Poraďte moderné mená pre bábätká ❤️
Ahojte 🙂 prosím poradte mi pekné dievčenské i chlapčenské mená 🙏🏻 Nepoznám velmi tie novšie :/ Dakujem 😘
@snehulienka8 v rakúsku som mala kolegyňu kunikundu😆ale písala sa s g. Tam normálne meno. Tiež, že wie bitte?
My sme dali meno Linus. Rozhodovali sme sa aj pre Jared(to si teraz neviem predstavit) frajer chcel že Atticus-to som hneď zrušila a ak by bol dievčatko tak Aurélia alebo Apolonia
Alebo skôr s C ako G😀. My máme Martinka. Pre mňa čarovné meno. Ale tiež sa mi páči Juraj, Timotej, Matej. Možno aj preto lebo som zo školy presýtená menami Leo, Theo, Noe.. 😣 Hľadala som, či máme napriklad nejakého malého Jozefa. Žiaľ už žiaden. Ale možno sa opäť za pár rokov niektoré mená vrátia do kurzu. Ako napr. Mená Ema,Gretka.
Hyacinta (Jacka) Gizela (Gizka) Klelia Chiara Sofian Ferdinand Frederik .. vsetkych nositelov poznam 😋
Moje dievčatá sa volajú Anikó a Csilla, naschvál som im dala maďarské mená, keď už sme maďari.
Zahraničné mená neobľubujem, aj v slovenskom kalendári je hodne krásnych mien, je z čoho vyberať
To je podobne ako Archie ... pre nas ako meno pre psa a tusim v USA klasicky pouzivane meno 😉
Ale naozaj niektore tu mena su skvosty 😉
@ditta33 nas je Matteo 🙂 a dievcenske sa mi paci Loreta
Naša suseda sa volá Školastika 😂 ale teda je to už 80ročná dáma
Buď 80% mamičiek nemá slovenské priezviská, alebo im nedochádzalo pri výbere mena, že ich dieťa s ním bude celý život žiť, inak si mená ako Riana, Saniya, Tiffany, Kristen.... neviem vysvetliť. Lepšie je snáď už len Bentley, to viem, že mamičky tu majú tiež.
@tesari my máme doma Ladu a Jasnu...chcela som Živu ale muž ze nie...aj Tára sa mi páčila, Milada, Vladana a z chlapčenských Radovan, Radím, Jan, Ratibor...ale aj Jarmila ci Jaroslav su pekné...a máte doma Koladov kalendár?
@rik01lulaka my máme 🙂
@petkaaa a odkedy sa musia davat "slovenske" mena, ktore su vacsinou aj tak grecke, hebrejske, etc.? Čisto rydzo slovanske si dava uz ozaj malokto...
@veverickav nemusia, len kombinácia amerického mena a rýdzo slovenského priezviska vyznieva koicky a absolútne to k sebe nejde Tiffany Slováková a pod. ...
a čo taký Eustach?
Ja som celkom rada tomuto vyvinu, aspon ked raz dam "obycajne" mena, budu moje deti aj tak vynimocne 😀
@ditta33 paneboze no to su mena 😱 ze Svea Alan Dejan Aniela Benet Sven Amira Saniya a podobne 🙈 toto by som nikdy nespravila svojmu dietatu.neviem kam na tie mena chodite..asi do sci-fi filmov....nedalo mi nato nereagovat...
@martinsimona ano, viem. tam sa to meno este hodi, u nas neviem. mamicka v autobuse sa chvalila znamej s dcerkou Kasiou, finsky Katarina, ta kamoska pozerla dost cudne..
Melinda je pekne meno😉
Zoe, vnucik Paťko ❤️ ju volá Zoenka❤️
@ditta33 my mame leu a oliviu. Ak by sme mali chlapca, chcela by som Milo. Priezvisko mame Varju, takze by sa to hodilo.
@mamkababkajanka to teda hej 🙂 uz samotne to priezvisko je take origo 🙂 mne sa hrozne mo pacia mena dea, zoe, milia, svea
@ditta33 Ahoj, moje deti sa volajú Lívia, Natália a Matej. Bežné mená a pasujú aj k nášmu slovenskému priezvisku - "Andrejčák" - nechcela som nič dlhé, už aj kvôli priezvisku a ani 2 mená. Mne osobne sa veľmi páči, keď chlapci majú bežné slovenské mená, resp. obyčajné mená, čo sa používali už pred 30-40 rokmi. Juraj, Ján, Peter, Michal, Matej, Martin, Branislav, Miroslav, a pod. U dievčat sa mi páčia aj modernejšie mená ale nie zasa prehnané. Ono je to každého osobná vec, aké meno dá svojmu dieťaťu, no treba sa zamyslieť aj nad tým, či by dieťa nebolo v budúcnosti terčom posmeškov a pod. Učila som 2 chlapcov s nezvyčajnými menami a neželali si aby som ich oslovovala menom, ale nejakou prezývkou, skratkou. Hanbili sa. Na druhej strane mala som spolužiaka Fera (bežné meno v tej dobe) a nemal rád oslovenie František 😂😂😂

@ditta33 Jasmína 🙂