastrčiť .. aby počul rozdiel v menách … ako by ste to riešili ? Ďakujem
No a ja som na tej druhej strane, rodila som ako prvá, vybrali sme originálne meno a svagrina dala tak, ako ty chceš, veľmi podobné (že v podstate meniny iný den, ale babkam sa to pletie, že o kom je rec) Doteraz nechápem, prečo, lebo ak to bolo nejaké ich vysnene, tak to mali dat prvej dcere, ktorá sa narodila pred mojou a ja by som dala iné. Teraz je to vždy tak, že ktorú myslíš? Aha, nie ta, ale ta. Alebo povedia to druhe a musí ich niekto opraviť. Proste predtym pekne, zvučné meno, aké v rodine nebolo a teraz furt treba dávať pozor, nech to druhe nevklzne na jazyk, a tak. Ako ta vaša Eli a Meli. To bude aj pre deti na nervy, keď ich vždy dopletu. Alebo aj take sme mali, že vzdialenejšia rodina povie nie že menom, ale napr. "Lukášova malá", keďže sa nechcú zahanbiť, či je to teraz ta Ela/Hela/Jela (vymyslené mena, ale princíp je jasny). Najprv bola moja jedina a teraz len "jedna z tých dvoch". Uplne ma dorazilo, keď môj muž hovoril o neteri a automaticky pouzil nase meno, lebo je nan nauceny. Proste povies prvé hlasky a automaticky ti vyjde to, ktoré pouzivas častejšie. Keby dali dve mena, volala by som ju tým druhym. To, že chce dat "nase" meno mi povedala kratko pred porodom ako hotovu vec, ved zakazat by som jej to aj tak nemohla. Ale ak by sa spytala skôr, asi by som ju poprosila, nech da iné alebo aspoň by som patrala po tom, preco zrovna to a ak by tam bol nejaký citovy dôvod, tak by som to lepšie prijala. Takto to beriem, že su dobre trapni, že nevedia vymysliet niečo iné a nám dokazili jedinecnost toho nasho.
Ešte jedno mi napadlo, co sa stava u nas. Že niektoré vety, aj keď povedia správne, tak nevieš, koho myslia, ked je to rychlo alebo sa to tak zleje do jedneho. Napr. precitaj si nahlas "Počujem Eli" "Zavolám Meli". " "chod k tym obrazkom Elissa" A je veľa slov, ktoré sa končia na M.
Vobec nerieste. Dajte Elisu. Su to dve rozdielne mena ako sa pisalo vyssie. Moderator Sajfa ma Saru a jeho bracho tiez dal Saru a este maju rovnake priezviska. 😁 to by bolo uz moc vazne, vy to mate ze uplne v pohode s menami. 👍🏻
No a ja som na tej druhej strane, rodila som ako prvá, vybrali sme originálne meno a svagrina dala tak, ako ty chceš, veľmi podobné (že v podstate meniny iný den, ale babkam sa to pletie, že o kom je rec) Doteraz nechápem, prečo, lebo ak to bolo nejaké ich vysnene, tak to mali dat prvej dcere, ktorá sa narodila pred mojou a ja by som dala iné. Teraz je to vždy tak, že ktorú myslíš? Aha, nie ta, ale ta. Alebo povedia to druhe a musí ich niekto opraviť. Proste predtym pekne, zvučné meno, aké v rodine nebolo a teraz furt treba dávať pozor, nech to druhe nevklzne na jazyk, a tak. Ako ta vaša Eli a Meli. To bude aj pre deti na nervy, keď ich vždy dopletu. Alebo aj take sme mali, že vzdialenejšia rodina povie nie že menom, ale napr. "Lukášova malá", keďže sa nechcú zahanbiť, či je to teraz ta Ela/Hela/Jela (vymyslené mena, ale princíp je jasny). Najprv bola moja jedina a teraz len "jedna z tých dvoch". Uplne ma dorazilo, keď môj muž hovoril o neteri a automaticky pouzil nase meno, lebo je nan nauceny. Proste povies prvé hlasky a automaticky ti vyjde to, ktoré pouzivas častejšie. Keby dali dve mena, volala by som ju tým druhym. To, že chce dat "nase" meno mi povedala kratko pred porodom ako hotovu vec, ved zakazat by som jej to aj tak nemohla. Ale ak by sa spytala skôr, asi by som ju poprosila, nech da iné alebo aspoň by som patrala po tom, preco zrovna to a ak by tam bol nejaký citovy dôvod, tak by som to lepšie prijala. Takto to beriem, že su dobre trapni, že nevedia vymysliet niečo iné a nám dokazili jedinecnost toho nasho.
