icon

Prečo je meno Jakub také populárne v škôlkach?

6. apr 2025

Nie je ich už strašne veľa? To iné meno nepoznajú? Syn má v škôlke 6 Jakubov

terezkaarthuramax
6. apr 2025

@petronelag na slovensku?

juliacenc
6. apr 2025

Ano je a presne to ma odradilo 🤷🏻‍♀️

6mia6
6. apr 2025

U nás vôbec. Náš Jakub nemal v triede menovca. V dedine kde žijeme je len jeden, o niekoľko rokov mladší. Meno mu sedí a som rada, že ho má.

fkata
6. apr 2025

Mám syna prváka a k podivu Jakub tam nie je, popritom je to časté meno. Majú Frederiku a za celý život som ani 1 nepoznala.

merlinja
6. apr 2025

@terezkaarthuramax ? ?? Prepáč ale vôbec, nechápem o čom točiš.

terezkaarthuramax
6. apr 2025

@merlinja tvoj prvy komentar je prehnany. Život nie je len o problemoch

trisha_r
7. apr 2025

@terezkaarthuramax je veľa ľudí,ktorí keď sa im vidí,že riešiš blbosti (podľa nich), tak ti chrstnú do očí ,že máš riešiť vážnejšie problémy. Just ,nerieš, vždy sa takí nájdu. Niekedy som to aj ja napr 😂. A preto som tvoj komentár pochopila.

cukroska
7. apr 2025

@terezkaarthuramax Tak Juraj a volali ich Ďuro 😀

apolka77
7. apr 2025

My sme v robote asi 3 Moniky, 3 Márie , 3 Zuzany )) teraz tie mená okrem Zuzky ani nepočuť .

rachel36a
7. apr 2025

@apolka77 ja som bola vždy jedina Monika v okoli...a teraz moje dve naj kamarátky sa volajú Monika...ake všetko sme to ženy v strednom veku...nikdy sa mi to meno nepacilo...teraz sa mi práve velmj paci..škoda ze nenam dcerku...

merlinja
7. apr 2025

@terezkaarthuramax hej hej už som ""pochopila", MK je o kravinach, keď nieto čo robiť , tak vytvorím diskusiu....
@trisha_r och joj

kinats
7. apr 2025

@terezkaarthuramax To su proste trendy doby. Aj my mame Mateja a v okruhu 15 km nebol ani jeden, kym nastupil do skolky uz ich bolo zrazu 5 , rovnako tak maju susedia Samuela a zrazu je ich v triede 5 aspon to nie je Winnetou a Sandokan .

ferret95
7. apr 2025

tiez pocuvam, ako jakub patri medzi najcastejsie chlapcenske meno a pritom robim v skolke 5 rokov a nemala som ani jedneho zatial v triede, ani vo vedlajsich 🙂

maya_hi
7. apr 2025

Môj syn je Jakub. Má jedného spolužiaka Jakuba, v škôlke nemal ani jedného. V našej škôlke (učím) máme jedného. Je to najobľúbenejšie meno za posledné roky, ale to neznamená že ich je na jednom mieste veľa. U vás je to skôr náhoda 😏 Len je najopakovanejšie. A to je rozdiel. V jednej triede máš Tomaša, Lukáša, Jakuba, Jožka Peťka. A v druhej Kevina, Mariána, Huga, Jakuba, Eliáša a Árona. Áno, teda Jakubov je najviac 😏 Ale je to tým, že to spektrum mien sa neskutočne rozšírilo. Z tých klasických ide práve Jakub.

