icon

Poraďte moderné mená pre bábätká ❤️

ditta33
20. máj 2019

Ahojte 🙂 prosím poradte mi pekné dievčenské i chlapčenské mená 🙏🏻 Nepoznám velmi tie novšie :/ Dakujem 😘

lenkakravcova
21. máj 2019

@ditta33 Jasmína 🙂

martinsimona
21. máj 2019

@snehulienka8 v rakúsku som mala kolegyňu kunikundu😆ale písala sa s g. Tam normálne meno. Tiež, že wie bitte?

bagerka
21. máj 2019

My sme dali meno Linus. Rozhodovali sme sa aj pre Jared(to si teraz neviem predstavit) frajer chcel že Atticus-to som hneď zrušila a ak by bol dievčatko tak Aurélia alebo Apolonia

martinsimona
21. máj 2019

Alebo skôr s C ako G😀. My máme Martinka. Pre mňa čarovné meno. Ale tiež sa mi páči Juraj, Timotej, Matej. Možno aj preto lebo som zo školy presýtená menami Leo, Theo, Noe.. 😣 Hľadala som, či máme napriklad nejakého malého Jozefa. Žiaľ už žiaden. Ale možno sa opäť za pár rokov niektoré mená vrátia do kurzu. Ako napr. Mená Ema,Gretka.

juliet86
21. máj 2019

Hyacinta (Jacka) Gizela (Gizka) Klelia Chiara Sofian Ferdinand Frederik .. vsetkych nositelov poznam 😋

berika
21. máj 2019

Moje dievčatá sa volajú Anikó a Csilla, naschvál som im dala maďarské mená, keď už sme maďari.
Zahraničné mená neobľubujem, aj v slovenskom kalendári je hodne krásnych mien, je z čoho vyberať

zabka1987
21. máj 2019

@bagerka Linus 😮 akože chlapec?

janulik2008
21. máj 2019

To je podobne ako Archie ... pre nas ako meno pre psa a tusim v USA klasicky pouzivane meno 😉
Ale naozaj niektore tu mena su skvosty 😉

bialica
21. máj 2019

@tesari asi to bude tým, že máme doma Miloslava 😀

temperance2508
21. máj 2019

@ditta33 nas je Matteo 🙂 a dievcenske sa mi paci Loreta

basska_b
21. máj 2019

Naša suseda sa volá Školastika 😂 ale teda je to už 80ročná dáma

petkaaa
21. máj 2019

Buď 80% mamičiek nemá slovenské priezviská, alebo im nedochádzalo pri výbere mena, že ich dieťa s ním bude celý život žiť, inak si mená ako Riana, Saniya, Tiffany, Kristen.... neviem vysvetliť. Lepšie je snáď už len Bentley, to viem, že mamičky tu majú tiež.

rik01lulaka
21. máj 2019

@tesari my máme doma Ladu a Jasnu...chcela som Živu ale muž ze nie...aj Tára sa mi páčila, Milada, Vladana a z chlapčenských Radovan, Radím, Jan, Ratibor...ale aj Jarmila ci Jaroslav su pekné...a máte doma Koladov kalendár?

bialica
21. máj 2019

@rik01lulaka my máme 🙂

veverickav
21. máj 2019

@petkaaa a odkedy sa musia davat "slovenske" mena, ktore su vacsinou aj tak grecke, hebrejske, etc.? Čisto rydzo slovanske si dava uz ozaj malokto...

petkaaa
21. máj 2019

@veverickav nemusia, len kombinácia amerického mena a rýdzo slovenského priezviska vyznieva koicky a absolútne to k sebe nejde Tiffany Slováková a pod. ...

gabik21
21. máj 2019

@ditta33 my máme chlapca Deniska. Tiež všetci pozerajú že nepoznajú žiadneho ale pekne meno 🙂 pre dievča sme mali Ela, mne sa páči aj Linda, Greta , Diana

mamicka_2013
21. máj 2019

a čo taký Eustach?

tyrkysova_kobyla
21. máj 2019

Ja som celkom rada tomuto vyvinu, aspon ked raz dam "obycajne" mena, budu moje deti aj tak vynimocne 😀

bagerka
21. máj 2019

@zabka1987 áno priateľ je Nemec, e to jedno z jeho pseudoným, veľa cestujeme, na Slovensku sa dlho neohrejeme 😁 bol to druhý pápež po sv. Petrovi

vektricka16
21. máj 2019

@ditta33 paneboze no to su mena 😱 ze Svea Alan Dejan Aniela Benet Sven Amira Saniya a podobne 🙈 toto by som nikdy nespravila svojmu dietatu.neviem kam na tie mena chodite..asi do sci-fi filmov....nedalo mi nato nereagovat...

zabka1987
21. máj 2019

@bagerka tak teda to je iné, že Nemec lebo fakt keby bývate tu 😂 by to bolo divne meno.

snehulienka8
21. máj 2019

@martinsimona ano, viem. tam sa to meno este hodi, u nas neviem. mamicka v autobuse sa chvalila znamej s dcerkou Kasiou, finsky Katarina, ta kamoska pozerla dost cudne..

maminuska
21. máj 2019

@berika dobre si dala , treba si držať líniu z ktorej pochádzate.

bagerka
21. máj 2019

@zabka1987 zatiaľ bývame síce tu, a je pravda ze vzdy pocujem: akoo? Ale mne sa to meno páči odkedy som ho pocula a nášmu malému pasuje. A pasuje aj k priezvisku aj k menám starších sestier (z 1.manželstva frajera) a rodina a kámoši si hneď zvykli 😁

anelehka
21. máj 2019

Melinda je pekne meno😉

flavinka1
21. máj 2019

Zoe, vnucik Paťko ❤️ ju volá Zoenka❤️

mamkababkajanka
21. máj 2019

@ditta33 my mame leu a oliviu. Ak by sme mali chlapca, chcela by som Milo. Priezvisko mame Varju, takze by sa to hodilo.

zlatica99
21. máj 2019

@mamkababkajanka to teda hej 🙂 uz samotne to priezvisko je take origo 🙂 mne sa hrozne mo pacia mena dea, zoe, milia, svea

dismonika
21. máj 2019

@ditta33 Ahoj, moje deti sa volajú Lívia, Natália a Matej. Bežné mená a pasujú aj k nášmu slovenskému priezvisku - "Andrejčák" - nechcela som nič dlhé, už aj kvôli priezvisku a ani 2 mená. Mne osobne sa veľmi páči, keď chlapci majú bežné slovenské mená, resp. obyčajné mená, čo sa používali už pred 30-40 rokmi. Juraj, Ján, Peter, Michal, Matej, Martin, Branislav, Miroslav, a pod. U dievčat sa mi páčia aj modernejšie mená ale nie zasa prehnané. Ono je to každého osobná vec, aké meno dá svojmu dieťaťu, no treba sa zamyslieť aj nad tým, či by dieťa nebolo v budúcnosti terčom posmeškov a pod. Učila som 2 chlapcov s nezvyčajnými menami a neželali si aby som ich oslovovala menom, ale nejakou prezývkou, skratkou. Hanbili sa. Na druhej strane mala som spolužiaka Fera (bežné meno v tej dobe) a nemal rád oslovenie František 😂😂😂