Poraďte moderné mená pre bábätká ❤️
Ahojte 🙂 prosím poradte mi pekné dievčenské i chlapčenské mená 🙏🏻 Nepoznám velmi tie novšie :/ Dakujem 😘
Olívia, Gréta, Nikolaj (voláme ho Nikolko, Niko)
@maminuska Ale my sme uz skoncili. Ale momentalne, keby babo nebula take urevane a viac spalo, by som normalne mala aj tu "dovolenku". Chalani na internate, copana v skolke doobeda a od septembra uz pojde do skoly a to bude do 3tej, çize doma len babo. No a dufam, ze sa dovtedy umudri a uz sa bude s nou dat aj "vychadzat".
@zabka1987 okej, však ja neviem, kde žiješ, my tu žiadne osady okolo nemáme, takže nemám vedomosť, aké mená sa dávajú v osadách. Vyberali sme mená také, aby boli prijateľné kdekoľvek na svete. A to, že ty si predstavíš Manuela ako cigánika, tak to už je tvoje nastavenie. Je to bežne používané meno v Dánsku a Holandsku, napríklad. A za to, že sa to paci nejakému osadníkovi ja už nemôžem. Ja som vravela, že sa veľmi nechystáme zotrvávať v tejto banánovej republike a priezvisko mame tiež internacionalne. Nie každý musíme mať myslenie nastavene tak, že niekto sa bude inému posmievat kvôli menu. To učia netoleranti rodičia svoje deti, posmievat sa ostatným a hej, je to také slovenské. Moja švagriná učí v škôlke a zaujímalo nás, aké tam majú mená. Z 15 detí bolo 12 neslovenskych mien. A teda žiadni osadníci 😂 nakoľko je to súkromná škôlka a dosť drahá... Nech ma asociáciu kto chce, akú chce, ja nikomu neberiem jeho asociácie, ale také normálne ľudské je vytvoriť si na človeka asociáciu podľa jeho povahy, správania, dosiahnutých úspechov. Áno, také slovenské je odsúdiť na základe mena, lebo on videl takého v osade. Tak sa treba asi pozerat aj ďalej ako len do vedľajšej osady a naučiť sa trochu tolerancii
@maminuska vies co, toto je fakt ze extrem. Najstarsi bol urevanec a nespavec, ale toto male co uz robi, to je jedna hroza. Al aby som jej nekrivdila, v noci spi dobre ale cez den jedna hroza. A aj ked spi, tak len v posteli. Kocik nula bodov, este v aute ale nedajboze, ze zastanes.
@elementissa Ale o menach uz bola aj studia. Napr. s menom Kevin automaticky spajaju neposlusny, zly ziak, socialne slabsia rodina, podobne Denis. A väcsinou je to aj pravda. viem len ako je to v DE. Ono to fakt pasuje, nie je to ziadny vymysel.
@elementissa keby žiješ v zahraničí alebo tvoj muž je zo zahraničia oukej. A predstav si mam zahraničné priezvisko, no deti sa nepredstavujú priezviskom. Toto co si dala mena tak take, že vidieť ze pozeráš asi veľa seriálov, no nič v zlom a ja nikde ani nepisem, že sa mi zahraničné nepáčia. Môj muž chcel steffany 😂 ale u nás to meno má svoju verziu, som povedala kľudbe ale z nášho kalendára a moji majú všetci zo slov kalendára ale sú medzinárodné ale teda žiadny Marcus aurelius 😂
Timon, Lana
@zabka1987 Ze Marcus Aurelius😂😂😂😂 My mame najstarsieho Karola (ale v nemeckej(zahranicnej?!?!) verzii. Muz je Nemec) a to bolo, ze bude v skolke, na ihrisku, v skole atd. jediny s takym menom, ci to naozaj chceme atd. No neporazi ta? A uplne normalne meno, len zial "stare" a uz ho takmer nik nedava. A Aurelia. No to bolo halo. A to som mame prezradila az tesne préd porodom, lebo uz mi liezla vypytovanim sa na nervy. No koniec, uz chodili len spravy s roznymi dievcenskymi menami. A ja jej, ze ved meno uz mame. Ona: no ja len tak, citala som hahah, kto tomu uveri, vsak?😂😂😂😂
@yanni 😀😀však ty si volaj deti ako chceš,pre mňa za mňa aj dieťa 1, dieťa 2.. ja aj keby ju volám hocijako - porodila som si ju,tak hádam mám na to právo a nieje to žiadne hovadenie.. ja sa tiež volám Silvia a tí čo ma majú radi - ma oslovujú inak.....je to prirodzené..
@sisa_papaya Ved si volar año chcec. Ale uznaj, Aurinka sa na Aureliu uz vobec nepodoba.🙈
@maminuska
@yanni 🤦 autorka chcela nápady na mená , ktoré sa aktuálne 'nie veľmi používajú' a ja som reagovala v prvom komentáre na pani, ktorá spomenula meno Aurélia. Takže neviem ..🤷 toto doťahovanie o kalendár nechápem trošku,ale....v každom prípade je to meno z latinčiny,takže echt slovenské asi nebude..........
@yanni nie😁😁 to úplne inak znie...😁😁asi ju začnem volať Fero... Och niektorí ľudia sú dobre mimo
@yanni @maminuska ja uz mam takmer 50 a jednu Robertu poznam, je asi tak o 3-4 roky odo mna starsia, ci to meno bolo v kalendari, to fakt netusim, ale minimalne jedna taka na Slovensku je a Lea tiez nie je az take nove meno, tiez par takych 40-niciek poznam.
@yanni Ked som si precitala, co pises o tej najmladsej, tak ako keby si o mojej mladsej pisala, som fakt rada, ze uz je davno vypiplana, lebo do roka to bolo nieco neuveritelne.
@zabka1987 a si predstav, ze žiadne seriály nepozerám, dokonca ani televíziu nemáme doma. Jediné seriály ktoré pozerám sú scifi na netflixe a odtiaľ sa menami nedá inšpirovať, lebo sú väčšinou vymyslené alebo americké a tie sa mne osobne nepáčia. Ja som si aj s manželom prechádzala menne zoznamy, na nete ich nájdeš kopec a sú tam mená z celého sveta, kde sa používa latinka, alebo sa dajú mena do latinky aspoň prepísať. A my sme si vybrali tie, ktoré sa páčili nám, nie podľa žiadneho seriálu, ani podľa žiadnych osadníkov a hlavne sme chceli, aby také meno nikto v okolí nemal. Je smutné, že posudzujes, keď nemáš dostatočné informácie. Ale na to sme si už tu zvykli. Však ty si daj rýdzo slovenské, keď sa to tebe páči a do ostatných sa nestaraj. V tejto diskusii padlo veľa rôznych zaujímavých mien a ja som napísala len, aké davame my a aký bol výber, čo koniec-koncov spravili všetci. Tak neviem co sa rozrusujes nad tým. Keď sa ti nepáči, pokrúť hlavou a scrolluj ďalej, tak ako to tu robia aj ostaní. Ja som ani nezakladala diskusiu ani sa nepýtala na dovolenie či tak svoje dieťa pomenovať môžem, alebo nie. Je to rozhodnuté a už to bolo rozhodnuté dávno pred tým, než som vôbec otehotnela. A názor niekoho, kto sa odvoláva na "osadníkov" a "seriály" ma fakt nezaujíma
@sisa_papaya ešte raz mne sa Aurelia páči . Je to krásne meno . Je v kalendári ako xy ďalších mien ..nezvyčajných a krásnych a aj moderných .

@yanni tak si ma dobehla v počte.