icon

Poraďte moderné mená pre bábätká ❤️

ditta33
20. máj 2019

Ahojte 🙂 prosím poradte mi pekné dievčenské i chlapčenské mená 🙏🏻 Nepoznám velmi tie novšie :/ Dakujem 😘

maminuska
22. máj 2019

@sisa_papaya ale to je normálne v kalendári nie ?

sisa_papaya
22. máj 2019

@maminuska áno,ale v kalendári už sú pridané bežne aj zahraničné mená 🙂

maminuska
22. máj 2019

@sisa_papaya ja keď si otvorím základný slovenský kalendár tak tam nie sú .
Mne sa napríklad Aurelia páči.
http://kalendar.aktuality.sk/meniny/

yanni
22. máj 2019

@sisa_papaya Aurelia je krasne meno. Preco ho "hovadis"? Hned pri "Aurinka" moj mozog na plne obratky, ze od akeho mena to je odvodene. Na Aureliu by som vobec neprisla. My mame totiz tiez Aureliu a ani by ma nenapadlo jej hovorit nejak inak. Starsia dcera je Antonia a len Antonia. Ziadna Tonka, Tonicka a neviem este ako.

yanni
22. máj 2019

@sisa_papaya Aurelia nie je "zahranicne" meno. Volakedy to bolo bene meno aj na Slovensku.
@maminuska

maminuska
22. máj 2019

@yanni ja viem . V rodine ju síce nemáme, tam máme iné nezvyčajné , ale možno vyznie morbídne na Všech svätých keď sa predieram k mojej babke , na náhrobných kameňoch som ich zaregistrovala. V meste kde žijem poznám malé dievčatko menom Aurelia , a tiež ju volajú Aurinka.

yanni
22. máj 2019

@maminuska to co si dala nie je povodny Kalendar. Uz je vsetko pozmenene. Este za monica detskych cias (mam uz cez 40) nebola v klasickom kalendari ziadna Lea ci Róberta😵 Roberta viem presne, lebo moj brat je Robert a nikdy pri tomto chlapcenskom mene nebol dievcensky ekvivalent.

tyrkysova_kobyla
22. máj 2019

Mne sa zacalo pacit meno Patricia, je medzinarodne, moderne a neobjavuje sa tak casto

ludmilka2407
22. máj 2019

Nedavala by som za kazdu cenu ine meno len preto, ze je to moderne. V prvom rade by som sa zamyslela, ci pasuje ku priezvisku. Lebo niektore mena su take super, ze je to pre dieta skor ako za trest a v spojeni s priezviskom by som povedala, ze ide o tmavsieho spoluobcana. Nechcem tym ale nikoho urazit 🙂

maminuska
22. máj 2019

@yanni ale ja so ani nechcel dávať pôvodný kalendár . Dala som teraz aktuálny základný kalendár. O Roberte tiež neviem , ale LEA v kalendári bola, mala som spolužiačku Leu a tiež mám cez 40 .

gabikula
22. máj 2019

@marcella6 , podľa mňa je Lada pekné meno ( meniny má 10.7. podľa rozšíreného slov. kalendára ) , my sme však stavili na klasiku pri svojich deťoch

yanni
22. máj 2019

@maminuska hihi aj ja obzeram hroby. Uz sme dve "morbidne"😂 Vies co, my zijeme v zahranici a ja som do tejto chvile (ako som to tu precitala) ani nevedela, ze sa Aurelia da aj inak volat. Ale no na SLovensku je vsetko mozne. Inak uz pri Antonii sa na mna pozerali aj ked s odstupom casu (mala uz bude mat 4 roky) si zvykli ,ale Aureliu nejak este, hlavne moja mama, nemozu stravit a to bude mat uz 5 mesiacov.🙈

yanni
22. máj 2019

@maminuska Faalaaakt? Ja som prvu Leu spoznala az koncom 90tich rokov🙈

tinak25
22. máj 2019

My máme Alexandru. Podľa mňa nieje ani starodávne alebo ani moderné ako Ema.

