Prezývky pre meno Ervín
Ahojte, zapáčilo sa mi meno pre bábo Ervín. Samo o sebe je krásne, ale neviem si z neho predstaviť prezývky ako z iných mien (Miško, Kubko, Stanko...). Ervínko mi znie strašne, hlavne s tým "vínko" uprostred...
No ja teda neviem,ale z môjho pohľadu asi horšie meno ani nie je v kalendári. Nie je veľmi ako inak ho volať.
No, nenapada mi nic mile pre dietatko...Ervik (co mi evikuje cervik), Ervy, Ervino... nie je to velmi bezne meno..ale pre dospeleho chlapa asi v pohode
@papaya1234 prečo si každý.mysli, že čím "originalnejsie" dá meno, tým bude dieťa vynimocnejsie? Dat dieťaťu meno Ervín...určite za ti podakuje
Mne sa Ervin ako meno celkom paci. Nemusi mat zdrobnelinu.
Ach tato potreba vsetko zdrobnovat....ano, robim to tiez, ale ak sa raz napr.babatko vo Svedsku vola Ivar, tak ho kruci od mala volaju Ivar a nijak inak.
Ved Ervin. Pripade uuuuplne ina zdrobnenina pre babatko. A argument s R je uz fakt trapny. To rovno zrusme vsetky mena kde je R 🤦🏼♀️ A taktiez priezviska, vsakze?
Podľa mňa je to krásne znejúce nezvyčajné meno, prezývka pre chlapčeka by mohla byť Ervi.
Nazvi ho Servác a zdrobnelinka bude Server
Podla mna v puberte bude Ervo - si s tym stotoznena?
@papaya1234 poznám jedného, všetci ho volajú Ejo
@beata_k Posmech nebol rozhodne mojím úmyslom. Skôr snaha ochrániť dieťa. Písala som z vlastnej skúsenosti. Kto nemal ten problém, nepochopí. Ak je to také nevhodné podľa teba, nemám problém to zmazať.
@ha_ha Ved mazat to nemusis. Ono ja chapem, ze z toho mozes mat tramu, len to ozaj vyznelo nie velmi dobre.
U nás je jeden chlapec vlastne už mladý muž Ignác a volali ho doma Ignácko.
Ervín bol náš bývalý učiteľ.... zdrobnelinu mena si viem prestaviť ako Ervínko..alebo Viko.
Vždy lepšie ako Alexej - Alexík, ....Maximilián - Maxík a spomenuté deti reagujú iba na zdrobnelinu mena....inak sa rozplačú.....😵
Podľa mňa je to krásne znejúce nezvyčajné meno, prezývka pre chlapčeka by mohla byť Ervi.
@laurinka27 konečne normálna odpoveď. To je krásne, ďakujem
@papaya1234 S deťmi sme čítali knižku Červík Ervín, inak som sa s tým menom nikdy nestretla. Fakt ma nenapadá žiadna zdrobnenina. Ale my máme doma Olivera a starí rodičia mu hovoria Oluško, čo zo základom mena moc spoločného nemá, takže sa určite aj Ervínovi u vás niečo vymyslí...
U nás je jeden chlapec vlastne už mladý muž Ignác a volali ho doma Ignácko.
Ervín bol náš bývalý učiteľ.... zdrobnelinu mena si viem prestaviť ako Ervínko..alebo Viko.
Vždy lepšie ako Alexej - Alexík, ....Maximilián - Maxík a spomenuté deti reagujú iba na zdrobnelinu mena....inak sa rozplačú.....😵
@brendaa Viko sa mi páči. Keď môže byť Viktor Viki tak snáď aj Viko prejde
@laurinka27 Budu ho s tym sikanovat - Ervi ma nervy....
tak keď môže byť Alexander domácky Šaňo, tak Ervín môže byť domácky čokoľvek...
napr. Er-Vinco, Vincko, Eňo, Eko, Evo, Iňo... 😉

Jo bacha nech nedopadnes ako nasi znami co maju Jarmilu ale volaju ju Greta