Poraďte moderné mená pre bábätká ❤️
Ahojte 🙂 prosím poradte mi pekné dievčenské i chlapčenské mená 🙏🏻 Nepoznám velmi tie novšie :/ Dakujem 😘
Lili
moja dcerka sa vola Jana a syncek Patrik
@ditta33 Ahoj, v prvom rade sa rozdodni, či budú mať priezvisko ová, alebo nie. My sme v zahraničí. S mojim dieťaťom chodia do škôlky chlapci s menami Joel, Kilian, Ilias, Nick a Lelio. (čo sú také celkom pekné mená, podľa mňa). Dievčenské mená Ewa, alebo Evva, Cristel, Noomi, Aurela, Leony. Tieto mená sú asi tak "In".
Na Slovensku sú taká klasika Sofia, Sara, máš Vivien, Lilien. Lilien ja považujem za staré maďarské meno. O tom je aj maďarská pesnička podobného typu ako je nalej my vína Malvína ..... 😃
Ja stale nechapem, preco na slovensku este stale sa dospeli ludia posmievaju na menach a kritizuju ich (a nadledne aj deticky v skolkach preberaju take chovanie). To je nejaky narodny sport? Kazdy rodic ma nejaky dovod, preco dal SVOJMU dietatu meno ake dal a aj keby bol chlapcek adolfko bryndza, tak je to jeho vec. A samotne deti neriesia, kto sa ako vola- ci je dievcatko blanka, chlapcek dejan atd.
Apropo moje deti maju zahranicne mena (aj priezviska) a riesia to ako 2 svetovu- ale doteraz sa mna , a ani deti, na ihrisku nikto nespytal, akeze priezviska deti maju. Akosi automaticky ludia ocakavaju, ked hovoria po slovensky, maju mat aj slovenske mena...
@ditta33 vycuc z nasej skolky na netradicne mena: jan, emilia, regina, franziska, felix, omar, schengxi, li liu, sara, imanatou, konstantina, lena, gabriel, dilora, dlara, jasmin, amir ali, rodana, anastazia atd.
@vevesh
ako si povedala, na Slovensku sa od slovensky hovoriacich Slovákov čaká, že budú ma slovenské mená.. a uznaj že Ahmed Dejan Bryndza by prekvapil aj teba..
Vivien,Timea,Noel, Mohamed
@snehulienka8 neprekvapil, ale to bude tym, ze zijem v zahranici a tu sa nikto nad menami nepozastavuje....skor by som sa pytala rodicov, co ich motivovalo dat take meno...
Aj ja zijem v zahranici, ale take mena by som nedala... Sorry...
Ked uz maminka chce byt in, tak je vela IN, ci cudzich mien a peknych! Ale tu niektore spomenute "mena" och nie nie... Vecer som citala priatelovi tieto konentare, sa tak smial....
@vevesh samozrejme ze v zahranici sa to berie inak, to plne akceptuje. ak si tam ukrajinsko-australsky pár pomenuje dieta Alessia, pre mna za mna, hodi sa to.., no ked u nas Zuzka Hrašková a Juraj Mrkva z Dolného Kubína pomenuju dieta Alejandro Timohty Mrkva, len aby sa cítili "modernejšie"..aký tomá zmysel...
Nepaci sa mi nazor, ze vsetky mamy davaju detom tieto nove mena len preto, aby boli modernejsie, nieco viac, in .... Ja som dala dcere meno Scarlett preto, lebo toto meno je mojou srdcovkou od 13 rokov, kedy som citala Odviate vetrom, a mohla som pocut za tie roky milion inych mien, proste toto bolo to vyvolene. Mala som to stastie, ze sa manzelovi tiez pacilo. Jasne, ze sme si vela vypoculi, ale neriesim , a teda kvoli modernosti to urcite nie je. To meno ma pre mna vyznam. Kazdy sa pytal, ako ju budeme volat ako dieta. No Scarlett. Ziadne skratky, zdrobneniny. A viac zivota prezije s tym menom dospela, ako dieta.
@veverickav chapem co vravis, ale niekto moze mat srdcovku meno Vinettou, ma to dieta zit s takym menom? co tak mysliet pri vybere mena i na to dieta?
@snehulienka8 myslela som na to dieta a stale si myslim, ze som jej nespravila zle. Mozno je niekde hranica, ako Vinettou, ale pre kazdeho rodica je asi ina.
moji chalani Liam a Tristan
mala som spolužiačku volala sa ARZIA....krásna kočka. Meno mala po mame, vraj to bolo staré perzské meno...
Skarlet poznám, už má cca 40 rokov a inak ako Skajka jej nehovoríme 😀
@veverickav
Máme Melisu.
Pre chlapca sme mali Matteo
Ja mam Liamka 💙 Liam
@snehulienka8 v zahranici sa akceptuje, aj ked slovaci z hornej dolnej daju timothy, omar, vnezeslav a co, alebo rydzi americania objavia zrazu caro mena "stastena". To, ci sa to ludom (ne)paci je vysostne individualna vec, ale nikto si nedovoli to komentovat. Jednoducho tu je ciara u rodicov- kazdy ma pravo na vyber mena pre vlastne deti podla svojho usudku, vkusu, motivacie....
Každý svojho gusta ale tiež si koľkokrát poviem, že naozaj chuda dieťa. V najmsej škole su také mená, že strach 😂 a napríklad môj stredný syn je Hugo a to bolo peklo teda, že čo to je za meno teda iba medzi mladšími, starší ti mi vždy povedali ze nádherné meno, že mali spolužiaka kamoša s takým menom. Ú nás je najstarší Samuel ale to ma po mužovi a Oliver najmladší. Keby ešte raz mame chlapceka bude artur 😊
@vevesh zahraničie myslíš smerom na západ, kde je to kultúrne veľmi premiešané .
Pretože stred EU a východ tak tam je ešte kultúrna homogénnosť a pevne verím že aj zostane. Vzhľadom k tomu čo sa deje tam na " západe " si človek uvedomuje národnú identitu čím ďalej viac , lebo meno a priezvisko je aj o národnej identite.
Ja som pomerne veľkým odporcom vyslovene " surových " zahraničných mien k slovenskému priezvisku , ale teda zas už keď to dieťa takéto meno má , tak vysmievať sa mu to zas je u mňa cez čiaru .
je tu vela "zaujimavych nazorov", no nateraz musim diskusiu opustit, prisiel ma nasvtivit brat, Lucifer Aurelius Ďurica, dovidenia
Najkrajšie sú tie naše slovenské. Stačí si otvoriť kalendár a nájdete krásne mená, aj také ktoré nie sú veľmi otrepané a dieťa keď bude väčšie sa nebude mať za čo hanbiť.
@snehulienka8 no čo si. Dat meno kuni to by som chcela asi svoje dieťa zničiť 😬 by si vytrpelo počas detstva. Co v rakúsku ok, nemusí byť ok aj u nás.

Fíha, neviem ci si podaktore robíte srandu, ako v osade tu máme vo vedľajšej dedine aj sandokana a rosalindu, ale je to stále lepšie ako podaktore co tu človek číta. Tie deti sa menom predstavujú všade, meno je na celý život.