icon

Poraďte slovenské meno pre tretieho syna

2. jún 2025

Ahojte, o chvilu rodim a neviem ake meno dat tretiemu synovi. 🙈 Mozno mi poradite🙂
Mame klasicke slovenske priezvisko, takze nechcem ziadne zahranicne a exoticke meno, kedze sa to vobec nehodi. V rodine mame vsetko chlapcov, moji aj manzelovi bratia maju len synov, takze by som nerada, aby sa meno opakovalo po bratoch, synovcoch, svagroch, dedoch🤣
Takze zhrniem to:
(manzel Richard)
ujovia: Tibor, Peter, Jan, Jozef, Martin, Dalibor
Dedovia: Pavol, Frantisek
Synovci: Dominik, Tobias, Oliver, Alex, Damian, Daniel, Matteo, Sebastián, Šimon
Moji synovia: Filip, Adam

Ak vas nieco napadne, kludne mi poradte. Ja som uz presla cely kalendar a nic ma neoslovilo. Najlepšie bez mäkčeňov a dĺžňov a niečo kratšie.

Ďakujem za rady🙂

autor
5. jún 2025
@karolinakr

tieto mena su pekne v prvej o desiatke, o to pokoj, ale to naozaj mamičky všetky rozmyšlaju štylom, že chcu zapadnuť a nebyt vynimočne ? jasne, že kto ma "ine" meno, musi ratať s rôznymi reakciami, ale ked je jediny na škole, stači povedať prve meno a hned každy vie, to može byt zaujimavé

Filip Ščamba (priklad) je ok ale napr. matuš ščamba sa mi tazko vyslovuje.
@karolinakr a ktore meno je vynimocne? Dam mu meno Gejza, Koloman, Servac lebo tak sa nikto nevola?

zuzana76
5. jún 2025
@karolinakr

tieto mena su pekne v prvej o desiatke, o to pokoj, ale to naozaj mamičky všetky rozmyšlaju štylom, že chcu zapadnuť a nebyt vynimočne ? jasne, že kto ma "ine" meno, musi ratať s rôznymi reakciami, ale ked je jediny na škole, stači povedať prve meno a hned každy vie, to može byt zaujimavé

@karolinakr tak mne nevadi, ze moje dieta sa vola ako XY dalsich, mne sa pacia take tie klasiky Michal, Samuel, Tomas, Lukas, Matus, jakub

zuzana76
5. jún 2025

autorka Jakub Ščamba aj Matej Ščamba su podla mna take najlepsie moznosti, aspon pre mna

karolinakr
5. jún 2025
@zuzana76

@karolinakr nahodou tento mesiac pre mna aj ten Tadeáš, Olívia, Laura, gréta, Adriana, Peter, petra, Pavol

@zuzana76 ženske boli ok aj super, len tie mužske take tak zo srandy, dam ti otazku:
bola by si v 9.mesiaci tehotenstva a musela by si si vybrat len z tychto mien, ktore by si dala?
Medard, ALojz, Vasil, Vít, Zlatko Anton , Adolf, Vratislav, Alfréd
ked dieťa najdu v baby boxe, daju mu to meno, kt. je zrovna v kalendari, tak by si sa volala Vratislav napríklad 😀

nyphadora
5. jún 2025

Dajte Gregora alebo Mojmira, alebo Michala, len to bude stale Mišo

zuzana76
5. jún 2025
@karolinakr

@zuzana76 ženske boli ok aj super, len tie mužske take tak zo srandy, dam ti otazku:
bola by si v 9.mesiaci tehotenstva a musela by si si vybrat len z tychto mien, ktore by si dala?
ked dieťa najdu v baby boxe, daju mu to meno, kt. je zrovna v kalendari, tak by si sa volala Vratislav napríklad 😀

@karolinakr a preco zrovna tie? ja by som dala Petra a Pavla, mali sme vo vybere, Z tychto tebou spomenutych asi Anton

zuzana76
5. jún 2025
@karolinakr

@karolinakr Vratislav sa da skratit na Vratko a to je podla mna super

karolinakr
5. jún 2025

tak mu daj Fabián, to určite nikto nemá,ešte by to aj pasovalo Filip, Adam, Fabián

autor
5. jún 2025
@karolinakr

tak mu daj Fabián, to určite nikto nemá,ešte by to aj pasovalo Filip, Adam, Fabián

@zuzana76 nevolame sa scamba 😀 len ako priklad som ho uviedla. Ze sa mi proste tazko vyslovuje ak je na konci mena “š” -paci sa mi aj Tomas, Jonas, Matus, Lukas .. len je to tazsie na vyslovnost a preto nechcem v mene makcene.
Fabian mi pripomina telenovelu ked budes moja a cafetalero, to radsej neee😀
@karolinakr

misicka31
5. jún 2025

Viktor

zuzana76
5. jún 2025

autorka ja som pochopila, len teda ze s tym Šč to ide obe mena

zuzana76
5. jún 2025
@karolinakr

@karolinakr ale autorka nepisala, ze by jej vadilo frekventovane meno, ved aj adam a filip su frekventovane

hopsas
5. jún 2025

Vilko. Viliam

guiseppinka
5. jún 2025

Pozri mena, konciace na -slav - miroslav, stanislav... alebo lubomir, cyril (ale tam bude mat blizko narodky a meniny)

anezka13
5. jún 2025

David, Michael, Alan, Filip

mimusha3
5. jún 2025

Dávid, Lukáš, Marek, Matúš

srnka79
5. jún 2025

Michal, Juraj😉

mahuliena_biela
5. jún 2025

Ja mám Matúška, pôvodne som chcela Matej. Ale k vašim chlapcom by som vybrala Michal. K manželovi Riškovi by bol Miško.

zuzkasp
5. jún 2025

Marko 🩵

annaannies
5. jún 2025

Samko(Samuel),Matúš,Marek,Lukáš,

konulka20
5. jún 2025

Lukáš/Lukas/, David,MArek

karolinakr
5. jún 2025

10 najpoužívanejších chlapčenských mien za rok 2022:

Jakub
Samuel
Adam
Michal
Oliver
Filip
Tomáš
Martin
Matej
Richard

gugu15
5. jún 2025

erik

lopezka
5. jún 2025

Rasto, Bruno, Brano .... a kopec inych, uz spomenutych 😉

kikuszv
5. jún 2025

Prvé mi napadlo Juraj, potom Matej a ešte Viliam je bez diakritiky 😊

mizub
5. jún 2025

Ja mám synov Michal a Pavol. Muž je Miroslav. Brat je Matej. Synovci sú Martin, Sebastián, Lukáš.
V okolí máme Pavel, Matúš, Tomáš, Richard, Viliam, Štefan, Andrej, Marek, Ivan, Rudolf. Všetko sú to pekné mená.
Ja kebyže mám tretieho syna, tak by sa volal Ján.

juliet86
5. jún 2025

Jerguŝ

dadadada1
5. jún 2025

Martin, Michal

terry658
5. jún 2025

Matej a Viliam. Tie mám ja 😀

katkatet
5. jún 2025

Matúš, Andrej, Erik, Marek, Jakub