@elzena2 áno, chápem aj vás , že o čo sa jednalo vo vašom prípade .. a o aké mena sa nednalo prosím vás ?? Vieteco ja budem mat prvé dieťa … svagrinka už druhé … priezviska nemáme rovnaké .. takze dá sa to rozlíšiť … a poviem vám, že my sme veľká rodina , kt sa stretávame .. deti su kadejak pomenované … a napr starka spomenie aj 5 mien, kým sa “trafí” do toho správneho … takze toto je u nás problém v rodine tak či onak už dávnejšie.. no ťažko
Vobec nerieste. Dajte Elisu. Su to dve rozdielne mena ako sa pisalo vyssie. Moderator Sajfa ma Saru a jeho bracho tiez dal Saru a este maju rovnake priezviska. 😁 to by bolo uz moc vazne, vy to mate ze uplne v pohode s menami. 👍🏻
@kvietok1990 no počula som už viac prípadov , kde dali súrodenci rovnaké mena ;) .. ale neviem, či sa nestretávajú ako rodiny .. alebo áno.. a neriešia to jednoducho 😂
Ahoj, sú to za mňa podobne mena ale neriesila by som nikomu to dané meno co vyberie nepatrí natoľko aby zakazoval druhému ho dat (niesu to rovnaké mena len podobne). V rodine mame prípad ze dve dievčatka sa volajú rovnako nikto to nerieši. Jedna kamarátka ma Elisu druhá Elišku a co? Mýliť si ich môžu aj keby dáš Ela a Nela (Elinka, Nelinka)...
Ale úplne ta chápem ze to riešiš asi by som bola taka istá ale teraz meniť meno keď sa ti ine nepaci je blbosť. Švagriná to tiež musí chápať 🙂
Inak ja mam so sesternicami úplne iné mena a moja starká si nas aj tak večne mýlila 😄 niekedy mi aj mamina povedala menom mojej sestry a to mame ze úplne rôzne mena takže nerieš 🙂
Ja to tu nechcem písať, aké konkrétne, lebo to ona ešte nahodou nájde a zbytočne sa dozvie, že som na ňu nastvana. Otvorene som jej to nepovedala, na čo, ved aj tak to nič nezmení, iba by nám to vzťahy pokazilo. Ale je dosť takých kombinácii, že teoreticky iné mená a prakticky sa to pletie. Ako napr. by som nedala Olívia, kebyže svagrina už dala Lívia.
Ja beriem napr aj rozdiel že toto meno sa mi paci už strašne dlho alebo aha švagriná dala krásne meno ja dám podobne. Vtedy by som ho asi nedala.
Ja to tu nechcem písať, aké konkrétne, lebo to ona ešte nahodou nájde a zbytočne sa dozvie, že som na ňu nastvana. Otvorene som jej to nepovedala, na čo, ved aj tak to nič nezmení, iba by nám to vzťahy pokazilo. Ale je dosť takých kombinácii, že teoreticky iné mená a prakticky sa to pletie. Ako napr. by som nedala Olívia, kebyže svagrina už dala Lívia.
@elzena2 jasne chápem.. nemusíte písať .. ja to všetko chápem .. ale ozaj aj z môjho pohladu .. keď mám čosi vybraté .. a napr moja svagrinka menila mena asi 2x .. kým sa na pevného rozhodla .. viete .. ja teraz čo mám meniť tiež ? Len na základe toho , že menia oni… my sme mali 4 mena a šli sme vylučovacou metódou, že krore nakoniec vybrať .. ostali dve .. jedno sa k priezvisku absolútne nehodilo … takze ostalo jedno.. a tie mena tam boli od začiatku.. proste je to čisto náhoda , že aj oni aj my sme si vybrali nakoniec podobne meno .. a zas ak to im bude vadiť .. môžu si meno zmeniť .. stále majú čas .. ešte neporodila.. samozrejme nechcem rodinne zvady kvôli menu .. ale asi treba chápať nejako obe strany .. za mna by bol väčší pruser keby je jedna napr Dana a Danica .. alebo zoe a Zoja.. elisa a elisabeth …
Ja beriem napr aj rozdiel že toto meno sa mi paci už strašne dlho alebo aha švagriná dala krásne meno ja dám podobne. Vtedy by som ho asi nedala.
