Pomôžte mi s menom pre dievčatko
baby poraďte mi prosím s menom pre dievčatko termín mám za pár dní a na mene sme sa s manželom stále nezhodli
To takto ťažko 😅 ale mne sa napríklad vždy páči, že ak je v priezvisku nejaká zvučná hláska, tak keď sa nachádza aj v krstnom mene, teda napríklad ak je v priezvisku R, tak Karolína, Karin, Šarlota a pod😊 ale záleží no.. Každý ti tu povie niečo iné, ale hádam nájdete inšpiráciu 😊
Izabela alebo Sofia
Mne sa páči Agatka, Amalka, Johanka a doma máme Julianku 🥰🙂
Mám rovnaký problém a netuším.
Zoberte si s manželom kalendár, zapíš si ktoré sa vám obom páčia, možno prihliadni na to kedy sú meniny (naša je narodená v októbri, tak sme chceli aby oslavovala aspoň meniny, keď je už teplo) a potom vylučovacou metódou a samozrejme s prihliadnutím k priezvisku vyberte. My sme sa tiež nevedeli dohodnúť a potom sme na to išli takto 😁
My sme si s manželom prešli celý kalendár, vybrali sme asi 5 mien, na ktorých sme sa zhodli. A nakoniec sme dali meno Dorotka, ktoré v tom našom zozname ani nebolo. U nás to bolo tak, že to meno proste prišlo a vedeli sme, že iné už nechceme🙂
My sme hladali také meno aby sedelo z priezviskom, aby dieťa malo rovnaké iniciály napr. MM. To ti zúži trochu výber mien 🙂
Lenka, Simonka, Valentinka, Natalka, Miska, Klarka ......alebo ak sa manzel vola napr. Martin, tak dievcatko by mohla byt Martinka .....
ja co mam v okoli, tak teraz sa kazde druhe dievcatko vola Ella, Ema
alebo inspirovat sa mozete aj tu, rebricek najcastejsie pouzivanych mien pre babatka
https://www.cas.sk/fotogaleria/1062207/pozname-...
https://www.slovakwoman.sk/rebricek-top-mien-za...
Z nášho kalendára Júlia, zo zahraničných sa mi páči Emily, Melany
.
Moja dcera sa vola Terezka ❤️
My sme na to šli vyraďovacím spôsobom, vyradili sme mená, ktoré už v rodine sú a tie, pri ktorých mal jeden z nás nepríjemné asociácie, dosť to zúžilo výber 🙂 Vyhrala Alexandra, ešte uvidíme, či s tým menom aj odíde z porodnice 😂
Ja som chcela Hanku, Vilmu alebo Apolienu a nakoniec mame Mateja🥳
Ja mam Terezku😊
Pri prvom som mala vymyslenu Janku, pri druhom Andreu. Mam Matka a Miska.
mam Alexandru a Viktoriu. Ale musi pasovat k priezvisku. My mame kratke prizvisko, tak dlhe krstne velmi pasuje k tomu. A pre dospelu zenu to meno musi sediet samozrejme 🙂
Vanda, Rebeka, Olivia
Mne sa vždy veľmi páčila Danielka. A mam doma Stanku.
Je veľa krásnych mien, dcérka je Ľubica, voláme ju Ľubka, Ľubi, Ľubinka (už má 15 rokov, takže aj" ty potvora"😁), nádherné meno je Jana, Katarína, Júlia, Juliana. Včera som stretla dievčatko s menom Olinka (Oľga). Tak sa volá aj moja mamina. To meno, úprimne, nič moc, ale forma Oli, Olinka, Olinečka (tak mamine hovori môj tatino) je milá. Aj Elena je zaujímavé meno.
Hanka.
Tamara, Livia,lujza
Ja mam zase problem, ze sa mi paci az prilis vela miem.. Barbora, Tereza, Lucia, Anna, Diana, Monika, Daniela, Elena, Martina.. jajajaj ktore vybrat 🙂
V rodine mame Agatku, Dorotku, Alžbetku. My mame Gretku a na ceste Zojku. Ale paci sa mi aj Julianka, Johanka a sestra mala v zálohe ešte Lujzu.
@margaretkava moja prababka sa volala Apoliena,pradedo jej hovoril Polka 😉 vzdy mi to meno prislo take vznesene,pre princeznu alebo vílu 😉
Iveta, Alica
Mala som toto pred rokom ked som rodila syna. Nakoniec na porodnu salu prisla sestricka a ja som stále nevedela. Tak som povedala manzelovi, co dame? On ze Peter, tak mame Petrika :D
Elena, Anita, Juliana...

Mne sa vzdy pacilo Erika. Bohuzial som ho nemohla dat. Uvazovali sme aj nad Melissou a nakoniec mame doma Jessicu. 😁