nelka93
8. apr 2025

Ja medzi dospelými poznám dvoch Jakubov a medzi deťmi až jedného. Normálne chlapčenské meno. Každá žena dá také meno, aké sa jej páči a pochybujem ze rieši koľko ich v škôlke bude. Napríklad ženu s mojim menom som nikdy nestretla a zrazu sme na gympli boli v triede až 3 a na skole len 6, čiže je to dosť o náhode koho stretnes

funicka
8. apr 2025

Ja som ani nevedela,ze je to popularne meno. Od malicka som chcela mat jakuba a alzbetku z perinbaby 🙂 najstarsi je jakub, v skolke nemal ziadneho dalsieho jakuba, v skole ma jedneho. Za to mam stredneho matusa a to by ma nenapadlo, ale v skolke su v triede traja 😀

smejo111
8. apr 2025

Však je obľúbené, kedysi to bolo meno Zuzana, Katarína, Eva, nás bolo na strednej v triede 7 Zuzan 😄 bolo to vtipne, 4 Kataríny. Ak máš Jakuba, verím, ze bude mat šťastie na takú triedu ako som mala ja. A prečo je meno Jakub obľúbené v škôlkach? Lebo oni to robia naschvál Fera, Dura, Joža premenuju keď idú do škôlky na Jakuba. Počuj toto normálne sa vážne deje 🙊🙄😄🤣🤣🤣

petulda333
8. apr 2025

Moje deti nemaju ani jedneho spoluziaka s tymto menom. Syn mal ale v skolke jedneho

petulda333
8. apr 2025

@merlinja mk nie je len o kravinach...lenze to,ze svete je hlad,nedostatok vody,vojny,krizy atd,este neznamena,ze ludi nemoze trapit aj takato ,,blbost,, clovek sa nemoze stale zaoberat len vaznymi vecami

a_da99
8. apr 2025

Meno Jakub je už veľa rokov najpoužívanejšie chlapčenské meno na Slovensku, takže niekde sa to muselo prejaviť 🤷🏻‍♀️ očividne nemáš v okoli veľmi kreatívnych rodičov 😅 u nás vôbec nevnímam že by sa mena nejak veľmi opakovali.
Jakuba napríklad nemá v triede ani jedno z mojich deti

khuliniova
8. apr 2025

Mám Jakuba.. V škôlke neviem či v 6tich triedach sa našiel ešte nejaký.. No a v triede nemá spolužiaka Jakuba, ani vo vedľajšej triede a ani mladší syn nemá v triede také meno.

akrobrab
8. apr 2025

Meno Jakub mi pride uplne pochopitelne, ale prekvapilo ma, ze sa v synovej triede v skolke stretli 2 Vilmy. 😁

mooonika1975
8. apr 2025

Kubkovia sú od nepamäti, nielen teraz.

bimbambim
8. apr 2025

Pretože sa nám to meno páčilo a perfektne sa mu hodí k priezvisku. A na strednej škole su len dvaja jakubovia. Na zs bol asi len jeden v triede. Za mojich čias som mala samé látky na strednej ich bolo 4 v triede.a Mária tých tiež boli zo tri

senta_sofia
8. apr 2025

Nahoda, ze sa takto zisli, u nas nie su

vanilka83
8. apr 2025

@mischy00 ja osobne nepoznám ani jedného fakt a to mam 2 male deti ...

abc987
8. apr 2025

Mamky asi často pozerali "Všetko alebo nič". Keby pozerali "Sám doma", každý by bol Kevin ... 😂

mentolka12
8. apr 2025

my máme tiež Jakuba. v škôlke bol 3 roky sám Jakub, teraz je predškolák a prišli 2. v škôlke kde chodí syn jednoznačne prevláda Dávid. dokonca poznám osobne 4 Dávidov, ktorí sa narodili v priebehu 30 dní v tom istom roku.

prettywoman1212
8. apr 2025

Ja som mala spolužiačky samé Lucie a Kristíny, a chlapcov Matejov a Tomášov, každých pár rokov sa to mení, to je normálne

nikpa
8. apr 2025

Populárne v škôlkach? Je populárne u rodičov. A ja nepoznám žiadneho. Ani v škôlke žiadneho nemáme. Náhoda, že u vás ich je a 6 😄