Poraďte moderné mená pre bábätká ❤️
Ahojte 🙂 prosím poradte mi pekné dievčenské i chlapčenské mená 🙏🏻 Nepoznám velmi tie novšie :/ Dakujem 😘
@maminuska áno,ale v kalendári už sú pridané bežne aj zahraničné mená 🙂
@sisa_papaya ja keď si otvorím základný slovenský kalendár tak tam nie sú .
Mne sa napríklad Aurelia páči.
http://kalendar.aktuality.sk/meniny/
@sisa_papaya Aurelia je krasne meno. Preco ho "hovadis"? Hned pri "Aurinka" moj mozog na plne obratky, ze od akeho mena to je odvodene. Na Aureliu by som vobec neprisla. My mame totiz tiez Aureliu a ani by ma nenapadlo jej hovorit nejak inak. Starsia dcera je Antonia a len Antonia. Ziadna Tonka, Tonicka a neviem este ako.
@sisa_papaya Aurelia nie je "zahranicne" meno. Volakedy to bolo bene meno aj na Slovensku.
@maminuska
Mne sa zacalo pacit meno Patricia, je medzinarodne, moderne a neobjavuje sa tak casto
Nedavala by som za kazdu cenu ine meno len preto, ze je to moderne. V prvom rade by som sa zamyslela, ci pasuje ku priezvisku. Lebo niektore mena su take super, ze je to pre dieta skor ako za trest a v spojeni s priezviskom by som povedala, ze ide o tmavsieho spoluobcana. Nechcem tym ale nikoho urazit 🙂
@maminuska hihi aj ja obzeram hroby. Uz sme dve "morbidne"😂 Vies co, my zijeme v zahranici a ja som do tejto chvile (ako som to tu precitala) ani nevedela, ze sa Aurelia da aj inak volat. Ale no na SLovensku je vsetko mozne. Inak uz pri Antonii sa na mna pozerali aj ked s odstupom casu (mala uz bude mat 4 roky) si zvykli ,ale Aureliu nejak este, hlavne moja mama, nemozu stravit a to bude mat uz 5 mesiacov.🙈
My máme Alexandru. Podľa mňa nieje ani starodávne alebo ani moderné ako Ema.
@janarochester aj môj muž chcel Annu a teraz mi hovoril ze by chcel Júliu 😊 krásne mena, práveže teraz také netradičné už a o to krajsie. Niektire vyššie spomenuté Keňa fakt hrôza co dokáže dat rodič dieťaťu, ako nic v zlom, dá sa nájsť aj v našom kalendári pekne a netradičné. To potom človek zaradí fakt tých rodičov podľa toho 🙈 tu u nás v škole je dist takých deti, že zo slabších soc. rodín a môj keď nastúpil do škôly nevedel pochopiť prečo sa tak volajú 😂 Justin, Fabián, Virginia 🙈 ani neviem, či to viem aj napísať 😂
@elementissa no tak práve tvoje mena min 3sa tu nachádzajú v osade vedľa 🙈 aj ja som za to nech si dá každy aké chce no treba myslieť aj na to dieta, že sa mu budú posmievat. Lebo tomu ver že dáky Manuel v mojej predstave, teda pre mňa keď si predstavím dákeho je z dákej osady nič v zlom
Kamoška ma Olívia, Aurélia, Emília 😊 pekne, žiadny zahraničný výstrel a netradičné. Mame v kalendári aj také a ešte koľko
@maminuska áno áno tieto mená poznám, no uznajme načo dávať v dákej inej verzii keď máme doma také isté meno a koľko ich tak dáva. Napr Charlotte u nás je Šarlota a krásne meno. Izzabell u nás je Izabela, proste niektorý chcú by zaujímavý na úkor dietata lebo tie deti chudence majú posmech. V našej škole je 3/4 takých mien
Dávno som sa tak dobre nezabavila ako pri čítaní niektorých komentárov tu v tejto diskusii :D
Ja viem pochopiť zahraničné mená v tom prípade, ak je aspoň jeden z rodičov cudzinec resp. dieťa bude mať priezvisko vhodné k menu. Meno nie je na pár mesiacov, ale na celý život, a preto by mali rodičia zvážiť, čo svojmu dieťaťu "zavesia" na krk. Potom sa len čudujem, keď natrafím na mená ako Nathanael Kováč, Swen Hladký, Chloe Potocká, Melissa Šabová, Cynthia Plaváková a pod. :D
Osobne sa mi tiež nepáčia "zahraničné" varianty mien, ktoré sú aj v našom kalendári ako Hannah, Isabel, Michael.

@sisa_papaya ale to je normálne v kalendári nie ?