zabka1987
22. máj 2019

@janarochester aj môj muž chcel Annu a teraz mi hovoril ze by chcel Júliu 😊 krásne mena, práveže teraz také netradičné už a o to krajsie. Niektire vyššie spomenuté Keňa fakt hrôza co dokáže dat rodič dieťaťu, ako nic v zlom, dá sa nájsť aj v našom kalendári pekne a netradičné. To potom človek zaradí fakt tých rodičov podľa toho 🙈 tu u nás v škole je dist takých deti, že zo slabších soc. rodín a môj keď nastúpil do škôly nevedel pochopiť prečo sa tak volajú 😂 Justin, Fabián, Virginia 🙈 ani neviem, či to viem aj napísať 😂

maminuska
22. máj 2019

@yanni no vidím že si sa nakoniec dala na to piate 🙂

maminuska
22. máj 2019

@zabka1987 Júlia je momentálne dost v kurze ale je to krásne meno .

zabka1987
22. máj 2019

@elementissa no tak práve tvoje mena min 3sa tu nachádzajú v osade vedľa 🙈 aj ja som za to nech si dá každy aké chce no treba myslieť aj na to dieta, že sa mu budú posmievat. Lebo tomu ver že dáky Manuel v mojej predstave, teda pre mňa keď si predstavím dákeho je z dákej osady nič v zlom

sazumak
22. máj 2019

@zabka1987 Justin je staré meno, volal sa tak manželov dedko, čo už nežije 🙂 Na cintoríne je ich viac...niektoré mená sa opakujú 🙂

zabka1987
22. máj 2019

Kamoška ma Olívia, Aurélia, Emília 😊 pekne, žiadny zahraničný výstrel a netradičné. Mame v kalendári aj také a ešte koľko

tinak25
22. máj 2019

@zabka1987 Julka je pekné. Mne sa páčila Hanka, Terezka. Ale nakoniec sme sa dohodli na Alexandre.

zabka1987
22. máj 2019

@sazumak no ale Justín sa to možno aj čítalo ale nie Džastin 🙈

sazumak
22. máj 2019

@zabka1987 To áno 🙂

sazumak
22. máj 2019

@zabka1987 Ale tiež som bola prekvapená, keď som ho zbadala na tom náhrobnom kameni...Justin, také meno som videla akurát v knihách 🙂

maminuska
22. máj 2019

@sazumak naozaj sa to vyslovovalo Justín , lebo moja babka je z dvojčiat, ona je Justína a jej brat bol Justín . Ako malinký zomrel.

zabka1987
22. máj 2019

@maminuska áno áno tieto mená poznám, no uznajme načo dávať v dákej inej verzii keď máme doma také isté meno a koľko ich tak dáva. Napr Charlotte u nás je Šarlota a krásne meno. Izzabell u nás je Izabela, proste niektorý chcú by zaujímavý na úkor dietata lebo tie deti chudence majú posmech. V našej škole je 3/4 takých mien

felicitab
22. máj 2019

Dávno som sa tak dobre nezabavila ako pri čítaní niektorých komentárov tu v tejto diskusii :D
Ja viem pochopiť zahraničné mená v tom prípade, ak je aspoň jeden z rodičov cudzinec resp. dieťa bude mať priezvisko vhodné k menu. Meno nie je na pár mesiacov, ale na celý život, a preto by mali rodičia zvážiť, čo svojmu dieťaťu "zavesia" na krk. Potom sa len čudujem, keď natrafím na mená ako Nathanael Kováč, Swen Hladký, Chloe Potocká, Melissa Šabová, Cynthia Plaváková a pod. :D
Osobne sa mi tiež nepáčia "zahraničné" varianty mien, ktoré sú aj v našom kalendári ako Hannah, Isabel, Michael.

maminuska
22. máj 2019

@zabka1987 ja mám kamarátku , dobrú ktorá dala mená svojim trom synom Klaudius , Romulus a António. Čiže riadne zvučné . Stáva sa že to ľudia komolia a ju to veľmi hnevá. Ona ja ich otec sú Slováci a žijú tu na SR.

zabka1987
22. máj 2019

@maminuska to je niečo strasne 😪 akože chudence deti preboha. Ešte keby ten jeden je Anton. Toto je myslím aj sociálnymi sieťami, tam vidieť mentalitu ľudí čo vedia zavesiť na net a co všetko spravia aby boli zaujímavý, vid napríklad tieto mená.

yanni
22. máj 2019

@maminuska Nooooo🙉🙈 A uz bude mat v pondelok 5 mesiacov😉