Poznáte niekoho s menom Esmina?
Dobrý večer veľmi sa mi páči to meno, ale neviem na internete nič zistiť o jeho pôvode. Poznáte niekoho s tým menom?
Zo španielčiny. Milovaná, vážená. Esminu nepoznám žiadnu, len Esme.
Mne pripomina Jasminu 😅
U nás v osade je Esmeralda, volajú ju Esmina
Podľa mna pekne meno, iné ale nič strašne nezvyčajne a divne😊. V rodine mame naprikal dievčatko Vesnu a moja spoluziačka sa volala Jasna tiež netypické mena ale pekne.
@autor mne našlo iba toto
Meno Esmina je pomerne nezvyčajné a preto je ťažké určiť jeho pôvod s istotou.
**Možné teórie o pôvode mena Esmina:**
* **Podobnosť s menom Esme:** Meno Esme má starofrancúzsky pôvod a znamená "milovaná, obľúbená". Je možné, že meno Esmina vzniklo ako variácia alebo zdrobnenina mena Esme.
* **Spojitosť s menom Jasmina:** Meno Jasmina je orientálneho pôvodu a je odvodené od názvu kvetu jazmín. Je možné, že meno Esmina vzniklo spojením alebo úpravou mien Esme a Jasmina.
* **Vlastná tvorba:** Je tiež možné, že meno Esmina je novovytvorené meno, ktoré nemá žiadny konkrétny historický pôvod.
**Výskyt mena Esmina:**
Meno Esmina sa v súčasnosti vyskytuje len zriedkavo. Nie je zaradené medzi najpopulárnejšie mená a preto je ťažké nájsť o ňom veľa informácií.
**Ak hľadáte viac informácií o mene Esmina, môžete skúsiť:**
* **Kontaktovať jazykovedcov alebo etymológov:** Tí by vám mohli poskytnúť viac informácií o pôvode a význame tohto mena.
* **Prehľadávať internetové fóra a diskusie:** Je možné, že niekto iný sa tiež zaujímal o pôvod mena Esmina a našiel nejaké informácie.
* **Kontaktovať matričný úrad:** Matričný úrad by mohol mať informácie o tom, ako často sa meno Esmina vyskytuje a či existujú nejaké historické záznamy o tomto mene.
Je dôležité si uvedomiť, že pôvod niektorých mien môže byť nejasný a existuje viacero teórií o ich vzniku. V prípade mena Esmina je pravdepodobné, že ide o menej známe meno s nejasným pôvodom.
Znie to ako nazov lieku na zenske problemy.
@pribinak To ma mrzí, že bývaš v osade. Snáď sa z nej dostaneš jak poslanec Polak :D
Velmi pekne meno, a netuctové.
🤦🏻♀️🤦🏻♀️
To si kde objavila? V telenovele?
@modrykolibrik no ak mám povedať pravdu, ľudia už dnes deťom nedávajú mená. Iba náhodne spoja nejaké slabiky dokopy a potom tak pomenujú svojho potomka. Je to celosvetový fenomén.
@tairyx tiež nechápem prečo to robia? Nemáme dosť krásnych slovenských mien?
Mala som kolegynu filipinku Esmeralda, volali sme ju nick name Esmi😊
Mne to skôr príde ako skratka Esmeraldy. Osobne sa mi nepáčia takéto "vystrelkove"mená,príde mi to len ako zhluk slabik.
@jaskolka Ani mne sa to meno nepáči, ale ako zhluk slabík mi príde aj taká Eva, či mimoriadne obľúbené Ema..
Pre mňa divne keďže mám kamosa muža a jeho meno je Esmin!muslim,povodom z Bosny,žije v at.
@jaskolka čo už s tým narobíme.. každému sa páči niečo iné.. pre mňa je meno Esmina to isté ako napríklad Pagla, Fonesa, Jonia... proste vymyslené čosi.. (to som vymyslela teraz)
Mne sa čím ďalej tým viac páčia klasické mená..
Keď idem okolo triedy s maličkymi deťmi a počujem tie učiteľky, tak je to až komické miestami... Kevinko, zapni si bundu.. Šanajka, drž kamaráta za rúčku... Noelko, Brajenko.. no des 😁
Ale tak musíme si zvyknúť
U nas to maju zeny z Balkanu, Bosna, Srbsko a podcast tam je Elma, Esmina, Esma, Eldina
To znie ako antikoncepcia nejaka.
@modrykolibrik myslíš napríklad tieto? Mne napríklad až také krásne neprídu. Ale verím, že tvoje deti sú držiteľmi práve nejakých z týchto mien.
Emisia je krajšie...
@n3la nevravím, že tam nie sú pekné mená, len aby sme si nemýlili pojmy "slovenské", prípadne aspoň slovanské mená.
K tým priezviskam, nie všetci majú typické slovenské priezviská (ani ja napríklad nie ani mnoho mojich kamosiek či kolegov), ale samozrejme, vždy sa to tu musí vytiahnuť.
Ano ja chápem, ale vieš čo sa považuje za typicky slovenské priezvisko? Tak jasne tiež mám v okoli ľudí a ich priezvisko nie je nutne slovenské slovo, ale každému je jasne že je to slovenské, aj kvôli výslovnosti alebo tym že nie je jediné na sk. Aj také priezviska ako Sabó, Galla, Švarcová, Littviak no nie sú vlastne slovenské ale každému je jasne že to je slovak.

Nepoznám ale nejako mi to nejde do ust. Stále sa mi tlači Jasmina.