@malalala14 nie .. toto nebol nás prípad .. napr mne sa mena na e ani nepáčia … ela eveliny emily elisabeth elisa… na Melissa sa mi páči aj to, že bude mat rovnaké iniciály s manželom .. ale to je už ozaj detail
Tak potom by som nechala 🙂 ak ste spokojní nepozerajte na iných 🙂
Aha, to som prehliadla, že jej dcéra sa ešte nenarodila. Tak v pohode, ty nemusíš meniť, ona nech sa zariadi ako prva. Ja by som na jej mieste zmenila, ale možno je jej to jedno,keďže si uz jej povedala, čo máte vybraté ako meno.
V podstate s vami súhlasim. Ja som z rodiny v ktorej by to neurobilo dobre vztahy, ale prípad Elisa a Melisa mi nevadi. Keby oni dali Elisa a vy Ela, to by bol za mňa problem, alebo keby dávate to isté meno, ale tým že to začína na iné písmeno, tak to dávam do kategórie Janka Danka a tieto mená davali rodičia aj súrodencom.
Takže v podstate by mi vadilo iba keby dávate rovnaké meno, alebo rovnake meno prezyvkou. Vysledok: Keby mam Líviu, tak by som zniesla Olíviu aj Lýdiu, lebo sa im da hovoriť Oli, Lydi a Livi, ale druhu Líviu by som už nezniesla! Ale keby mám Elisu, tak by som nezniesla ani Eliška, Ela, Elisabeth, Eliana, pretože všetkym sa hovorí Eli, ale Meli by mi nevadilo.
V podstate s vami súhlasim. Ja som z rodiny v ktorej by to neurobilo dobre vztahy, ale prípad Elisa a Melisa mi nevadi. Keby oni dali Elisa a vy Ela, to by bol za mňa problem, alebo keby dávate to isté meno, ale tým že to začína na iné písmeno, tak to dávam do kategórie Janka Danka a tieto mená davali rodičia aj súrodencom.
Takže v podstate by mi vadilo iba keby dávate rovnaké meno, alebo rovnake meno prezyvkou. Vysledok: Keby mam Líviu, tak by som zniesla Olíviu aj Lýdiu, lebo sa im da hovoriť Oli, Lydi a Livi, ale druhu Líviu by som už nezniesla! Ale keby mám Elisu, tak by som nezniesla ani Eliška, Ela, Elisabeth, Eliana, pretože všetkym sa hovorí Eli, ale Meli by mi nevadilo.
@talia16 stotožňujem sa s vašim názorom … alebo keby som taká. Že sa opicim po nich s veľa vecami.. 😂 ale to vôbec .. každá mame svoj štýl .. a toto meno je čistá náhoda .. hlavne sa páči aj manželovi .. a teraz mi to príde aj trocha nefér voči nemu.. tak ďakujem aj za tento vás názor 🙂
V pohode môže byt ☺️
Ak chceš ukľudniť, tak si pozri situáciu u Sajfu… tam su sesternice myslím, že Sara Cifrova a Sara Cifra. Tiež to bola taká zhoda, že obe ženy mali tieto vysnívané mena a aj ich dali… 🙂)) a sú aj vekovo skoro rovesníčky
Moc prežívaš. Ja by som dala meno aké chcem a bolo by mi sumak, kto aké ma. Ale keď už tak jedna bude Eli a vašu môžete volať Missy a máš úplne iné mena

Vobec by som neriesila a dala meno ake sa mi paci. Ja mam dvoch bratov s rovnakym menom aj priezviskom. A aj otec sa vola rovnako a dokonca aj dedko 😂
@ava11 fakt ? 😃😃 super! 🙂